Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: educació i societat
>>> Calendari de protestes per promoure la insubmissió i defensar el català a l'escola
06 set 2011
Concentracions (http://www.facebook.con/event.php?eid=247143201990793¬if_t=event_invi) a tots els ajuntaments, cartells a totes les escoles amb el lema "Una llengua, una escola, un país" i mocions als ajuntaments a favor del català com a llengua vehicular.
Escola en català copy.jpg
Aquest és el calendari de protestes i accions que ha presentat aquest dilluns la plataforma Somescola.cat (http://www.somescola.cat/www/somescola/ca.html) per defensar el model d'immersió lingüística a l'escola i rebutjar així la interlocutòria (http://www.llibertat.cat/content/view/13722/29/)del TSJC.
Les ha donat a conèixer aquest dilluns després que la coordinadora de la plataforma hagi celebrat una reunió per parlar de l'amenaça del TSJC que dóna dos mesos al Govern per adoptar les mesures que calguin per fer que el castellà també sigui llengua vehicular a l'escola.

La primera mobilització tindrà lloc dilluns que ve, coincidint amb l'inici del curs escolar, quan professors i pares d'alumnes estan convocats a concentrar-se davant de tots els ajuntaments per defensar el model d'immersió lingüística. Serà a les set de la tarda davant de cada ajuntament de Catalunya. D'altra banda, han decidit avançar tot un seguit d'accions que tenien previst celebrar amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, el proper 26 de setembre.

Així, s'organitzarà una acció pedagògica als centres perquè els alumnes estudiïn la importància de les llengües, per exemple fent una mateixa unitat didàctica a totes les escoles. També es farà un concurs per tal que tots els estudiants escullin la seva paraula preferida en català i puguin fer dibuixos i murals sobre la mateixa. D'aquesta manera es pretén que els alumnes siguin conscients de la importància de la llengua per al país, com a element de cohesió social.

Somescola.cat enviarà també un cartell a totes les escoles de Catalunya amb el lema "Una llengua, una escola, un país" que començaran a lluir tan bon punt comenci el curs.

Mocions als ajuntaments

Somescola.cat també ha demanat a tots els ajuntaments que convoquin un ple extraordinari per aprovar una moció en defensa del model d'immersió lingüística i en contra de la decisió del TSJC. La moció [descarregar model: http://www.somescola.cat/docroot/somescola/pdfs/model_de_mocio_Somescola] és la que ja es va promoure el passat mes d'abril arran de les sentències del Tribunal Suprem (TS) del desembre sobre el model d'immersió lingüística.

El model de moció planteja que els ajuntaments rebutgin les sentències del TS, es posicionin a favor de la immersió lingüística en català, insta al Parlament a mostrar el seu desacord amb la decisió judicial i al Govern a que continuï donant compliment a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

De tres famílies a tot Catalunya

Precisament aquest dilluns el TSJC ha aclarit que la interlocutòria sobre la llengua vehicular a l'escola podria afectar tot el sistema educatiu i no només les famílies denunciants, tal com havia assegurat el president del tribunal, Miguel Ángel Gimeno. El TSJC explica que en les resolucions del Tribunal Suprem no s'especificava que la decisió quedés limitada a les tres famílies que van presentar la denúncia i, per tant, "això podia significar la seva aplicació de forma genèrica a tot l'ensenyament de Catalunya".

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!
http://www.llibertat.cat/content/view/13748/1/
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13747/1/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat