Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Dijous 18 a les 18h a Plaça Sant Jaume Concentració de suport als beneficiaris del PIRMI. Declaració del POR
17 ago 2011
images.jpg
El Govern Mas tracta als perceptors de la PIRMI com a presumptes estafadors

EL GOVERN DELS INDIGNES

El govern Mas, el que havia de ser “el govern dels millors” està fent una demostració de força contra els més desvalguts de la societat que l’únic ingrés que tenen són els pocs més de 400€ de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI).

En una actuació indigne d’un govern democràtic, CiU ha decidit, en ple mes d’agost, sense avisar ningú, suspendre el pagament per transferència bancària (que era obligada per la pròpia Generalitat) i fer el pagament mitjançant xec al domicili. El Govern Mas ho justifica dient que vol detectar possibles beneficiaris que no visquin a Catalunya i que percebin la PIRMI. Els Serveis Socials de molts municipis, encarregats de fer el seguiment dels beneficiaris de la Renda Mínima, neguen les afirmacions dels responsables de CiU, dient que el seguiment és estricte i han qualificat la mesura “d’irresponsable i injusta”.

La PIRMI permet als seus perceptors tenir uns ingressos de 423€ mensuals. En total són uns 34.000 als quals el Govern “dels millors” ha tractat com a presumptes “estafadors”, pel que en tot cas només pot ser una falta lleu: no haver notificat el canvi de domicili. Pel Govern de CiU això es motiu suficient perquè 10 dies desprès les desenes de milers de persones que en depenen encara no han rebut la prestació social.

Això ha obligat a molts Ajuntaments ha fer front a situacions veritablement dramàtiques repartint racions de menjar
Que respon el govern Mas? “Sabíem que hi havia gent que podia sofrir... ho hem fet plenament a consciència. Aquesta gent no té vacances”. Tota aquesta situació ha comportat que les queixes i reclamacions col•lapsin les oficines de la Generalitat, amb centenars de visiten que no s’atenen i milers de trucades que no es despengen, doncs la majoria del personal de vacances... com els consellers Mena i Cleries. Recolzem les peticions de cessament dels consellers d’Emprsa i Benestar Social com a responsables polítics del col•lapse i caos que moltes famílies catalanes estan patint.

La Taula d’Entitats Socials ha denunciat la gravetat dels canvis proposats pel govern de CiU en la Llei per tenir accés a la PIRMI com el temps de residència, limitar-lo a 60 mensualitats sense possibilitat de renovació en un any, endarrerir el seu pagament i finançament i que no se li apliqui l’IPC. Tot això en un context d’augment sense precedents de la pobresa, portarà a moltes famílies a situacions extremes i a la misèria, especialment pels infants d’aquestes famílies.

Però això no sembla importar al Govern dels ESADE... prefereixen incriminar, insinuar el frau, demostrar “ma dura” amb els dèbils, amb els que menys tenen...” que ja se sap la majoria són uns dropos que no volen treballar...”, per ells que l’atur s’apropi al 20% sembla no tenir res a veure.

El Govern Mas ha suprimit impostos als rics, en comptes de fer una política fiscal progressiva on qui més té sigui qui més pagui, ha endegat una veritable croada contra els que menys tenen.

L’actuació del Govern convergent contrasta amb la realitat del frau de les grans fortunes, aquest sí multimilionari, de més de 42.000 milions d’euros a Hisenda. Que es podria fer amb aquests diners que són de tots, però que no arriben mai per redistribuir la riquesa? Com es pot veure no són els perceptors de la PIRMI és que posen en perill l’economia, sinó els defraudadors d’alt “estànding”. Amb aquests 42.000 milions d’€, es podrien crear centenars de milers de llocs de treball i seria fàcilment aplicable una renda universal de ciutadania. Quines diuen els portaveus del govern Mas d’aquest frau escandalós? Res de res. Ells estan del cantó dels que més tenen, aquest frau és el frau dels rics... ells deuen pensar que és el que “tots fariem...”

El govern de les retallades socials, de la tisorada en la sanitat pública que ha deixat centenars de pobles petits i mitjans sense metge, ni assistència sanitària de proximitat, el govern que ha anunciat una altra reducció de la subvenció als ajuntaments per les places de llar d’infants, amb la intenció de desprestigiar, més i més, els serveis públics... és un GOVERN D’INDIGNES, que mereix ser contestat i combatut, es fa del tot necessària la unitat de les organitzacions socials, treballadores, assemblees de barris per fer front a aquestes polítiques ultralliberals, del govern més a la dreta que mai no ha tingut Catalunya i que posa en perill les condicions de vida de les persones amb menys recursos.

El Partit Obrer Revolucionari (POR) recolza la convocatòria que ha fet l’Assemblea d’Aturats de Barcelona d’una concentració pel proper 18 d’agost a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, estem convençuts que cal la més àmplia mobilització a fi d’exigir el pagament immediat de la RMI a tots els seus beneficiaris i l’anul•lació de l’article 62 de la Llei de Mesures Fiscals i Financeres.

11 d’agost de 2011

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dijous 18 a les 18h a Plaça Sant Jaume Concentració de suport als beneficiaris del PIRMI. Declaració del POR
19 ago 2011
Aquest és el partit del jefe de La Sexta no¿?¿?¿?¿
Què fa a Indymedia????
Sindicato Sindicat