Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Aquest dimarts 30 d’agost es realitzarà un acte d’homenatge a Barcelona al company anarquista i guerriller, mort en plena acció l’any 57, Josep Lluís Facerías. En “Face” o “Petronio” no sabem que en pensaria sobre un aspecte de l’acte: està organitzat per la CUP de Nou Barris i el col·lectiu afí a l’esquerra independentista “Trobada Alternativa de Nou Barris” (per veure el cartell: http://i.imgur.com/dIvlq.jpg)
Des de la Secretaria de Premsa i Propaganda de la CNT-AIT de Sabadell lamentem que aquest any l’acte estigui sota l’aixopluc de l’esquerra independentista, i no tant pel fet en sí, més aviat perquè era responsabilitat del moviment llibertari fer un homenatge a lluitadors i lluitadores com el difunt company Facerías (per veure la seva biografia: http://sindominio.net/marxa-maquis/article.php3?id_article=37). Si el moviment llibertari oblida la seva història és normal que altres moviments socials més o menys propers intentin fer ús de la mateixa i més encara en el territori català.

Catalunya, terra de contrasts, testimoni de les sagnants lluites entre liberals i partidaris de l’Antic Règim, de les primeres vagues obreres i revoltes populars com la de 1835, terra que va veure néixer sublevacions contra les quintes (servei militar), que avançà cap a la destrucció del capitalisme i l’estatisme durant el curt estiu del 1936 i que generà lluitadors com en Josep Lluís Facerías, veu ara que, d’aquell passat combatent, partidari de la insurrecció com a eina revolucionària, que la posava en pràctica i que, de vegades, era la eina útil per millorar les condicions materials de vida, poca cosa en queda.

Un moviment antiautoritari que durant els ’80 i ’90 del segle XX va viure inútils batalles intestines que només provocaren la inactivitat i la disgregació de forces és, sens dubte, un aspecte per entendre que aquest homenatge ho realitzi una Esquerra Independentista orfe de referents històrics i que, des dels anys ’70, a partir de certa historiografia composada per historiadors afins al PSUC i ERC i, posteriorment, d’elements més radicalitzats de l’Esquerra Independentista, cerca dins del moviment llibertari personatges per reivindicar una certa connexió entre l’esquerra independentista i els “moviments socials” del passat.

Reivindicar el passat llibertari per justificar el projecte polític independentista del present, sense importar, per exemple, que personatges com Josep Llunas i Pujals, director de “La Tramontana” (publicació lliurepensadora, anticlerical i llibertària), enlloc d’un nacionalista d’esquerres fos, com tants milers, a l’igual que el mateix Bakunin, un internacionalista i antiestatista. De poc importa que personatges com Salvador Seguí, un dels màxims exponents de l’anarcosindicalisme, a partir d’una forta catalanitat (com la tenim actualment una gran part dels i les anarquistes) se’l descrigui com quelcom nacionalista català. I així podríem continuar fins l’actualitat.

Sobre el maquis anarquista no només en Face ha sigut “víctima”, cal recordar diferents espais de l’esquerra independentista amb noms que fan referència als anarquistes Quico Sabater o Massana. De fet, sent objectius, és normal que intentin apropiar-se d’ells. Eren persones compromeses, amb ideals, lluitadors, en definitiva, referents del poble, sens dubte amb una qualitat moral que els germans Badia o els feixistes d’Estat Català (després de Macià) mai han tingut.

Què ens serveixin aquests fets per no deixar de banda la nostra història, els nostres referents, ja que avui en dia l’anarcosindicalisme i l’anarquisme creixen i guanyen força al carrer, i aquests referents són part indispensable per poder exposar quines són les nostres tàctiques, els nostres principis i les nostres finalitats. El proper 30 d’agost que l’homenatge no tingui cap sigla, que si alguna organització vol dir quelcom que sigui per entonar “un mea culpa”, com per exemple, i fent autocrítica, la CNT front al cert abandonament dels companys anarcosindicalistes i anarquistes que van continuar la lluita armada front la dictadura. El millor homenatge a en “Face” potser seria aquest, sense cap sigla i amb els nostres cors negres de dol per les injustícies socials i vermells de la sang dels qui creuen encara en la revolució!

Company Facerías, encara ets present al nostre record!

CNT-AIT Sabadell

Secretaria de Premsa i Propaganda
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com/2011/08/29/homenatge-a-josep-lluis-facerias/#more-1406

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Des de 2002, com a mínim, la Marxa-Homenatge als Maquis convoca el 30 d'agost a les 20 h a la confluència dels carrers Pi i Molist, Urruti i Passeig Verdum, per tal d'homenatjar al Face.

La Marxa-Homenatge als Maquis evita sigles però fem l'homenatge als maquis llibertaris des de la simpatia i compartint les seves idees. Perquè volem recordar els que van lluitar amb les armes a la mà contra el franquisme. Sense excuses, sense por i sense descans.

Avui serem presents a l'acte com sempre. Al marge de que enguany també convoqui un partit polític, que no te res a veure amb la Marxa-Homenatge als Maquis.

Cal recordar al Face, i a la resta, també els anònims i també als lluitadors més contemporanis com Jean Marc Rouillan o altres encara més recents. Els que prenen les armes i els que no. Salut i anarquia!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
XDD patètica la CNT de Sabadell (!!) opinant de tot i tothom, entenent-se a ella mateixa no com a un nucli local d'una organització sindical sinó com una organització política d'avantguarda.

Per cert, de tot aquest comunicat el més antològic és quean ve a dir "no, en Salvador seguí no volia la independència, el que passa és que tenia una """""" forta catalanitat"""""" XD ... en fi.

PS: Feixistes d'estat català, de veritat no hi havia membres d'Estat Català (sí, després de Macià) ocupant responsabilitats en la CNT?¿?¿? m'espero a que algú ho negui rotundament per començar a treure noms...

PS2: Que sigui un nucli local del Vallès que s'hagi de dedicar a opinar sobre el que passa al Barcelonès no és precisament un síntoma de que l'anarcosindicalisme organitzat creixi, tot el contrari.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
"Des de la Secretaria de Premsa i Propaganda de la CNT-AIT de Sabadell lamentem que aquest any l’acte estigui sota l’aixopluc de l’esquerra independentista, i no tant pel fet en sí, més aviat perquè era responsabilitat del moviment llibertari fer un homenatge a lluitadors i lluitadores com el difunt company Facerías (per veure la seva biografia: http://sindominio.net/marxa-maquis/article.php3?id_article=37). Si el moviment llibertari oblida la seva història és normal que altres moviments socials més o menys propers intentin fer ús de la mateixa i més encara en el territori català. "
Doncs de tot això se´n pot treure que Sí que us molesta que una organització propera a l´EI faci un homenatge al Faceries. Tant la CUP-Nou Barris com la Tobada Alternativa de Nou Barris ténen presència en el districte on va morir en Faceries.

Vosaltres feu homenatges -no en treieu profit, no (només cal mirar que és la secretaria de propaganda qui fa aquest comunicat)- als lluitadors i lluitadores llibertàries mentres que l´EI s´aprofita d´aquests mateixos/es lluitadores llibertàries, revolucionàries i catalanes.

Us faltava dir que vosaltes sou els bons i l´Ei els dolents. Però com es diu en espanyol, "ladran, luego cabalgamos."

Els i les revolucionàries no són patrimoni de ningú. Qui realment els respecta i se´n sent deutor els reivindica i els hi fa homentges, procura recuperar la seva figura i seguir el seu llegat.

No és el primer cop que alguns/es llibertàries critiquen que des de l´EI es retin homenatges a aqueslles lluitadores i revolucionàries catalanes que s´han significat en la lluita per l´alliberament social del seu poble. Ja va passar el 1r de maig passat quan es va fer un homenatge a Salvador Seguí.
Sembla que el qualificatiu castellà "como el perro del hortelano" us va com anell al dit.

Apa, res més!


Salut!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Companys de la Marxa-Homenatge als Maquis: algú més pot homenatjar el Facerias que no sigueu vosaltres?

Companys de la CNT de Sabadell: a la CUP de Nou Barris hi ha anarquistes, comunistes i socialistes d'edats i bagatges polítics i sindicals diversos. Podem fer l'homenatge? Gràcies.

Als anys 2009 i 2010, des que visc a Nou Barris, l'única persona que hi ha deixat flors el 30 d'agost a l'hora en què el van assassinar va ser qui escriu aquest text. L'any passat la gent que hi vau anar al vespre vau fer-vos fotografies amb aquestes flors i vau penjar la notícia a indymedia com a ofrena floral. Cap retret, ho trobo collonut. Però des de la CUP de Nou Barris i la Trobada Alternativa de Nou Barris us demanem una mica de respecte. No utilitzem cap figura, i guanyar o perdre vots se'ns en fot. es tracta de recordar la lluita i el sentit de la lluita de gent com en Facerias.

Avui a l'acte parlarà el company Ferran Aisa i un company de la CUP, i tot seguit cedirem el megàfon a tothom que vulgui parlar i dir el que vulgui.

I si l'any vinent voleu que entre tota la gent de Nou Barris muntem un homenatge popular, benvinguts i endavant.

Una última cosa: agradi o no, a tot Catalunya hi ha nuclis de les CUP en què militem anarquistes. No tenim cap veritat ni cap dogma ni repartim carnets d'anarquista, però esperem que amb nosaltres també s'actuï en aquests termes.

Si tota aquesta discussió serveix perquè l'homenatge al Facerias sigui més potent cada any, millor, i perquè ens ajuntem en les lluites als carrers, dia a dia.

Salut.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Companys de la CNT de Sabadell: fiqueu-vos al cap d'una vegada que les CUP no és una organització nacionalista, sinó independentista, anticapitalista i assembleària, i òbviament internacionalista. I que molts dels seus militants són antiestatistes: anarquia total, independència sense límits, sí.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
A tots els de la CUP que els hi tireu floretes als de la CNT i els tracteu de companys:

Sou uns tontaines, us diuen de tot i encara aneu amb el rollo pedagògic enrotllat. Sembleu els tontos del poble, de veritat.

Als de l'organització feixista-espanyola Corfederazió NAZIONÁ der trabaho: sou patètics, frikis i tan caducs com els carlistes. El millor és veure com l'independentisme avança i l'anarquisme fa plorar per que us entren 4 gats per una banda i els perdeu per una altra, o voleu que riguem una miqueta amb batalletes internes de la CNT?¿?
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Doncs jo el què veig és que a la gent de la CNT de Sabadell li molesta que aquest any l'homenatge no hagi estat organitzat per gent llibertària.

I, de fet, tampoc veig en el comunicat res d'esepcial en contra de l'EI, més aviat la constatació que no tenen gaires referents històrics i que fan servir tota aquella persona nascuda a Catalunya i d'"esquerres" com a referent seus. I, especialment, el fet que aquest acte d'enguany no estigui organitzat per gent llibertària, fins i tot queda clara l'autocrítica vers la pròpia CNT.

Per altra banda, potser existeixen persones llibertàries a la CUP (ho dubto, però en aquesta postmodernitat...), però no entenc que coi pinten fent actes amb sigles quan sempre s'han fet sense sigles, tal i com remarquen els companys de la Marxa-Homenatge als maquis.

Sobre la CUP, que potser sí que n'opina de tot i del què ni tan sols li toca, en altre post afirma que són: "la CUP es posiciona en favor d'un projecte independentista per als Països Catalans, un projecte democràtic que "entenem intrínsecament lligat amb una societat plenament justa en què no hi hagi discriminacions de cap mena, i en què tothom tingui garantits tots els drets, independentment del seu origen, de la seva opció sexual, i del seu aspecte físic".". Si a aquesta definició quelcom troba alguna cosa més que socialdemocràcia de tota la vida, en fi...

Per cert, cada sindicat i federació local de la CNT és autònoma i, per sort, l'anarcosindicalisme no té en consideració les "fronteres" que tan agraden a certa gent dels moviments social. I ja està bé la cantarella de la CUP d'afirmar que està plagada de llibertàries, ja que més enllà del discurs independentista (el gran mite que tot ho solucionarà), la veritat, no trobo cap discurs llibertari, excepte quan es reivindiquen com a municipalistes llibertaris per treure rèdit polític. Ja sabem que la seva estratègia per créixer es fonamenta en, per una banda, picades d'ullets a moviments extraparlamentaris (aquí entrari el llibertari) mentre que, per l'altra, intenten treure vots dels votants descontents amb ERC...

