Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Diferents organitzacions sindicals i moviments socials convoquen un calendari de mobilitzacions conjunt cap a la vaga general.
VAGA.jpg
Al llarg de l’estiu diferents organitzacions sindicals d’àmbit confederal, Confederació General del Treball (CGT), Confederació Nacional del Treball (CNT) , CO.BAS, Coordinadora Sindicalisme de Classe (CSC) i Solidaritat Obrera (SO), han mantingut diferents trobades per engegar una resposta de mobilització, des de la unitat d’acció i de classe, en l’horitzó d’una Vaga General contra les polítiques de retallades i pèrdua de drets impulsada pels governs i les institucions europees, a instàncies de la patronal i els mercats.

Després de l’aprofundiment de les retallades, reformes i atacs contra els i les treballadores al llarg d’aquest estiu, que contrasta amb la falta de voluntat de donar una resposta real i necessària a aquests atacs per part del sindicalisme institucionalitzat, ens reafirmem en el convenciment que ha arribat el moment de sortir junts al carrer a dir Prou!, engegant, sense més demora, el procés cap a una vaga general amb capacitat d’enfrontar l’actual ofensiva capitalista i avançar en la conquesta de nous drets socials.

Per això, després de l’última trobada d’organitzacions sindicals celebrat el passat 2 de setembre, cridem a una jornada de mobilització per al proper 29 de setembre sota el lema “La lluita està al carrer – Cap a la Vaga General“ a la que convidem de forma oberta a participar a totes aquelles organitzacions sindicals, col·lectius de treballadors i moviments socials que, en els diferents àmbits territorials i sectorials, vulguin fer seva aquesta convocatòria trencant amb la política de pacte social i desmobilització de CCOO i UGT.

Un procés que ja s’ha iniciat en comptar, en aquesta última trobada, amb la participació de diverses organitzacions locals o sectorials com ASSI Zaragoza, Sindicat Assembleari de Sanitat de Madrid o del grup de treball de Vaga General del 15M a Madrid, i que volem fer extensiu a aquelles organitzacions sindicals que des de diferents realitats territorials o sectorials comparteixin la necessitat de treballar des d’aquestes premisses en la mobilització cap a la vaga general.

En aquest sentit el proper 17 de Setembre està prevista una altra reunió amb diverses organitzacions sindicals i socials que pretén ampliar aquesta necessària resposta unitària i de classe, amb la finalitat de seguir unint forces per una sortida obrera a la crisi i treballar juntes i junts en la preparació d’una vaga general.

La jornada de mobilització del 29S és el primer pas d’un calendari de mobilitzacions que volem concretar, al costat de les organitzacions que s’incorporin al procés, entorn d’una jornada de lluita per mitjans d’octubre i manifestacions estatals en el mes de novembre, amb la finalitat de centrar en les reivindicacions obreres del repartiment del treball i de la riquesa, la defensa dels serveis públics i els drets socials, des de la perspectiva d’un canvi radical del sistema econòmic, el debat social i polític.

Amb aquesta finalitat, el proper 24 de setembre celebrarem un debat públic, retransmès per Internet, entre diferents organitzacions sindicals, sobre l’actual situació de la classe treballadora i les respostes i alternatives a desenvolupar.

Cridem als treballadors i treballadores, en actiu o en atur, als estudiants, als afectats i afectades per les retallades dels serveis públics, als moviments socials, als qui des de les assemblees a les places i barris comparteixen la necessitat de la mobilització cap a una vaga general, a fer seva i participar en aquesta convocatòria, a sortir al carrer el 29S, a difondre-la en els centres de treball i als barris i pobles, per fer-la efectiva i real als diferents territoris i localitats.

Així mateix cridem a recolzar les mobilitzacions previstes per als propers dies dels treballadors/es de l’ensenyament i la sanitat pública.

29S – La lluita està al carrer – Cap a la Vaga General.

Organitzacions Confederals:

Confederació Nacional del Treball (CNT)

Confederació General del Treball (CGT)

Coordinadora Sindical de Classe (CSC)

Solidaritat Obrera (SO)
Mira també:
http://cnt.es
http://olot.cnt.es/articles/2596

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
I a Catalunya qui està parlant?
S'ha passat ja a nivels locals o estàn encara parlant els "comités nacionals"?

Per a quan un "Comité de Vaga de Barcelona"?
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
A, la cosa va així:

Els "grans" es reuneixen a la "capital del reino", decideixen, tiren endavant la iniciativa segons els seus interessos, i després "inviten" (seguint els manuals del progressime buenrollista però que en el fons només busca fer proselitisme propi sense que es vegi) als demés sindicats i persones a sumar-se quan ja està tot "atado y bien atado".

Ara ja podem dir "si buana".
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Tipic dels anarcos espanyols, algu decideix quelcom a la capital del reino i els altres acaten.

Pro com tots sabem els dolents són l'EI.
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Esteu bastant equivocats. Parlaré pel Comitè de la CNT que és el que conec. La seu ara està a Còrdova i si s'han reunit a Madrid és per pura lògica de distàncies i tal, no perquè sigui cap capital de res. On voleu que es reuneixin? A Camprodon?
I per acabar dir-vos que aquest passat dilluns ja hi ha hagut una reunió a nivell de Catalunya amb CGT, CNT, la COS em sembla i no sé si algú altre.
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Això és el que voliem saber !
Merci cnt-olotí
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
S'ha afegit co.bas i tambe va participar csc
Aqui tienes informacion
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindical/467-2o-encuentro-de-stos-de-
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Jodidos indepes... Quien se va a negar a hacer una movilización por la huelga general? QUe atado ni que ostias? Estáis fuera de la realidad. Dejad las peras en el olmo. Si los sindicatos combativos a nivel Estatal (es la realidad jurídica que existe, guste o no), se reúnen para realizar un programa de lucha conjunta... Qué sentido tiene salir con esas? Estáis desfasados.
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
07 set 2011
Por uma greve iberica, o 4 de janeiro nas ramblas de Lisboa e as praças de todos os povos.
O lema sera Por uma portugal livre de banqueiros.
Cortassem-se as estradas às 3 i as 4 em toda a peninsula.
Reunimos-nos todos em Lisboa, vos esperamos!
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
08 set 2011
I parla de vaga general un tio que signa com a "antisindicalista"? Vaja tela,

Endavant CNT, CGT, COS i la resta de combatius!
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
08 set 2011
no si es que el tio a més va vaticinant de si sindicats combatius, bla bla...
Respecto l'opinió dels corrents revolucionaris que pretenen organitzar vagues salvatges i actuar al marge de sindicats, però -a part que crec que ara precisament no ens convé la des-organització- m'agrada que es fonamentin i argumentin bé les coses, no que un xaval de classe mitjana em digui que els sindicats no serveixen per a res, donat que això només té un nom: DEMAGÒGIA i POPULISME. Bonano està molt bé, però també parla d'un context de lluites dels 70, on l'afiliació sindical era altíssima i la gent en general tenia molta més consciència de classe. Organització, sindical, de partit, de barri, de gènere, antifeixista i de classe! Visca la lluita dels sindicats combatius! Cap a la vaga general!
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
08 set 2011
Escolta 1917, es nota que no has lleguit Bonnano, el que ell parla es aplicable també avui si ho haguesis lleguit ho sabrías, no només això, si no que es una garantía d´efectivitat i combativitat. La gent està farta de tants romanços, PER UNA VAGA SALVATGE I COMBATIVA.

Visca l´(A)narquía.
Re: 29-S, La lluita està al carrer. Cap a la Vaga General.
09 set 2011
Almenys a CNT el Comitè Confederal només a dut a terme allò que des d'abaix els sindicats federats van acordar fa mesos.

Tota aquesta història de Madrid i l'espanyol és pura intoxicació vinguda de la ràbia (els deu fotre llegir-ho en català)
Sindicat Terrassa