Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Tamara se enfrenta a juicio en la Audiencia Provincial de Barcelona
05 set 2011
El 14 de septiembre Tamara se enfrenta a una petición fiscal de 16 años de prisión bajo la acusación de “intento de asesinato”
tamara-blog.png
dfgd.JPG
El 14 de septiembre de este año 2011, Tamara se enfrenta a juicio en la Audiencia Provincial de Barcelona con una petición fiscal de 16 años de prisión bajo la acusación de “intento de asesinato”. El motivo de esta acusación es el envío en el año 2009 de un paquete que contenía pólvora, al entonces director de Serveis Penitenciaris de Cataluña, Albert Batlle. Dos peritajes encargados por la Defensa demostraron que el paquete no tenía capacidad alguna de matar. Sin embargo, Guardia Civil y Mossos d`Escuadra alegan lo contrario.

Contextualización de las acciones

Entender el porqué de este tipo de acciones, y de otras muchas, resulta imposible sin conocer previamente el contexto en el que éstas se desarrollan. Acostumbrad@s, como “buen@s demócratas”, a que las cosas son, negras o blancas, a que se es buen@ o mal@, inocente o culpable (eso sí, siempre en términos de la justicia que otr@s estipulan), comprender la motivación de algunas acciones puede resultar complicado, especialmente cuando existe la tan temida violencia de por medio (aunque casualmente nunca se habla de qué es realmente la violencia o quién la esta ejerciendo primero).

Amadeu Casellas, actualmente en libertad, pasó 23 años de su vida en prisión, 8 de los cuales además no le correspondían, es decir, permaneció (perdió) 8 años de su vida en situación ilegal dentro de prisión. Es importante destacar, que el caso de Amadeu no es el único, durante los años 80 fueron varios los que entraron en prisión, casi siempre por delitos relacionados con atracos a entidades bancarias, y que han permanecido encarcelados durante más de veinte años. Es el caso de Joaquín Garcés, quien permaneció preso 5 años más de los que le correspondían, o de Manuel Pinteño, quien en ese momento era el preso que más años había pasado encarcelado en la España democrática, concretamente 32, de los cuales 24 habían sido en aislamiento. Da la casualidad además, de que a pesar de que ninguno tenía delitos de sangre (hecho que quizás carece de importancia cuando pasas 30 años de tu vida encerrad@), su permanencia en prisión fue considerablemente más larga que la de otr@s much@s, motivado tal vez por el carácter rebelde y contestatario de quienes no se arrodillan ante las amenazas o torturas del Estado. Actualmente todos ellos están en libertad, aunque lamentablemente otr@s much@s permanecen encerrados.

Durante los últimos años de su estancia en prisión, Amadeu llevó a cabo numerosas huelgas de hambre con el fin de exigir su libertad, la cual le correspondía nada más y nada menos que por ley. La última de estas huelgas duró cerca de 4 meses y la decisión de Amadeu era clara: Libertad o Muerte. Ante una situación tan crítica en la que desde fuera se sentía que en cualquier momento Amadeu podía morir, que la cárcel y toda la institución que la rodea le mataría, fueron muchas las acciones en solidaridad, las cuales no sólo pretendían dar apoyo al compañero, sino que, sobre todo, buscaban exigir su libertad inmediata. Es durante este clima cuando, Albert Batlle, el por aquel entonces director de Serveis Penitenciaris, es decir, el máximo responsable de la situación de Amadeu y de otr@s much@s pres@s en Cataluña, recibe un paquete que contenía pólvora y simulaba ser una bomba. El paquete fue interceptado y lo hicieron explosionar, coincidentemente el mismo día que a las puertas de la Secretaría de Serveis Penitenciaris se estaba dando una concentración en solidaridad con Amadeu Casellas.