Fa pena que davant un escrit que ni tan sols es centra en criticar a l'EI, el hooliganisme cupaire sorti a la llum. No sou intocables, sou un partit polític i això poques llibertàries ho poden recolzar!

Salut i llibertat
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Que bé que les multituds llibertàries de Nou Barris que el 2009 i el 2010 no vau dur ni una sola flor el dia 30 d'agost, avui fareu una preciosa catifa floral. I que penós que sigui a causa que qui n'ha organitzat l'homenatge siguin els independentistes anarquistes, socialistes i comunistes de la CUP de Nou Barris i la Trobada Alternativa.

I ho tornem a repetir: si amb vista a l'any vinent voleu que entre tothom organitzem un homenatge popular al Facerias parlem-ne i treballem junts.

Per cert, molt bo això que el Seguí era "fortament catalanista", perquè dir-ne anarcoindependentista serà tabú... Mentrestant, l'única placa que hi ha a Cadena/Rambla del Raval és la del Sindicat d'Obrers de Catalunya de fa 30 anys. Dels puristes "llibertaris", ni rastre...

De merda n'arrosseguem tots, o sigui que una mica d'humilitat.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Ah, per cert, els únics insults que he vist en aquest post i descalificacions han sigut mà de gent de l'EI. Per sort tots els moviments són diversos i sempre es poden arribar a punts d'unió.

Sobre la CNT de Sabadell, que titlleu de sectària, només afirmar que en la passada vaga general del 29 S va ser part activa de Sabadell per la Vaga, en la qual estaven organitzacions de l'EI local o el PCPC, així que no veig cap mena de sectarisme en aquesta organització...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Al cartell de la CUP hi hem posat Lluis sense accent: era el seu cognom i la castellanització imposada als jutjats li va fer perdre un accent que ell mai no utilitzà.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
"Si el moviment llibertari oblida la seva història és normal que altres moviments socials més o menys propers intentin fer ús de la mateixa i més encara en el territori català."

Fer ús: utilitzar.

Si això no és una crítica, no sé què ho és.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Seguí anarcoindependentista? jajajajajjaja.
Mira que en treieu rèdit d'una frase d'ell afirmant, sota el meu punt de vista, que tan se li rotava la independència de Catalunya, que no en tenia por i, de fet, entre molta gent llibertària actual es pot pensar el mateix: a veure si existeix una independència de Catalunya per tal que gent molt vàlida deixi de banda un ideal interclassista i què disgrega les forces revolucionàries.

O és que amb la independència del Països Catalans (concepte creat per la dreta regionalista catalana) es solucionaran els greus problemes que patim: estats, capitalisme, sexisme...

En fi, us retrateu com uns hooligans
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
L'ideal interclassista serà el teu, company. I el Seguí prou va pringar de determinats sectors de la CNT pel seu independentisme. Quant al dret de totes les col·lectivitats a decidir com autoorganitzar-se, segur que no en tens por?

Evidentment, la independència per si mateixa no resol ni la societat de classes ni la profunda alienació generalitzada. Massa segles de terror. Però tot poble té el dret d'autoorganitzar-se i de prescindir d'estats, hi estàs d'acord?

Porta flors aquest any!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
I que passa, que no es pot criticar??

El problema esta, basicament, en que les CUP son un partit politic que participa del sistema com tots els demes i espera algun dia repartirse el pastis, sigui a Espanya o a Catalunya com a replica independent. Com voleu que aixo s'ho empassi un anarquista? Retirareu la policia si algun dia arribeu al poder, les CUP? Acabareu amb l'Estat? Si es aixi, ensenyeu-me el pamflet electoral on feu aquestes promeses.

Si algun dia arribeu al poder el mes probable es que extermineu als anarquistes fisicament, com han fet sempre tots els governs de tots els colors, per algo som anti-autoritaris.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Tens tota la raó compa "vine que en parlarem", però això que potser tú anomenes "anarcoindependentisem" no és res nou, és l'internacionalisme llibertari, el qual, bàsicament, és complementari de l'universalisme o cosmopolitisme. El primer (internacionalisme) reconeix la existència de pobles (si vols dir-li també nacions) però creu en l'antiestatisme i la fraternitat universal dels pobles, en altres paraules, l'auto-organització. El Cosmopolitisme, per altra banda, creia més aviat en l'individu i no tant en el concepte de poble-nació. En tots dos casos, malgrats cert debats, de vegades aspres (el què comentes d'en Seguí) la idea de fons és la mateixa: l'auto-organització des de la base i sense estats.

Salut i llibertat!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Vosaltresa el que teniu és un problema d'esquizofrènia greu. Per una banda feu comunicats condol per individus com Heribert Barrera i per l'altre homenatgeu a lluitadors anarquistes com Seguí. D'altre banda teniu casals com el Quico Sabaté, que va matar un comissari comunista, i després entre la vostra militància nombrosos marxistes-leninistes que es fan palles amb la URSS de Stalin.

Però clar els que els que no volem que us apropieu de la història del moviment llibertari i us critiquem som uns sectaris, espanyolistes,etc. I pels "anarcoindependentistes" de la CUP que jo sàpiga la CUP no planteja la autorganització de totes les col·lectivitats sinó la reunificació i la creació d'un estat als territoris dels Països Catalans. Potser el problema el teniu vosaltres.
Un anarquista, català i de la CNT.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
El dia que succeeixi el que comenta dues entrades més amunt en fotrem el camp.

I pel que diu el company de sobre, completament d'acord: en realitat tot anarquista és independentista en la mesura que defensa la llibertat de totes les col·lectivitats (200 estats, deu mil països: i prescindim d'essencialitzar el concepte de país, nació o societat; i d'estats, evidentment).

Només un matís: la noció de cosmopolitisme, a la fi del segle XIX, no tenia explícitament les connotacions colonialistes que ha pres amb la mundialització del capitalisme.

