Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CUP rebutja la modificació sobtada dels pagaments de les Rendes Mínimes d’Inserció
11 ago 2011
La CUP de Barcelona manifesta públicament el seu suport a la concentració sorollosa del dijous 18 d’agost davant el Palau de la Generalitat (plaça de Sant Jaume, de 6 de la tarda a 8 del vespre) com a protesta per la modificació sobtada de la forma de pagament a les 35.000 famílies –80.000 persones afectades– que reben la Renda Mínima d’Inserció (RMI)

La CUP exigeix la dimissió dels màxims responsables dels departaments d’Empresa i Ocupació i de Benestar Social i Família

I és que, sota l’excusa de detectar el frau en el cobrament de la RMI, i sense avís previ a les àrees de Serveis Socials municipals, s’ha suprimit la transferència bancària directa que es feia el dia 1 de cada mes. A més a més dels greus problemes que això implica per a les famílies perceptores, no s’ha tingut en compte l’altíssima mobilitat residencial de les persones afectades. I és que una gran majoria canvien habitualment de domicili on viuen de lloguer, o bé reben la correspondència a les oficines dels Serveis Socials que sovint tanquen a l’agost.

En el context de les polítiques de desmantellament de l’estat social que tenen lloc ara mateix a la Unió Europea i que d’una manera inclement ha assumit l'actual govern de la Generalitat de Catalunya als darrers mesos, la CUP expressa el seu rebuig al seguit d’accions dirigides a castigar els pobres –comerciants informals del top manta, dels mercats de carrer, llauners...– i a criminalitzar els conflictes socials.

La CUP considera que l'actual govern de la Generalitat, amb el suport del periodisme dels mitjans públics, no fa més que perpetuar la vella recepta dels totalitarismes: la repressió social. En lloc d’actuar sobre la veritable causa d’aquests conflictes –la societat capitalista de classes, la diferenciació social cada cop major entre rics i pobres, la degradació de les condicions de vida, la precarització del treball assalariat i un context global que condueix tanta gent a emigrar per sobreviure–.

Fins i tot, atiant el pitjor racisme, s’ha fet públic que el 43% dels perceptors de la RMI són “immigrants”: Exclosos doncs de la categoria de persones pobres, se’ns diu que potser no tenen dret a cobrar-lo?

Paral·lelament, continuen apareixent els sous –escandalosament elevats– de tots aquests professionals de la política que, lluny de vetllar per les necessitats de la majoria social treballadora, es limiten a omplir les seves pròpies butxaques: vegeu-ho amb els sous dels càrrecs polítics de la Diputació de Barcelona .

La CUP, per tant, exigeix la dimissió dels màxims responsables dels departaments d’Empresa i Ocupació i de Benestar Social i Família, que un cop més han menystingut el coneixement directe sobre el terreny que les treballadores i les educadores socials tenen d’aquest àmbit, i que, de nou, ens han mostrat el seu anhel de trepitjar els drets legítims de la ciutadania. Per totes aquestes raons us convoquem a acudir a la concentració sorollosa del dia 18 d’agost a la plaça de Sant Jaume.

This work is in the public domain

Comentaris

Pallussos
12 ago 2011
Podeu esmentar que el 10% de la gent que cobra el RMI viu a l'estranger? No, no vull dir inmigrants, sinò gent que demana el RMI i després marxa a viure a fora aprofitant que no cal que és presentin a cobrar.
Re: La CUP rebutja la modificació sobtada dels pagaments de les Rendes Mínimes d’Inserció
12 ago 2011
Pallusset (i gràcies), amoïna't pels 45.000 milions d'euros anuals que les grans fortunes col·loquen en paradisos fiscals fora de l'estat espanyol. Encara que la Generalitat hi pogués fer alguna cosa no hi faria res. Sí que hi podria fer en els sous dels parlamentaris, completament demencials.
El problema de fons són els 500 anys de colonialisme i espoliació per part d'Europa, i la jugada mestra d'un capitalisme que ja no ha de segrestar esclaus, perquè vénen ells sols per treballar en condicions molt més precàries, de manera que s'acaba enfrontant autòctons i nouvinguts mentre les patronals fan més i més i més negoci. Saps de què ha anat la cosa als darrers 40 anys oi?
D'altra banda, en una societat capaç de repartir treball i riquesa, i d'organitzar la producció, la distribució i el consum més enllà del treball assalariat no hi hauria ni exclosos ni necssitat de PIRMI ni de polítiques assistencialistes que sols seveixen per apaivagar una certa consciència a fi que no canviï res.
Sindicato Sindicat