Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La CUP crida a a desobeïr la interlocutòria del TSJC sobre la llengua
04 set 2011
Davant de la interlocutòria del TSJC contra el model educatiu català i la llengua, la CUP ha fet una crida a la comunitat educativa perquè la desobeixi. Demanen a la Generalitat de Catalunya que "no s'agenolli davant d'una nova imposició de l'Estat". Els independentistes consideren que l'ús del català com a llengua vehicular de l’ensenyament al Principat s’ha mostrat vàlid com una eina de cohesió social, i a més ha permès la integració dels alumnes nouvinguts provinents d’arreu del món.
Escola en català copy.jpg
cartellcatalàpetit.jpg
En aquest sentit, opinen que la interlocutòria del TSJC "no fa més que alimentar una fictícia imposició del català a Catalunya, idea alimentada per l'extrema dreta espanyolista del PP, Ciutadans i entitats com Convivència Cívica Catalana, que lluny de vetllar per la pau social, mantenen un discurs violentíssim, cercant el conflicte permanent".

La CUP recorda que l’experiència de l’escola catalana posa de manifest que els models segregacionistes, com l’impulsat pel PP al País Valencià, han suposat la minorització de la llengua catalana en aquells territoris
on és la llengua pròpia. Per contra, consideren que "mantenir-la com a llengua vehicular de l’ensenyament en garanteix la transmissió generacional independentment de l’origen dels alumnes".

Per tot, això, la CUP ha fet una crida a la ciutadania a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix, demana que els claustres d’escoles i instituts es posicionin públicament en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.

En darrer terme, han instat al Govern de la Generalitat "a no agenollar-se davant una nova imposició de l’estat espanyol" i a la resta d’administracions públiques del país amb competències en l’àmbit de l’ensenyament, a seguir la crida a la desobediència.
Mira també:
http://cup.cat/noticia/la-cup-crida-desobe%C3%AFr-la-interlocut%C3%B2ria-del-tsjc-sobre-la-llengua-0

This work is in the public domain

Comentaris

Dios los cria...y el 11S los junta.
05 set 2011
El periódico de catalunya

Mas: "Nos mantendremos fieles y en pie en la defensa de nuestra lengua"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sido contundente en sus primeras declaraciones sobre la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que da al Govern dos meses de plazo para que el castellano también sea considerada lengua vehicular en las escuelas catalanas. En un acto en Tortosa, Mas ha señalado que el Govern se mantendrá "fiel y en pie" en la defensa de la lengua catalana y ha asegurado que cualquier intento de atacar el catalán fracasará.

El dirigente nacionalista ha explicado que su Gabinete encabezará "una defensa clara e inequívoca" de la lengua catalana ante cualquier intento de marginarla. "Nos mantendremos fieles y en pie en la defensa de nuestra identidad, de nuestras tradiciones y de nuestra lengua más que centenaria", ha sentenciado. El president ha pedido a las instituciones, y en especial a los ayuntamientos, que sean los primeros en defender el modelo lingüístico del país y de las escuelas. A su juicio, esta será la única manera que "nuestro idioma se pueda mantener como el nervio de nuestra nación".

Mas ha llamado también a los ciudadanos a defender este modelo y ha augurado que los intentos de marginar el catalán fracasarán "por muchos intentos que haya". "Todos los intentos fracasarán. Catalunya lleva muchos siglos defendiendo su identidad colectiva. Estoy convencido que ahora también sabrá defender esa identidad", ha remachado.
Sindicat Terrassa