Tant de bo la moguda d'avui al vespre sigui maca més enllà de les diferenciacions!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Volia dir el "Face", però bé el Seguí també. Seguí mai va lluitar per crear un estat català, sinó per ja justícia social. No era independentista ni mai es va definir com a tal, una altre cosa és que estimés aquesta terra i la seva llengua. Cosa que encara que us foti, també ens l'estimem molta gent de la CNT i el moviment llibertari. Sense necessitat de posar-nos etiquetes com "anarcoindependentista" o afiliar-nos a la CUP.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Mentre sigui una coseta catalana i hi hagi "florecitas" teniu argument. Un partit polític, CUP, no veu contradicció ideològica a homenatjar a un anarquista que, evidentment, estava contra partits i autoritat. Buidar del seu contingut ideològic real als lluitadors és vergonyós, aquí mai s'acaben les sorpreses, igual l'any que ve se us ocorre homenatjar-ho al costat de Heribert Barrera i treure-us qualsevol tipus d'explicació delirant del tipus la pàtria és la pàtria i la classe...solament de tant en tant.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
aneu a pastar, anarcopuristes repartidors de dogmes: la cnt va deixar sol i penjat el facerias, us en recordeu, minyons???

les grapes, als vostres foradets, amb les etiquetes, la mala bava i fins i tot amb els vostres estats, us regalem els estats, burros!

qui ha buidat de contingut ideològic la lluita del facerias, sabatot, t'has llegit el text del cartell?

brutal ignorància, brutal!!! impossible discutir res, teniu la puta veritat de tot, així aneu!!!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Aquests de les cup, amb la seva esquizofrenia, acavaran fent homenatges al Durruti, dient que era independentista i que tota la seva lluita anava encaminada a crear un estat català. Fins i tot, amb el Photoshop, per fer els cartells, li poden posar una estelada, o una bandereta del barça...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Bé, ja van retocar amb el photoshop cartells històrics del "murcianos" de la FAI, jajajaja. Lamentable... Amb les quatre barres... Això és postmodernisme i la resta tonteries...

Imatge original: http://www.contranatura.org/graficas/ilustraciones/fontsere/05.htm

"new logo d'Endavant...": http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/384738/index.php?sho
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Mare meva, quin comunicat més lamentable...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
per l'un,

Lamento deixar-te en ridícul i tal, però que sàpigues que la versió amb la senyera és del mateix Fontseré, concretament per la edició de la UCE del 1996:

http://www.uce.cat/cartell-edicions/cartell1996.JPG


Pels de la CNT Sabadell i altres curts de gambals, a mode de resum.

1) És evident que a les Candidatures d' Unitat Popular hi ha diversos sectors ideològics (això inclou els anarquistes).

2) És de sentit comú entendre que en un magma divers tothom és vol fer notar, dir que "sóc aquí·. De lo contrari, no es sentiria a gust.

3) Es pot preveure quina classe de sectors hi pot haver darrere d'aquest homenatge. O algú es creu que l'alcalde d'Arenys de Munt per exemple ho faria?

4) Els de la CNT Sabadell, que són mooolt i moolt llestos, en comptes d'intentar crear contradiccions en els secotrs llibertaris de l'EI (fent veure que hi ha llocs més "adequats" per ells i apropar-los) ataquen frontalment la CUP, fet que reforça la seva cohesió (reacció lògica envers qualsevol atac). Aquest comunicat no aporta RES a la CNT, però li aporta molt a la CUP: dóna a entendre perfectament als sectors que puguin estar amb un peu dintre i un fora perquè no està a un altre lloc.

5) El "moviment" llibertari català fot autèntica pena, vomitera, ganes de cagar diarrea esponjosa. Alguns s'haurien de preguntar perquè hi ha llibertaris "fortament catalans" (expressió inolvidable a partir d'ara de la CNT) que prefereixen treballar en un espai que fixa la construcció d'un estat socialista per un territori ABANS que en un sindicat presumptament anarquista. Per què serà? o canviant una mica la pregunta, veient comunicats com aquest, podria ser d'una altra manera?

PS: Als Països Catalans una gran part de l'anarquisme (igual que una gran part del comunisme, encara que el context internacional dels 60 va ajudar a eliminar prejudicis en aquest àmbit) ha estat col·laboracionista amb el colonialisme, i una part no ho ha estat. AVUI (i no als 30) a les organitzacions "habloenespañolquenosentendemostodos" hi ha aquests col·laboracionistes, i, retrassats com són ells quan no mengen cacahuets com els micos, no entenen que no són les 3 sigles (C.N.T.) el que dóta de sentit o no sinó la coherència entre els plantejaments d'alliberament que certes persones del nostre poble han defensat com ha calgut.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Salvador Seguí, "el noi del sucre", va dir: En canvi, nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por."

Com han canviat les coses dins el suposat "moviment anraquista" actual, eh...I encara us atreviu a erigir-vos com els seus únics i legítims successors.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Completament d'acord amb Tots tarats!

I home, ja que el comunicat de la gent de Sabadell apel·la al Llunas i Pujals, què me'n dieu de l'Emili Guanyavents, contemporani seu? Us sona? Anarquista, independentista i damunt, hòstia collons, espiritista: toma ya, a la puta merda les etiquetes! Ah, i un detall, és l'autor de la revisió moderna d'"Els Segadors" Hòstia anarcoides, que l'Espanya eterna us peta a les mans.

Anarquia total, independència sense límits, a baix els estats (tots)!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
El més fort és que de tots aquests anarcoinquisidors que no han deixat una puta flor en sa vida al Facerias, els proposes mitja dotzena de cops en una setmana d'organitzar-li un homenatge popular a partir de l'any vinent i no s'hi apunta ni un de sol. Casats amb la seva pròpia veritat...

I quan els recordes el paper galdós, per no dir una altra cosa, de la CNT amb els darrers maquis... calladets calladets i a repartir carnets de puresa ideològica.

Empanada gallega nois, i de la grossa, i així està el moviment llibertari català...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Estic d'acord en que els revolucionaris no són patrimoni de ningú, són patrimoni dels revolucionaris; si a la CUP de Nou Barris hi ha revolucionaris (puc opinar una cosa o una altra sobre la seva visió estratègica, però no és aquest ara el debat) em sembla molt bé que homenatgin al Face. De fet al seu text deien clarament que era anarquista i hi apareixien els colors de la bandera de la CNT, per mi això demostra respecte i no se'ls pot acusar d'intentar apropiar-se d'ell i de la seva lluita. A d'altres nuclis de les CUP les coses són diferents, però ara parlem de Nou Barris i si hem de ser justos veig que tenen total legitimitat per fer això. Si més tard el seu actuar ho contradiu canviaré d'opinió, però amb els elements actuals ho veig així.

