|
Notícies :: globalització neoliberal |
Butlletí Bimestral Democràcia Inclusiva (Agost-Setembre)
|
|
per GADI Catalunya Correu-e: info ARROBA democraciainclusiva.org (verificat) |
16 ago 2011
|
Butlletí Electrònic Bimestral del Grup d'Acció de DI de Catalunya (enllaços a peu de pàgina) |
Butlletí Bimestral de Democràcia Inclusiva
Agost i Setembre de 2011
Darrerament...
1. Xerrades-debat al 15-M ceutí i a les Jornades per a l'Autogestió (Can Piella)
2. Desenvolupaments recents del GADI Catalunya
Novetats!
3. La Democràcia Inclusiva com a projecte polític per a una nova síntesi llibertària
4. Revista Internacional de Democràcia Inclusiva
5. Ressenya del llibre “Cap a una democràcia inclusiva”
6. Cicles de formació sobre Democràcia Inclusiva
7. Article en castellà: “Estrategias de transición y el proyecto de la Democracia Inclusiva”
(EN CASTELLANO MÁS ABAJO)
Darrerament...
1. Xerrades-debat al 15-M ceutí i a les Jornades per a l'Autogestió (Can Piella)
Darrerament s'han realitzat dues xerrades-debat entorn del projecte de la Democràcia Inclusiva (DI), a Ceuta i a La Llagosta. El dimecres 29 de juny l'historiador José Manuel Pérez Rivera, en un acte organitzat per participants a les mobilitzacions del 15-M ceutí, va fer una exposició introductòria d'aquest projecte de transformació social, analitzant els diversos aspectes de la crisi multidimensional (econòmica, política, social, cultural i ecològica) i revelant la desvirtuació del concepte de democràcia efectuada pels Estats auto-anomenats democràtics. D'altra banda, en el context de les Jornades per a l'Autogestió[1] realitzades a Can Piella[2], Blai Dalmau va parlar de la democràcia inclusiva com a proposta per a l'autogestió generalitzada i tot seguit es va obrir un interessant debat entre els assistents. Aquest acte es va enregistrar audiovisualment i estarà disponible a la xarxa pròximament.
2. Desenvolupaments recents del GADI Catalunya
Després d'haver participat als dos grups d'estudi[3] que s'han dut a terme durant el curs 2010-2011 a Barcelona, diverses persones han decidit promoure activament la transició cap a una DI incorporant-se al Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva (GADI) de Catalunya. Aquest grup, en el darrers mesos, ha estat deliberant sobre els seus objectius a curt i mitjà termini i ha creat quatre noves comissions per donar resposta a les necessitats i interessos que han sorgit: Comissió Audiovisuals, Comissió Activitats, Comissió Internacional i Comissió Propostes de Transició.
Novetats!
3. La Democràcia Inclusiva com a projecte polític per a una nova síntesi llibertària
Ja està disponible el vídeo de la conferència de Takis Fotopoulos[4] en el marc de les jornades “Alternatives al capitalisme: l'autogestió a debat”[5] realitzades l'any passat a Barcelona. En ella s'analitza breument el declivi dels vells moviments antisistèmics i s'aborda la necessitat de superar la crisi multidimensional contemporània a partir de les respostes que proporcionar un nou projecte polític antisistèmic basat en l'elecció conscient de l'autonomia com a principi rector en tots els àmbits. Podeu veure la xerrada –amb subtítols en català i castellà- aquí[6] (també es troba a Vimeo[7]).
4. Revista Internacional de Democràcia Inclusiva
En les darreres setmanes ha sortit l'últim número[8] de la Revista Internacional de Democràcia Inclusiva (en anglès). A la primera part, a més de l’article sobre la pseudo-revolució a Líbia i “l’esquerra” degenerada del qual ja s’havia fet una pre-publicació, hi trobem dues entrevistes molt significatives que donen una visió ben diferent de l’exposada pels mitjans de comunicació de masses occidentals sobre l’actual situació a Líbia. També hi podem llegir un breu comentari de John Sargis sobre “La doctrina d’Obama, l’elit transnacional i l’atac de l'OTAN a Líbia” que examina les contradiccions profundes entre la retòrica i les accions de l’elit transnacional. A la segona part, Takis Fotopoulos repassa les limitacions de les mobilitzacions a les places gregues que alguns sectors de l’esquerra reformista mitifiquen com a casos similars a la democràcia atenesa clàssica i Ylli Permeti analitza la insurrecció albanesa de principis d’any com a part del moviment que s’està desenvolupant al sud d’Europa contra la globalització capitalista neoliberal i la “democràcia” representativa.
5. Ressenya del llibre “Cap a una Democràcia Inclusiva”
Al bloc[9] del GADI Catalunya hi reproduïm una ressenya[10] de l'antropòleg argentí Guido Galafassi sobre l'obra de Takis Fotopoulos “Cap a una democràcia inclusiva”[11]. En ella es ressalta que el llibre constitueix “una aportació molt valuosa en la renovada discussió actual entorn de les estratègies d'alliberament social i polític”, entre d'altres coses, per la seva visió polièdrica i pluridisciplinària que, enfront dels estudis unidisciplinars en què s'incorre fàcilment, posa de manifest que una crisi sistèmica i multidimensional com la que patim requereix un abordatge igualment sistèmic i multidimensional. Galafassi emmarca l'obra en la tradició llibertària i la relaciona amb el renovat debat sobre les formes de democràcia veritable que s'ha desenvolupat en els últims anys, observant també en ella els influxos de nous moviments socials com l'ecologisme. La ressenya suggereix que probablement les parts més substancioses del llibre són la segona i la tercera, les parts de proposta i fonaments del projecte.
6. Cicles de Formació sobre Democràcia Inclusiva
Durant el curs 2011-2012 es començaran a realitzar els Cicles de Formació sobre Democràcia Inclusiva[12]. Es tracta d'un nova proposta d'educació emancipadora adreçada a les persones interessades en adquirir una perspectiva general de l'anàlisi, el projecte i l'estratègia de transició de la DI, aprenent i reflexionant col·lectivament, amb mires a impulsar processos pel desenvolupament d'un nou moviment alliberador a la seva zona. Aquests Cicles consten de set sessions conduïdes per membres de la Comissió Xerrades del GADI Catalunya i compten amb dinàmiques participatives, exercicis individuals i col·lectius, moments per a les preguntes, el debat, etc. Es tracta d'un mètode de formació col·lectiva més breu i concís que els Grups d'Estudi de Democràcia Inclusiva (GEDIs)[13], que aborden les qüestions amb major profunditat i deteniment. A través d'aquest butlletí s'anirà informant dels Cicles que es duguin a terme en diverses localitats per tal de possibilitar la participació de totes aquelles persones que hi estigueu interessades.
7. Article en castellà: “Estrategias de transición y el proyecto de la Democracia Inclusiva”
L'assaig “Estratègies de transició i el projecte de la Democràcia Inclusiva”[14] publicat originalment el 2002 a la revista “Democracy & Nature”[15] i traduït al català l'any passat, ha estat traduït recentment al castellà. En aquest article de Takis Fotopoulos hi podem trobar, en primer lloc, una valoració crítica de diverses estratègies pel canvi social proposades en el passat o recentment i, en segon lloc, una proposta per a una nova estratègia de transició cap una Democràcia Inclusiva confederal.
Bon estiu!
[1] http://democraciainclusiva.org/piella.pdf
[2] http://canpiella.cat
[3] http://democraciainclusiva.org/forma.htm
[4] http://es.wikipedia.org/wiki/Takis_Fotopoulos
[5] http://autogestion2010.info
[6] http://youtube.com/watch?v=KdIG4SwMJyk
[7] http://vimeo.com/democraciainclusiva
[8] http://inclusivedemocracy.org/journal
[9] http://democraciainclusiva.blogspot.com
[10] http://democraciainclusiva.blogspot.com/2011/07/ressenya-del-llibre-haci
[11] http://democraciainclusiva.org/llibre.htm
[12] http://democraciainclusiva.org/txt/cicles.pdf
[13] http://democraciainclusiva.org/txt/gedi.pdf
[14] http://democraciainclusiva.org/txt/eestrat.pdf
[15] http://democracynature.org/vol8/vol8.htm |
Mira també:
http://democraciainclusiva.org |
This work is in the public domain |
Re: Butlletí Bimestral Democràcia Inclusiva (Agost-Setembre)
|
per ;;;;;; |
16 ago 2011
|
MORI EL POST-MODERNISME! |