Detención de Tamara, desarrollo del caso y situación actual

Meses después, el 15 de Diciembre de 2009, Tamara es detenida en Getafe (Madrid) por el envío de dicho paquete. Tras pasar la noche en las dependencias de la Guardia Civil en Madrid, es trasladada a Barcelona, donde el juez decreta prisión preventiva. Tras permanecer 4 meses en la prisión catalana de Brians I, alejada de su ciudad de origen y por tanto de su familia, amig@s y compañer@s más cercan@s, Tamara es puesta en libertad provisional y a espera de juicio gracias a dos informes periciales, los cuales demostraban que el paquete no tenía capacidad para matar. Durante su estancia en prisión Amadeu Casellas fue puesto en libertad.

Actualmente, como ya se comentó, casi dos años después de que tuvieran lugar estos acontecimientos, Tamara se enfrenta este 14 de Septiembre a una petición fiscal de 16 años de prisión bajo el cargo de “intento de asesinato”.

Desde el grupo de apoyo de Tamara, como compañer@s, como anarquistas, asumimos que ha sido, y es duro, el proceso al que nuestra compañera, y nosotr@s con ella, nos enfrentamos. Somos conscientes de que responder a la violencia del Estado fuera de los cauces cívicos y democráticos que se nos imponen a sangre y fuego conlleva una respuesta por parte de éste en forma de represión. No nos lamentamos, sabemos que siempre ha sido así. Permanecer en silencio y pasiv@s ante los millones de atentados contra la vida y la dignidad de los seres vivos que comete cada día este sistema no va con nosotr@s. La cárcel es uno más de los instrumentos de control y orden impuestos a través del miedo, que denigra, destruye y mata a las personas y su entorno. Luchar contra la cárcel es lícito y nuestra solidaridad y apoyo está con quienes se enfrentan a ella, sea el caso de Tamara o cualquier otr@.

www.tamaraalacalle.blogspot.com

...

A modo de recordatorio, hacemos un llamamiento a la concentración que tendrá lugar el día 14 de Septiembre en apoyo a Tamara a las puertas del Palacio de Justicia de Barcelona, donde va a ser juzgada, situado en la calle Lluis Companys a las 9:30.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tamara se enfrenta a juicio en la Audiencia Provincial de Barcelona
05 set 2011
Situació de la companya Tamara (pel seu grup de suport).


El 14 de setembre d'aquest any 2011, Tamara s'enfronta a judici a l'Audiència Provincial de Barcelona amb una petició fiscal de 16 anys de presó sota l'acusació de "intent d'assassinat". El motiu d'aquesta acusació és la tramesa en l'any 2009 d'un paquet que contenia pólvora, al llavors director de Serveis Penitenciaris de Catalunya, Albert Batlle. Dos peritatges encarregats per la defensa van demostrar que el paquet no tenia cap capacitat de matar. No obstant això guàrdia civil i mossos d'esquadra leguen el contrari.


Contextualització de les accions.


Entendre el perquè d'aquest tipus d'accions, i de moltes altres, és impossible sense conèixer prèviament el context en què aquestes es desenvolupen. Acostumats s, com "bons i bones demòcrates", a que les coses són, negres o blanques, que s'és bona o mala, innocent o culpable (això si, sempre en termes de la justícia que altres estipulen ), comprendre la motivació d'algunes accions pot resultar complicat, especialment quan hi ha la tan temuda violència pel mig (Encara que casualment mai es parla de què és realment la violència o qui l'exerxeix primer).