"Companys de la Marxa-Homenatge als Maquis: algú més pot homenatjar el Facerias que no sigueu vosaltres?"

Evidentment que sí, però no es pot dir que des del món llibertari no se li fa acte d'homenatge com diuen alguns per aquí quan no és cert.
Sobre la falta de referents de l'EI amb la resistencia antifeixista
30 ago 2011
Els companys de la CNT de Sabadell al seu comunicat, entre critiques i autocritiques, apunten una circumstancia curiosa; la falta de referents històrics clars amb els que es puguin identificar el ideari de la esquerra independentista d'avui, durant el període històric que va de la guerra civil fins a l'entrada del tardo-franquisme.

Des de la mort en combat de Jaume Compte durant la vaga general revolucionaria convocada per l’Aliança Obrera, l’Octubre del 34, fins a l’expulsió del joves del FNC al any 68, els de l’EI tenen un vuit enorme.

Aquest fet en si hauria de ser un motiu d’alegria. Donat el negre de la trajectòria que mantenir l’independentisme durant aquells citats anys.

Una part d’Estat Català ingressar dins la nova ERC l’any 31, i l’altre facció que es nega a ingressar-hi, una vegada mort Jaume Compte, evoluciona de la ma Pere Aznar fins al punt de ser part fundadora del PSUC. Una tercera facció escindida d’ERC refundar EC sobre les bases del PNC, Nosaltres Sols, i una part dels joves de les JEREC.

Aquest últim EC refundat de nou, i de negra memòria, va estar capitanejat per elements clarament reaccionaris com Dencàs o els germans Badia, i posteriorment evolucionar, ja sense aquest elements (executats el germans Badia i fugit a Itàlia Dencàs), fent seguidisme del PSUC, sense que tingues una actuació significativa, ni durant tota la guerra, ni desprès.

A mi la falta de referents històrics de l'EI que apunta la CNT de Sabadell, la veritat és que em tranquil•litza. Crec que a falta de referents propis de pes al camp de la lluita antifeixista (previs al tardo-franquisme), el fet que l’EI reti homenatges en forma d’actes públics, casals etc.. a lluitadors socials significatius que considera propers? Ja sigui per que el personatge en qüestió es va significar pel seu compromís social, o pel seu catalanisme popular, a mi no em resulta preocupant. El que si em preocuparia? es que enlloc de homenatjar a un Andreu Nin, un Salvador Segui, o un Massana, per exemple...? Un dia veies un Casal Pere Aznar, o pitjor? Germans Badia.

Ara això si! si em permeteu?, un aspecte d'aquest homenatge que em desagrada com a persona (i com a mi a molta altre gent)? es que aquest homenatge, es realitzi sota les sigles de la CUP; per que la CUP apart de ser una organització política amb absoluta legitimitat per fer un homenatge als lluitadors que li roti (llibertaris o no), es també una marca electoral, municipalista cert, però per quan de temps? Personalment, si se’m permet opinar (tot i no haver treballat amb l’homenatge)? hagués trobat mes adient que la Trobada convoques en solitari, o millor encara! sense sigles per intentar aglutinar el màxim nombre gent possible a l’hora d’homenatjar el llegat del company Face, es nomes una opinió.



Company Face; la lluita d’avui en homenatge!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
La CNT de Sabadell no en té ni idea de quins són els referents històrics de l'EI, l'EI no es remunta als anys 30 per a buscar referents sinó a la dècada dels 80 i 90 que és quan neix l'independentisme modern. I de referents en tenim molts, senyors/es: tots els morts en combat de Terra Lliure, totes les militants feministes com Maria Mercè Marçal, tots els grans lliutadors com Xirinachs i un llarg etcètera. Llegim una miqueta d'història totes plegades, que no ens aniria malament eh.

MÉS MEMÒRIA HISTÒRICA PER TOTS/ES ELS LLUITADORS/ES!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
L'EI no és considera una corrent ideològica més qualsevol, l'EI es considera avantguarda de la lluita per l'alliberament nacional i social del poble català.

En conseqüència, no considera (només) els militants orgànics de l'EI els "seus", sinó tots aquells lluitadors i lluitadores que des de fa 300 anys han estat defensant els drets de les classes populars catalanes.

La "memòria" de l'EI és qualsevol llibre sencer d'història dels Països Catalans, perquè SOM poble.
És per això que som immensament millors que vosaltres, anarquistes (colonials o no).


"Assumiràs la veu del poble, i seràs, per sempre, poble"
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Hablar de memoria histórica, aludiendo a los años 80 y 90, es una estupidez profunda, y mucho más cuando se entra en la contradicción de hablar de "independentismo moderno", lo que hace suponer que hubo referentes anteriores.
De la misma manera que se dice que hay un "independentismo moderno", también lo habrá posmoderno..., digo yo. Además, no te voy a recomendar que por lo menos sepas tu propia historia como pueblo, pero sí que pongo en duda tu afirmación sobre que "la CNT Sabadell no tiene ni idea de referentes históricos del EI..."
No sufras, no soy ni de CNT, ni de Sabadell
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
A mi el que em fa gracia és el rollo aquest de que a la CUP hi ha corrents anarquistes.

Conec força gent de la CUP i mai he conegut ningú que es defineixi anarquista políticament. Molt menys ho són els "jefazos" que tenen una llarga tradició leninista.

Tot plegat no es més que el mantra politiquero asquerós per tractar de demostrar "pluralitat", quelcom que també han vingut utilitzant, per cert, el sindicat estudiantil AEP quan se l'ha criticat per ser corretja de transmissió de ICV.

Pd: el moviment llibertari català va fent mica en mica, podría estar millor. PreoCUPeu-vos de les vostres lluites de poder i pels càrrecs, que ja teniu prou feina.
per X
30 ago 2011
Jo no se si la CNT de Sabadell te idea o no dels referents històrics de la Esquerra Independentista? el que si se es que tu no gaire?

Ja que recomenes que llegim una mica d'història tots plegats, et puc fer quatre semtims si estàs interesat amb el tema, que el temari es fàcil.

