Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La guerra de CIU contra els pobres ni a l'agost s´atura
16 ago 2011
El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que si el seu Govern no hagués actuat contra "l'abús" en el cobrament de la Renda Mínima d'Inserció (la RMI, coneguda popularment com a PIRMI) per part d'alguns beneficiaris, a l'octubre no l'hauria pogut cobrar ningú per falta de diners. Així ho manifestat durant una visita a les Festes de Gràcia de Barcelona per justificar les reformes en el sistema de pagament. Amb tot, les tres formacions que integraven l'antic tripartit, PSC, ICV i ERC, presentaran aquest dimarts al registre del Parlament de Catalunya la petició de reunió de la Diputació Permanent per debatre aquesta qüestió que ha aixecat tanta polèmica en les últimes setmanes.

Notícies relacionades
El Parlament interromprà les vacances pel PIRMI
[12/08/2011]
Mas defensa els canvis en el pagament del PIRMI per garantir que els més necessitats rebin l'ajuda
[11/08/2011]
--------------------------------------------------------------------------------

Mas ha explicat que el tripartit va pressupostar 100 milions d'euros per aquest programa i el Govern de CiU, tot i les retallades, en va preveure 130. Ha advertit que "al ritme actual hauríem tancat l'any a 200 milions d'euros i no s'haurien pogut pagar".

"La nostra teoria és que si no fem el que estem fent, que és intentar evitar que hi hagi un abús, el que passarà d'aquí a poques setmanes és que aquells que realment ho necessiten no la podran cobrar, perquè s'hauran acabat els diners d'aquesta partida", ha manifestat. "Perquè això no passi, hem de procurar que aquelles persones que no s'hi poden acollir perquè no reuneixen els requisits no la cobrin, perquè així la puguin cobrar aquelles que realment la necessiten", ha afegit.

La Generalitat va decidir per sorpresa i sens avís previ que aquest més d'agost els 34.000 beneficiaris d'aquesta ajuda no la cobrarien per transferència, sinó per mitjà d'un xec nominal, per detectar "casos d'abús", cosa que ha provocat una allau de queixes per part de molts usuaris que afirmen que no han rebut el taló, que és la seva única via d'ingressos.

Convocatòria de la Diputació Permanent
Els tres grups consideren que l'escàndol que ha suposat el canvi en el sistema de pagament -de transacció bancària a xec nominal- és motiu suficient per demanar les compareixences del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Menali el titular de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries.

Segons dades de la Generalitat, fins al 9 d'agost, només 19.000 de les més de 34.000 persones beneficiàries de la Renda Mímina d'Inserció (un 55% del total) havien cobrat aquesta ajuda d'una mica més de 400 euros.

La Diputació Permanent és l'òrgan que supleix el ple del Parlament en períodes de vacances i s'ha de convocar si ho demanen almenys dos grups parlamentaris. El grup de CiU ja ha anunciat que no posarà cap impediment a la petició i ara serà la Mesa del Parlament qui hauria de fixar les dates de les compareixences, que podrien tenir lloc entre el 24 i el 26 d'agost.


--------------------------------------------------------------------------------
Mira també:
http://Http:///lamalla

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La guerra de CIU contra els pobres ni a l'agost s´atura
16 ago 2011
a 20 regidors per districte. 10 districtes a Bcn.
1500€ de mitja mensuals de cost en dietes cadascun d'ells

10x20x1500 = 300000€

300000 / 400€ = 750 ajudes

surt un bon pisco que encara podrien pagar el lloguer i el menjar si els concejals deixessin de gastar-s'ho en dietes.
Re: La guerra de CIU contra els pobres ni a l'agost s´atura
19 ago 2011
Amb la excusa de lo malament que es troba l'herari públic, CIU segueix amb les seves sagnants retallades. Retallades que aquest partit hagues fet de totes maneres sense la crisi pel mig, pero que ara és veuen d'alguna manera ¨justificades¨ per l'opinió publica en nom del ¨sacrificis¨ que suposadement tots hem de fer en aquestes hores baixes (tot i que, com sempre passa alguns, la majoria, més que d'altres).
La sanitat, el cobrament de la renda mínima, i altres serveis socials s'han vist retallats, sino suprimits en el poc temps que Mas porta al capdavant de la Generalitat, i jo el que em pregunto: ¿fins a quan? ¿que més ha de passar per a que la gent espabili i es reboti contra aquest Govern?.
Sindicat Terrassa