Amadeu Casellas, actualment en llibertat, va passar 23 anys de la seva vida a la presó, 8 dels quals a més no li corresponien, és a dir, romandre (va perdre) 8 anys de la seva vida en situació il.legal dins de presó. És important destacar, que el cas de l'Amadeu no és l'únic, durant els anys 80 van ser diversos els que van entrar a la presó, gairebé sempre per delictes relacionats amb atracaments a entitats bancàries, i que han estat empresonats durant més de vint anys. És el cas de Joaquín Garcés, que va estar pres 5 anys més dels que li corresponien, o de Manuel Pinteño, qui en aquest moment era el pres que més anys havia passat empresonat a l'Espanya democràtica, concretament 32, 24 dels quals havien estat en aïllament. Dóna la casualitat a més, que tot i que cap tenia delictes de sang (fet que potser no té importància quan passes 30 anys de la teva vida tancada), la seva permanència a la presó va ser considerablement més llarga que la de molts i moltes altres, motivat potser pel caràcter rebel i contestatari dels que no s'agenollen davant les amenaces o tortures de l'Estat. Actualment tots ells estan en llibertat, encara que lamentablement molts i moltes altres encara romanen tancats.

Durant els últims anys de la seva estada a la presó Amadeu va portar a terme nombroses vagues de fam per tal d'exigir la seva llibertat, la qual li corresponia ni més ni menys que per llei. L'última d'aquestes vagues va durar prop de 4 mesos i la decisió d'Amadeu era clara: Llibertat o Mort. Davant d'una situació tan crítica en què des de fora se sentia que en qualsevol moment Amadeu podia morir, que la presó i tota la institució que l'envolta el mataria, van ser moltes les accions en solidaritat, les quals no només pretenien donar suport al company, sinó que, sobretot, buscaven exigir la seva llibertat immediata. És durant aquest clima quan, Albert Batlle, el per aquell temps director de Serveis Penitenciaris, és a dir, el màxim responsable de la situació d'Amadeu i de molts i moltes altres presos i preses a Catalunya, rep un paquet que contenia pólvora i simulava ser una bomba. El paquet va ser interceptat i ho van fer explotar, coincidentment el mateix dia que a les portes de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, s'estava donant una concentració en solidaritat amb Amadeu Casellas.

Detenció de Tamara, desenvolupament del cas i situació actual

Mesos després, el 15 de desembre de 2009, Tamara és detinguda a Getafe (Madrid) per l'enviament d'aquest paquet. Després de passar la nit a les dependències de la Guàrdia Civil a Madrid, és traslladada a Barcelona, ​​on el jutge decreta presó preventiva. Després d'estar 4 mesos a la presó de Brians I, allunyada de la seva ciutat d'origen i per tant de la seva família, amics i companys més propers, Tamara és posada en llibertat provisional a espera de judici gràcies a dos informes pericials , els quals demostraven que el paquet no tenia capacitat per matar. Durant la seva estada a la presó Amadeu Casellas va ser posat en llibertat.

Actualment, com ja es va comentar, gairebé dos anys després que tinguessin lloc aquests esdeveniments, Tamara s'enfronta aquest 14 de setembre a una petició fiscal de 16 anys de presó sota el càrrec de "intent d'assassinat".

Des del grup de suport de Tamara, com companys, com anarquistes, assumim que ha estat, i és dur, el procés al que la nostra companya, i nosaltres amb ella, ens enfrontem. Som conscients que respondre a la violència de l'Estat fora de les lleres cívics i democràtics que se'ns imposen a sang i foc comporta una resposta per part d'aquest en forma de repressió. No ens lamentem, sabem que sempre ha estat així. Romandre en silenci i passius davant els milions d'atemptats contra la vida i la dignitat dels éssers vius que comet cada dia aquest sistema no va amb nosaltres. La presó és un més dels instruments de control i ordre impostos a través de la por, que denigra, destrueix i mata a les persones i el seu entorn. Lluitar contra la presó és lícit i la nostra solidaritat i suport està amb qui s'enfronten a ella, sigui el cas de Tamara o qualsevol altre.

www.tamaraalacalle.blogspot.com

Com a recordatori, fem una crida a la concentració que tindrà lloc el dia 14 de setembre a suport a Tamara a les portes del Palau de Justícia de Barcelona, ​​on serà jutjada, situat al carrer Lluis Companys a les 9.30h
Sindicato Sindicat