Els referents històrics de l'EI es remunten a l’expulsió dels joves del FNC, i la conseqüent fundació del PSAN allà pel tardofranquisme i començaments de la reforma.

I lògicament com que no venim del aire; si resseguim "el fil roig" de l’historia, podem trobar-nos que l’EI te un precedent amb el FNC del franquisme, i amb el separatisme del Partit Català Proletari de Jaume compte dels anys 30, i del Estat Català, insurreccional de Macià dels anys 20.

Si segui tirant del fil, el separatisme enfonsava les seves arrels el moviment catalanista mes radical de principis de segle i finals del segle IXX, i aquest últim moviment beu d'una font comuna amb l’anarquisme. Mira per on!! El moviment federalista intransigent del segle IXX que va anar evolucionar poc a poc cap a l’expressió mes popular del catalanisme, o l’anarquisme, en introduir-se aquest últim a la península ibèrica a finals del IXX amb d’implantació progressiva de l’AIT i la radicalització de la classe treballadora. Et sona la Jamancia o les Bullangues?
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
"L'EI no és considera una corrent ideològica més qualsevol, l'EI es considera avantguarda de la lluita per l'alliberament nacional i social del poble català."

Sort que no tots opinen com tu, o almenys no ho diuen, perquè amb aquest discurs no passarà mai d'avantguarda, és a dir, desconnectada de la realitat social. Qui vulgui exercir d'heroi indispensable que jugui al "Hero Quest", que nosaltres ni us volem ni us necessitem.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Posats a fer demagògia i a posar-nos estupendus els anarquistes podem dir que la "memòria" de l'anarquisme és qualsevol llibre sencer d'història, a seques, i que per tant qualsevol lluitador pels drets de les classes populars des del 10000 aC és dels nostres. Vist així la tenim més llarga que vosaltres. Elis, elis.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Ara ja podeu fer un homenatge al Facerias i a l´Helibert Barrera alhora!! felicitats!!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Un homenatge a un anarquista patrocinat per un partit polític nacionalista?? un homenatge a un anarquista ple de banderes que representen un estat??? si senyor, un bon homenatge a un anarquista...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
30 ago 2011
Al nano que diu que l'any passat va portar ell únicament flors, recordar-li avui que en l'acte, una dona quan ha començat amb aquest argument victimista li ha espetat que era mentida el què deia.

Pregunta de llapis: quin "dirigent" de la CUP és llibertari? Cap.

PD. El Sr. Garganté, a més a més de fer el seu propi currículum personal (per deleitar-nos amb la grandaria de la seva masculinitat) ha quedat molt bé dient que era llibertari com en Facerias (i jo pensava que era trotsko) i que lluitava "des de dins" als comités i organitzacions polítiques...

Avui s'ha demostrat a l'acte que la CUP ha sigut oportunista en aquest fet, la major part del públic els ha increpat i més val que en un futur torni a ser un acte sense sigles ni interessos partidistes.

I si a algu li senta malament el comunicat de Sabadell que argumenti i no insulti tant.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
X no intoxiques, ayer no hubo ninguna bandera solo hubiese faltado eso para como para crear mas mal rollo.

y de anarquistas en la cup de nou barris no se donde deven estar, los de la Trobada Alternativa de Nou Barris todos son rebotados de CCOO y el PCC incluso hay un ex diputado del parlament de catalunya por Iniciativa-euia o como se llame su partido el Fidel , del Turo de la Peira
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
UHP, aquest vídeo editat per l'Esquerra Independentista és prou ilustratiu de que entèn i que sent del que és hereva:

http://www.youtube.com/watch?v=ANluERJc0go

I és evident que tant l'EI com l'anarquisme no veuen només de la militància orgànica morta en combat o represaliada, sinó que el llegat d'altres (per parcial que sigui) també pesa. Per cert, per qui parles quan dius "nosaltres"?

"anarquista":

No es tracta del que coneixes, sinó del que vols creure. Tu vols creure que a la CUP no hi ha ni un anarquista. Doncs res, contra això no s'hi pot lluitar. Tu ja estàs convençut. És igual la de gent que fins i tot fa articles públics i s'identifica com a anarquista (Jordí Martí Font, Pau Jubilà, i un llarg etc.) "no existeixen". Doncs res tu, que hi farem.

Krondstadt 21:
No t'oblidis del doctor Martí Julià, el primer "independentista" a més amb una forta ideologia socialista (no en un sentit marxista clàssic, deixem-ho en "socialitzador")
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Visió del partit del que va passar ahir:
http://www.youtube.com/watch?v=X3wxSVe-xek

Per sort hi van haver més parlaments i més intervencions.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Us escric a títol estrictament personal. La dona ja pot dir que era mentida i repetir-ho mil cops: les úniques flors el 2010 i el 2009 (el temps que porto aquí) són les que vaig lligar a la floristeria del davant. Visc a 50 metres d'allà, hi passo diversos cops cada dia i ni ella ni ningú em dirà quantes flors hi ha cada any. Ni ella ni nigú. Però això és absurd, tant se me'n dóna qui utilitzi aquestes flors i que després pengi fotos a indymedia i fiqui el nom del seu col·lectiu (no donarem noms per delicadesa), com va passar l'any passat. A mi això me la pixa, al contrari, quan ho vaig veure l'any passat a indy vaig estar content.

El problema no és aquest: el problema és l'extrema simplificació de vosaltres (que us autoanomeneu anarquistes i que no dubto que en sou malgrat que ho concebo d'una altra manera), ja que apareixeu com l'única encarnació possible de la pràctica anarquista. Per a la inquisició tothom que no pensa igual que ells (o que ho digués) és el seu enemic i per tant cal fotre-li tota la merda al damunt sense atendre'n arguments. La immensa majoria dels qui ahir van venir a insultar-nos no han estat mai en aquest homenatge. Per tant, d'entrada, collonut que hi fossin.

Perquè mira, van venir 100 persones, cosa que mai havia passat. I a molt de veïnat del barri li va saber greu veure que només vau insultar, incapaços de dialogar.

Quant a la majoria, millor ho deixem córrer no? Prou penós va ser.

