Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Violència policial contra la manifestació antitaurina de Gandia
26 ago 2011
La policia espanyola carrega indiscriminadament contra la manifestació antitaurina de Gandia i deixa un balanç d'almenys sis persones ferides. Què se'n vagen!
196403_3.jpg
Endavant OSAN i Independentistes de La Safor, organitzacions que havíem donat suport a la convocatòria, hem fet públic un comunicaton rebutgem l'acció policial:

Comunicat sobre l'actuació policial a la manifestació antitaurina de Gandia

Al voltant de les 20:00 de la vesprada s’iniciava una manifestació Antitaurina pel carrers del Grau de Gandia en resposta a l'organització d'un espectacle de tortura d'animals, que, a més, sembla comptar amb finançament públic.

Sobre unes 500 persones de diferents col·lectius o simplement a nivell individual, animades amb xaranga i dolçaines, han fet de la protesta una festa, amb lemes antitaurins i reclams per una major conscienciació dels drets dels animals.

Al final, s'ha llegit un manifest i el recorregut de la cercavila ha acabat sense problemes. Però, quan un grup de manifestants que tornaven s'ha apropat a la improvisada plaça de bous, la policia nacional espanyola desbordada, mal organitzada i amb la complicitat de la policía local, ha respost violentament i indiscriminadament contra la gent. Almenys mitja dotzena de persones han estat agredides per dit cos policial, amb armes no reglamentàries com porres extensibles, i una certa xuleria que ha arribat a l'extrem de l'exhibició de “peinetes”, actitud característica i pròpia d'aquest cos repressiu i colonial, que continua operant amb residus del franquisme més femat.

Així doncs, des d’Independentistes de la Safor i Endavant-la Safor condemnen l’actuació de la policia nacional espanyola i la policia local, i exigim responsabilitats tant a la delegada del govern espanyol, Ana Botella, com a l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró.

Aprofitem, també, per desitjar el restabliment i la recuperació, el més prompte possible, de totes les persones agredides i ferides. Finalment, animem a totes i tots a mostrar el seu rebuig per l’actuació policial, participant en la concentració convocada per a hui dijous a les 20 hores a la plaça de l’ajuntament de Gandia.

Independentistes de La Safor

Endavant OSAN

Gandia, la Safor, Països Catalans

24.08.2011

Extret de:
http://www.kaosenlared.net/noticia/videos-violencia-policial-contra-mani
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=WIhGaUqsUQQ
http://www.youtube.com/watch?v=Es7rQfhYeVc

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Violència policial contra la manifestació antitaurina de Gandia
26 ago 2011
El problema es que les curses de bous no es fan en català!, perquè que jo sapiga les festes taurines dels països catalans no us queixeu.
Redit polític de no fer més que un comunicat, que ppatetics que sou, vanguardistes de salon...
Re: Violència policial contra la manifestació antitaurina de Gandia
26 ago 2011
Avore primo, no es qüestió de rèdit polític, es qüestió de que la penya de endavant estava en eixa manifestació, qualsevol altra organització hagués fet el mateix. Per una altra banda, una cosa, es el que faci endavant a nivell nacional, però dubte molt que la penya de gandia, estiguen a favor de per exemple els bous a la mar que allà es fan, o dels correbous a Catalunya.

P.S.: Endavant em fa tirria com al que més (com a organització no necessariament les persnes que la formen), però si vols criticar quelcom ho fas desde el respecte i no des del rencor, per una altra banda, quan han colpejat a companys i companyes posar-se a rajar d'açò per internet i ni tant se val intentar amagar el teu odi amb un "ànim als companys colpejats", em sembla una soberana merda.

visca l'anarquia i la unitat d'acció allà on siga possible i coherent.
Re: Violència policial contra la manifestació antitaurina de Gandia
27 ago 2011
Totalment d'acord amb el comentari de "valencià" amb la diferència que jo a Endavant no li tinc cap tirria i tampoc sóc anarquista.

Em sembla bastant greu el que està passat a Indymedia aquest estiu, cada notícia que té a veure amb l'Esquerra Independentista és criticada sistemàticament, la majoria de vegades amb afany d'intoxicar i ja està. El més greu és que no crec que tots siguin maderos, sinó gent amb ganes de despotricar i fer mal amb l'ampar de l'anonimat, perquè al carrer casualment mai els sento...
Sindicato Sindicat