Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
15 m. partido de asambleas
08 ago 2011
las propuesta de la ultimA ASAMBLEA DE MADRID DEL 15 M
Un partido asambleario

En el turno de propuestas otro representante planteó tres opciones de cara a las elecciones del 20-N: crear un partido asambleario, impulsar el voto nulo o desplazar las ansias de un "nuevo orden social" de los indignados a otros escenarios sin autoridad, como "pueblos o aldeas abandonadas". Al cierre de esta edición, la asamblea debatía estas tres propuestas

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15 m. partido de asambleas
08 ago 2011
En estas asambleas se confunden permanentemente las cosas: una cosa es debate y unidad de acción y la otra hegemonía de ideas. Yo estoy en mi asamblea de barrio y para nada me siento representado por las ideas ciudadanistas de muchos/as, y la opción de partido que quizá mas me acerco es las CUP (con algunos matices), pero para nada me representa un partido (que no deja de ser algo con homogeneidad de ideas) entre gente con objetivos a veces hasta contrapuestos.

Pero bueno, se veía a venir que esto acaba en aventura electoral, que fracasa y que enchufa a 4 o 5 jefecillos en algun cargo en el PSOE e IU. Que lo disfruten chicos/as, algunos/as seguimos y seguiremos en calle!

unión, acción, autogestión!
Re: 15 m. partido de asambleas
08 ago 2011
Que disfruten, açò no els ho anem a regalar tan fàcilment. La majoria d'assemblees estaràn en contra de participar a les eleccions, imagine jo.
Re: 15 m. partido de asambleas
08 ago 2011
...

Clar que no és fàcil. Com s'hauria d'aprovar aquesta proposta?

Per votació i majoria simple? vaja, un 55 vs. 45 % no sembla el millor pel futur de l'assemblea. Ara bé, consens ÉS EVIDENT que no existeix (ja he sentit alguns cops aquesta discussió a la meva assemblea i les posicions en això són irreconciliables), i a part cada cop veig més que el que no es pot fer és imposar el que VOL UNA MINORIA A UNA MAJORIA, fet infinitament més injust que imposar el que vol la majoria a una minoria.

No es pot dir: si de 30, 8 estan en contra i 22 a favor (i no hi ha possibilitat de consens per la qüestió en sí, no s'aprova "per manca de consens", perquè a la pràctica estàs dient que aquests 22 acaben valent MÉS que 8. I si tots som iguals no veig perquè això ha de ser així.
Re: 15 m. partido de asambleas
08 ago 2011
quin sentit té participar en unes elecciones injustes per sistema. quan es precisament aixo el que s'està criticant, seria incoherent i inutil fer-ho
Re: 15 m. partido de asambleas
09 ago 2011
Si, això, muntem un partit trotsko! I de candidata, l'Esther Vivas, que és molt llesta i guapa, i està desitjant una poltrona.
Re: 15 m. partido de asambleas
09 ago 2011
Doncs jo crec que l'Esther Vivas és una bona fe posada de cara a la galeria per les quatre mòmies plataformistes de sempre, que com són vells i lletjos no es menjarien res. Coses del màrqueting modern.
Re: 15 m. partido de asambleas
11 ago 2011
Cert és que pot resultar temptadora la idea d'un partit, però cal tornar a la realitat i tenir clar en tot moment que la revolució només serà possible a través d'una gran mobilització social forta i permanent. Amb això no vull dir que sempre calgui fer boicot al Parlament burgès; tampoc ho crec així. En cada moment caldria analitzar si ens és convenient participar-hi o boicotejar-lo.
Re: 15 m. partido de asambleas
11 ago 2011
Dubte, quand dius "Com s'hauria d'aprovar aquesta proposta?"
No hi ha res per aprovar, ni majorias simples, ni res a votar.
Qualsevol pot agafar els seus amics i fer un partit, no te per qué venir a les assembleas del barri a proposar fer un partit. Si molts de nosaltres vulguesim fer un partit, ja el tendriam. De fet, aquesta proposta de partit, él la mateixa que ens van fer els polìtics professionals, quand es van possar en evidencia desprès de la brutal "neteja" de la plaça...
Tot el que sigui participar en el seu sistema, ens fa mes febles...
Sindicat Terrassa