Respecte al Garganté, no hi ha ni un sol paio d'aquesta colla que s'ho porti jugant tot com ell, en la lluita al treball i fora del treball per la puta dignitat col·lectiva. És de bojos que tingueu els pebrots de fotre-li merda al damunt, la vostra visió de la realitat us porta a menysprear un company que, igual que altres companys d'autobusos que ahir van venir a l'acte, ho dóna tot pels altres, això és un deliri. Bona solidaritat, la vostra, no teniu límits...

Ja podeu mesquinejar egocèntricament sobre adscripcions polítiques, per mi aquest ultradogmatisme no és anarquisme encara que us pugui considerar anarquistes. Un anarquista ha de poder respectar i dialogar amb altres companys que també es consideren anarquistes o, des d'altres ideologies, partidaris de l'emancipació.
Què volíeu vosaltres ahir, barallar-nos a hòsties, tibar la corda, mostrar qui la té més grossa, qui té més veritat? Fotre'ns a la foguera per traïdors? Us vam passar el megàfon tots els cops que vau voler. Gràcies per utilitzar-lo, companys.

Us vam dir que ens la pixen els vots i les institucions, i que cada nucli local de la cup és un món i que sisplau respecteu el que una gent del barri ha decidit tirar endavant. Inútil, no escoltàveu ni voleu escoltar. Aquest és el vostre fracàs: no sabeu ni voleu escoltar. Enteneu ara per què el detall del megàfon és important? Ni ho vau pillar ahir ni ho pilles ara, el del missatge anterior.

A la cup de nou barris i a la trobada alternativa de nou barris no hi ha cap polític professional, ni ningú que cregui en aquesta paròdia feixista de democràcia, ni ningú que entengui la cup com una "plataforma electoralista" (ja veurem en quantes eleccions participa la cup), sinó com una organització política, és a dir, un mitjà (no una església) perquè la gent s'ajunti i faci coses per lluitar per transformar la vida i el món.

Però tant se val, us vam oferir el megàfon, ens vau dir de tot i quan vam voler parlar vau continuar escridassant-nos. Sou purs, sou perfectes i teniu la raó en tot. Només us recordo que els símbols no són propietat de ningú, i que són molt més rics i dinàmics i potents que qualsevol cotilla que se'ls vulgui imposar. Per nosaltres, el Facerias és també un dels nostres. Ens l'estimem, com tanta gent anònima que no serà mai objecte de cap homenatge, i no hem de demanar permís a ningú per estimar-lo.

Al nostre text emfasitzàvem la lluita d'en Facerias com a anarquista, hi vam ficar el roig i el negre, igual que al ram de flors, també amb la senyera, i ara que som a les cup i a la trobada hem volgut honorar la seva memòria i compartir el sentit de la seva lluita. El dia que ens facin fora de les cup pencarem des d'altres bandes, ho hem fet tota la vida: vam posar les sigles només al cartell perquè mai s'ha fet un homenatge popular unitari al Face a Nou Barris, cosa que per cert hem proposat una pila de cops des d'aquí l'última setmana, sense resposta.

Fins i tot un noi de la Marxa-Homenatge als Maquis, ple de gent segur que preciosa, es va referir a l'acte com una merdarada. Felicitats company, t'agraïm la humilitat i que vinguis a Nou Barris a alliçonar-nos un cop l'any. Tant de bo cada any haguessin estat 100 persones i no 10.
Si cal que muntem homenatges al Durruti perquè tots aquests que mai heu aparegut per Nou Barris hi acudiu, ja ens ho pensarem. L'únic problema és que aconseguiu desmoralitzar la gent del carrer, la que no és tan pura i perfecta com vosaltres. Passeu-vos un dia per la Trobada o entreu al web de la cup nou barris i sabreu què fem i que lluny que estan les vostres crítiques de les nostres pràctiques quotidianes. Som els primers a batallar perquè una gent de les cup no tornin a fer mai més de mala manera un comunicat com l'altre dia pel Barrera. I si això i, sobretot, el que vindrà no s'encamina bé, doncs jo almenys pencaré en altres llocs. Nosaltres mateixos som qui a Nou Barris decidim què fem i què no fem.

Sóc anarquista des d'abans que molts dels xicots que hi havia ahir nasquessin: ni ells ni ningú em diran a mi si sóc o no un "bon llibertari". Faig el que vull i perquè vull, deia l'Ovidi, ningú m'ha de donar carnets de res, jo sé què he fet a la meva vida i no sóc ningú per afirmar que la vostra colla no sou anarquistes. Enteneu la diferència?

D'acord. Ara ja podeu continuar insultant. Plego per sempre d'indymedia, fatigat que censuri debats com el del Facerias la setmana passada pel pecat terrible que no fos la CNT de Sabadell qui el proposava.

A la gent que hagi entès alguna puta cosa del que us plantejo, l'any vinent, si voleu, ja parlarem de com muntar un Homenatge Popular a en Josep Lluis Facerias, combatent anarquista per la revolució, la justícia social i la llibertat de tots els pobles.

Així, en comptes de tanta brutícia podrem compartir potser amistat, respecte, solidaritat i encartellades ja no per Nou Barris sinó per la ciutat sencera.

I ara insulteu-nos un altre cop. Salut i anarquia.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
"ahir", que més va passar? explica home explica
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Aquest video, es dels mes fastigosos i manipuladors que he vist. Ho barreja tot. Ple de fastigoses banderes comunistes, fillsdeputa tipus companys, i a sobre, parlan de revolució, quan van ser precissament ells qui la van esclafar. Patètic.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
El video em refereixo al que ha penjat el Jaume
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
El vídeo de l'acte realment patètic. Entenc que no surtin les intervencions des del públic que escridassaven als ponents de la CUP, ja que quedaria un guirigall, però les dues intervencions, la d'un anarquista i la del company de la Marxa Homenatge, realment no entenc per què no surten al vídeo, ja que eren dialogants i amb arguments de pes...

Apa, ja teniu el què teniu per fer bonic. Aquest acte porta anys fent-se sense sigles, aquest any, ves per on, apareixen sigles de partits i s'inicia la polèmica. La CUP i la Trobada Alternativa de Nou Barris tenen tot el dret de fer l'homenatge que vulguin, però crec que per ètica i honestedat estaria fer-ho millor sense sigles... I això és el què no enteneu.

Jo no dono carnets de llibertaris a ningú, i crec que ningú ho va fer a l'acte, els únics que estan dient que a la CUP existeixen llibertaris sou vosaltres i, la veritat, no ho nego, però amb l'argument d'antidogmatisme i en contra dels "Inquisidors" el què realment estue fent vosaltres és donar els carnets...

I sobre el currículum del Garganté ja sabem que és una persona compromesa, però dir públicament què és llibertari, quan va participar com a candidat a les europees, si mal no recordo, a la candidatura de l'EI, la veritat, realment trist.

Potser el què no saps és que entre el públic havien companys i companyes amb 30 anys o més i amb igual o més compromís polític que el senyor Garganté.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Mira Flor dius algunes coses que no són:

“La immensa majoria dels qui ahir van venir a insultar-nos no han estat mai en aquest homenatge”. Però que dius!

“vam posar les sigles només al cartell perquè mai s'ha fet un homenatge popular unitari al Face a Nou Barris, cosa que per cert hem proposat una pila de cops des d'aquí l'última setmana, sense resposta.” ? A qui ho heu proposat? Au va!

La cosa és clara:

Fer un convocatòria és molt senzill, no hi ha gaire a organitzar, si vau posar les sigles, quan mai s’hi posaven, per alguna cosa serà. El cartell està bé, res a dir, però les sigles no. Jo crec que SI NO HAGUÉSSIU POSAT LES SIGLES NO HAGUÉS HAGUT CAP PROBLEMA. Fer política partidista de la memòria d’un company és una merderada que desvia l’atenció del motiu de l’acte de cada any que és recordar el Face, tal i com era, ens agradi o no.

No vinguis amb cuentos victimistes ni bones intencions per l’any que ve. No cal dialogar gaire res si hi ha bona fe de veritat, si hi hagués hagut un interès no partidista o si hi ha aquest interès de cara al futur doncs es tan simple com que no apareguin sigles. Cap llibertari es queixarà per això. Salut i anarquia!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Sobre els llibertaris a la CUP, poca cosa a dir. Que hi han, segur. Es causa de no ho veuen clar dintre del movimient llibertari i busquen algo a fora. Si aquest cop toca un partit polític, pues és el que hi ha. si toca un sindicat, com la COS, peus tocarà.

Fins que el moviment llibertari torni a ser un Movimient polític i social cohesionat i estable, ens trobarem amb els oportunistes de torn intentant capitalitzar el nostre pasat històric i cultural.

Les idees són poderoses. Els simbols també. Jo he anat algun cop a homenatges al Face. No sabia que s'havien deixat de fer al 2009. Normal que apareguin oportunistes.

Què serà el pròxim, un homenatge a la Confederació Regional del Treball de Catalunya (creada a sants al 1918) com a precursora de la COS?

Lo dicho. Esto es un aviso a navegantes para que no nos durmamos en los laureles. Quien controla el pasado controla el presente.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
"k", fins que torni diu... el mateix diuen els carlistes... no has pensat que, com ells, pot haver caducat la vostra proposta?

Tenia sentit sense la consolidació de l'estat capitalista. De fet allà on va tenir força l'anarquisme és allà on menys consolidat estava l'estat capitalista actual (Espanya, Itàlia, Rússia,...), però un cop consolidat, la única alternativa passa per la presa del poder, no per pretendre "destruir-lo i ja està" .

Serà que els llibertaris amb 2 dits de front per això venen a la CUP i els més similars als carlistes només es preocupen de quina litúrgia s'utilitza en record als morts (que si sigles si o no, etc.)?¿?

Socialisme és futur!
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
"Serà que els llibertaris amb 2 dits de front per això venen a la CUP"

Amb dos collons. Doncs no sé si tenen dos dits de front, però a mi em faria una mica de fàstic estar en una organització amb un comitè central que lamenta la mort del burgès i xenofob del Barrera. Té collons que ens volgueu alliçonar. Preocupeu-vos del vostre comitè central que està prenent una deriva revisionista jeje.

I seran molt llibertaris, és un bernis que mola, però ja em diràs tu com es menja això, i defensar la participació parlamentaria amb una postura anarquista que assumeix que el PARLAMENTARISME ÉS CORRUPCIÓ.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Per no parlar del què signifiquen les eleccions sindicals i els privilegis dels alliberats.

Suposo que un cop has fotut un colló a dins unes eleccions (sindicals) i entres al joc del sistema parlamentari d'incentius perversos, no et costa posar l'altre colló a les municipals, autonòmiques, estatals, etc.

Per molt plural que pugui ser l'anaquisme, em sembla que això d'anarquisme en té poc.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
Quan dic "nosaltres" em refereixo a la resta del poble català, a aquells que no formem part de l'avantguarda alliberadora. Perquè hi ha més catalans que els de l'EI, suposo...
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
31 ago 2011
I ahir que es el que va passar?
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
"Flors", jo no hi era ahir, però trobo que t'has expressat molt bé i m'has convençut força.

Esperem que no es tornin a repetir escenes ni malsentesos com els que s'explica i que la memòria d'en Faceries i de tota la resta de lluitadores oblidades es recuperi pel màxim de gent possible sense cap tensió ni cap malrotllo de cap mena.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
Jo t'explico el que va passar ahir: ridicul espantós dels oportunistes, posats als seu lloc per la gent que porta anys participant a l'homenatge, pels veins que hi acudien, i pels nebots del propi Facerías, que van exigir no barrejar el seu oncle amb cap partít polític.

Gairebe feia pena veure la vergonya que van passar. Tot plegat una situació molt penosa, que espero que no es torni a repetir.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
Doncs al video que han fet aquestos no s´hi veu res d´aixó... m´estas dient que estan manipulant???
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
pozi, està manipulat. Si van parlar 4 persones i només hi surten 2, ja ens diràs
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
Vaya panda de niñatos que no han currado en su puta vida. Flipaos de mierda.

Adelante la CUP, la CNT y la gente que lucha de verdad.
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
01 set 2011
niñatos como el militante obrero de más de 50 años de la CNT, ex-preso político, que increpó a los oportunistas no?

Callate la puta boca que no sabes de lo que estás hablando
Re: Homenatge a Josep Lluís Facerias
05 set 2011
Y aprende de los de más de 50 años que había allí y que se parten la cara antes de que nacieras. Niñato tu cerebro, imbécil.
Sindicato Sindicat