Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nou Centre Social Alliberat a Sabadell (C/raval de fora, 27)
01 set 2011
RECUPEREM ELS CARRERS, ALLIBEREM ESPAIS!
RECUPEREM ELS CARRERS, ALLIBEREM ESPAIS!

 

Fruit de la nostra indignació, de l’actual context polític i hipòcrita en el que vivim, on enlloc d’afrontar els problemes de la societat, es decideix girar el cap i mirar cap a l’altre costat; on enlloc d’escoltar les peticions del poble, ens callen a cops de porra; on s’utilitza gratuïtament la paraula democràcia referint-se a quatre acomodats que només miren pels seus propis interessos; on la taxa d’atur cada dia és més alta, es posen entrebancs per a cobrar prestacions socials i la gent no té diners ni per a accedir a una vivenda digna.

Volem deixar clar que no som delinqüents, simplement som joves que farts de la precarietat i la manca d’oportunitats a la que ens veiem sotmesos a causa d’aquesta crisi creada pels pilars del capitalisme (la banca, les institucions, la patronal, l’especulació…) hem decidit no quedar-nos de braços creuats i actuar, atacant directament a l’arrel del problema i creant les solucions que no ens són donades per qui ho hauria de fer, l’estat. Per això, el passat dilluns 29 d’agost a les 03:00 vam alliberar l’immoble ubicat al carrer Raval de fora, número 27, de Sabadell, per tal d’evitar un desallotjament exprés. Un edifici abandonat des de fa una dotzena d’anys al centre de la ciutat.

Que quedi clar que no hem okupat una vivenda de cap família, ni una segona residència, ni cap propietat de la gent treballadora que cada dia lluita per a guanyar-se el pa. Entenem doncs, aquesta situació com un conflicte de classe, on la gent esmentada anteriorment és la nostra companya de lluita i on el nostre enemic és comú, el capital i totes aquelles infraestructures que ajuden a sostenir-lo i a mantenir un sistema de vida precari, agònic i gairebé esclau en ple segle XXI.

Amb aquesta okupació pretenem obrir un nou espai de debat, de participació, de lluita i de realització personal i col·lectiva, per tal de donar solucions viables, tangibles i efectives. Augmentant així el teixit social de la ciutat, fent-la més democràtica i lliure, encara que hagi de ser al marge de les institucions i de la legalitat, que no de la legitimitat. Un possible desallotjament d’aquest espai no esdevindrà el final d’aquest projecte, ja que l’espai és únicament el mitjà que utilitzem per a dur-lo a terme. Ens sobren motius.



Alliberem espais, construïm alternatives!

Assemblea del Centre Social Alliberat (CSA).

 

Sabadell, 31 d’agost de 2011.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat