Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Que no ens retallin la nació Independència Països Catalans.
08 set 2011
Per una Barcelona Popular i Independentista. L'11 Sortim al carrer !
marxa de torxes bcn web.gif
Que no ens retallin la nació Independència Països Catalans.


Els Països Catalans estem patint una retallada dels nostres drets nacionals i socials com fa molts anys que no recordàvem.

En l'actual context de crisi econòmica i d'imposició de mesures neoliberals, es fa més palesa encara la manca de capacitat que tenim les treballadores i treballadors catalans per decidir lliurement el nostre present i futur. No ens deixen dir res sobre l'agressió contra les pensions públiques, no podem dir res sobre l'encadanament de contractes temporals, no podem dir res sobre la decisió del govern espanyol de regalar diners als bancs... I aquests són només alguns exemples de la incapacitat que tenim de decidir sobre qüestions que ens afecten en la vida quotidiana.

Alhora, ens trobem enmig d'una nova ofensiva contra la llengua catalana. Per una banda, el nou govern balear del PP ja ha anunciat que vol impedir que el català sigui la llengua vehicular a les escoles illenques. Alhora, al País Valencià, l'executiu ara encapçalat per Alberto Fabra vol eliminar les línies en valencià, darrer reducte per defensar la llengua a l'educació pública. I mentrestant, entre els paquets de retallades de la Generalitat d'Artur Mas també s'acarnissen amb el català, ja que es retallen de manera dràstica els suports a les entitats que treballen per la llengua.

A més, totes aquestes agressions coincideixen amb un context on una bona part de l'anomenat sobiranisme ha bandejat la nació completa i s'ha limitat a defensar un procés d'independència limitat al Principat, com si la resta de catalanes i catalans els fessin nosa en les seves presses per aconseguir una llibertat de esquarterada.

Al sud i al nord, a l'est i a l'oest, els Països Catalans vivim un context d'agressions brutals als nostres drets com a poble i com a classes populars. Només la unitat de tots els territoris en la lluita per l'alliberament nacional i la unitat de les treballadores i treballadors per defensar els nostres drets socials ens permetran defensar-nos i avançar cap a la construcció d'uns Països Catalans independents i socialistes.


Foc a les retallades! Contra les agressions a la nació i als drets socials, defensem els Països Catalans.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa