Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
Convocatoria al Bloc Negre de l'11 de setembre a les 17 hores a plaça Urquinaona.
blocnegre2011.jpg
Bloc Negre - 11 Setembre de 2011
Pl. Urquinaona. 17 hores.

Manifest:

Ni dependència del mercats, ni dependència dels estats: independència sense límits!

Aquest any hem pogut veure com els mercats han guiat les polítiques arreu del món, i els pobles han patit les conseqüències de la seva cobdícia per la seva submissió al terror de l'economia de lliure mercat. Retallades a casa nostra dels pocs serveis bàsics de què gaudíem, com a mera caritat, per amagar la misèria que provoquen: més indefensió dels treballadors vers la patronal, guerres globals per recursos naturals i destrucció del territori en nom del progrés. Totes aquestes mesures que collen més a les classes populars per augmentar la seva dependència dels més poderosos, únics beneficiaris d'aquestes situacions.
També hem vist una espurna d’esperança perquè sembla que el poble va despertant. Uns per la marginació i l'explotació que pateixen, com els casos dels països del nord d’Àfrica, que han fet caure règims dictatorials, o les revoltes d’ira i ràbia dels suburbis de les grans urbs Europees, com les de Londres, i París, que, tot i mancades d'una càrrega ideològica, deixen patent que qui res no té no té res a perdre. Altres han expressat la dignitat on semblava que només hi havia passivitat i aborregament, i han alçat la veu contra els abusos de poder, que són endèmics dels sistemes polítics, al veure com el seu nivell de vida i subsistència es veu clarament en perill i sense un futur amb garanties. Ens quedem amb la força dels marginats, de com són capaços de posar el sistema contra les cordes, i de les maneres dels indignats, organitzant-se sense partits ni dirigents, assenyalant des de la base els culpables a qui cal colpejar i derrocar.
Tant mateix el despertar dels pobles porta la repressió dels estats, mà executiva dels poders econòmics, quan cal amb l’exèrcit i quan no cal amb policia, però sempre amb la repressió. Les ganes de canvi traslladen la violència de la nostre vida diària (desigualtats socials, explotació laboral, aïllament personal, abusos de poder, etc.) als carrers dels pobles i ciutats on la repressió intenta aturar-nos. Però la unió del poble sempre podrà contra els seus opressors. Aquesta unió ha de fer possible trencar amb les dependències que patim del capital i dels seus gestors, es diguin demòcrates o dictadors. Facilitarà l'autogestió de les nostres vides decidint que volem i com ho volem. Decidint com a exercici de revolta contra els estats i el seu sistema econòmic. Decidint els pobles i les persones com construir un món sense explotació.

Cap estat ens donarà mai la llibertat ni amb el capitalisme serà possible la justícia i la dignitat humana. L'única independència real és la d’un poble autogestionat, que impliqui la lliure federació entre pobles, sense fronteres que els separin i els enfrontin, que lluiti per la igualtat entre totes les persones i la fi de les opressions. Mori l’estat i visca l’anarquia!

Bloc Negre - 11 Setembre de 2011
Pl. Urquinaona. 17 hores.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
molt bé el comunicat, però pot ser ha faltat algun comentari a la intenció de incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles i a la reforma de la constitució, dic aquestes dues en concret, perquè estan bastant en boga entre el moviment independentista i també es poden tractar de afrontar desde una perspectiva anarquista (horizontal i d'acció directa) i no sols la de CIU i ERC, per la resta tot perfecte!
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
Vaya manera de hacerle el juego a los criptoconvergentes y a su discurso etnocentricto. Lo que sois es unos pequeño-burgueses del copón que lo unico que conseguis es distraer la atención de los temas importantes.

Por cierto, hablaré en la lengua que me salga de la polla.PD: era conya, és que trobava a faltar que sorgissin ja comentaris en contra.
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
Pues llegas tarde (A), iea se te adelantó!!!
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
jo no he fet cap comentari en contra, sols tractava de fer una aportació.

fora trolls, aneu a comentar a la vanguardia.
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
06 set 2011
Aquí darrerament si no dius sí a tot, amb discreció i bona presència, resulta que estàs atacant ja no sols el que es diu, sino també qui ho diu. Res més lluny de la realitat en molts casos, malauradament algun cop és així.
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
07 set 2011
Respecte als atacs al català en l'ensenyament, la propera Rosa dels Vents inclou la presentació d'un manifest en defensa del català com a llengua vehicular a l'escola. A l'editorial de la mateixa publicació també se'n parlarà
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
07 set 2011
Tambe demaraneu que a les presons es parli catala com a llengua vehicular?
La vostra complicitat es culpable!
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
07 set 2011
Demanem el soterrament de les presons i demés centres d'extermini. I sí, som tossudament culpables de recolzar totes les cultures i llengües i la destrucció dels estats que les utilitzen unes contra les altres (alimentant patriotes com tu que no veuen la totxana a l'ull propi)

Salut
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
07 set 2011
Patriota, jo?
Aixo si que es insultar per insultar.Si us fan una critica reponeu insultant.
Patriota tu, en tot cas. Identitari de merda.
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
07 set 2011
per "vehiculeu-vos els nassos": vols dir que el que has dit és una crítica? déu n'hi do doncs
El fanatisme integrista i el català a l’escola
07 set 2011
Parlant de llengües vehiculars, tonteries apart, us copió un article de la CNT d'Olot, sobre el tema per si es d’interès?


El fanatisme integrista i el català a l’escola

El sindicat d’Olot de la Confederació Nacional del Treball rebutja l’atac contra la llengua catalana a l’escola perpetrat pel Tribunal Suprem primer i ratificat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Arran d’una demanda feta per alguns pares d’alumnes fanàtics i per “Convivencia Cívica Catalana” entitat ultradretana, aquests tribunals pretenen acabar amb la immersió lingüística a l’escola que, com s’ha demostrat des que va entrar en vigor, és la millor eina d’integració per la gent vinguda de fora de Catalunya i de recuperació de la llengua catalana després dels 40 anys de dictadura criminal, quan va ser perseguida a tots els nivells.

El que proposen és, de fet, la segregació dels nens i nenes segons la llengua que els seus pares escullin com a vehicular per ells. I el que insinuen amb aquestes mesures és que a Catalunya no es pot viure si no parles el català i que els nens i nenes catalans no saben parlar el castellà, discurs que no és nou i que és una bestiesa en si mateix com molt bé sabem totes les persones que vivim i treballem a Catalunya.

Aquesta situació, de fer-se efectiva, només comportarà un nou atac a la llengua catalana ja de per si bastant precària, sobretot en algunes zones del territori.

Lamentablement no cal esperar res del govern del senyor Mas ja que estan massa ocupats carregant-se precisament el sistema educatiu, el sanitari i el socio-econòmic del país amb les seves mesures neoliberals que afecten exclusivament la classe treballadora i les persones en una situació més precària.

Només podem instar i esperar que la comunitat educativa (centres, docents, pares i alumnes) desobeeixin aquesta interlocutòria i continuïn utilitzant el català com a llengua vehicular i de relació als centres d’ensenyament.

Sindicat d’Olot de la Confederació Nacional del Treball
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
08 set 2011
Perdona senyor "nassos" però si plantejar que recolzem les opressions que representen els talegos no és insultar tens un problema. En cap moment t'he insultat, simplement he definit la teva demagògia.
A fer la mà. Patriota ho ets, en el moment en el que bases la teva "raó" en fets irreals només expressant odi a una llengua i donant per fet que han d'existir centres d'extermini (quan facis frases et demane que sigues capaç de rellegir-les).

Salut
11-S Estelades negres
08 set 2011
Modificat: 08:48:14
esteladaa.jpg
ESTELA~1.JPG
//A//
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
08 set 2011
cartell amb més resolució aqui:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/12/large/blocnegre11s11.j
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
08 set 2011
joder, ja no sàben que inventar...
Re: Bloc Negre 11-Setemble 17:00 Pl. Urquinaona
10 set 2011
Primer Comunicat
de l'Escamot invisible

http://www.youtube.com/watch?v=I-pw2WysA-4&feature=youtu.be
Sindicat Terrassa