Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Una televisió pública de Veneçuela estrena un informatiu feminista
01 ago 2011
La televisió pública Ávila TV, de Veneçuela, emet cada dimecres un informatiu feminista, nodrit exclusivament amb notícies que fan referència a la lluita de les dones pel seu alliberament.
notifalopio.jpg
El programa informatiu, titulat Notifalopio, és el primer programa de Veneçuela i de l'Amèrica del sud que aborda l'agenda feminista nacional i internacional i mostra els processos en què participen les dones i els èxits que obtenen.

L'equip de Notifalopio també busca promoure i donar suport a l'organització de les dones i la visibilització de temes com la legalització de l'avortament, l'eradicació de la violència vers les dones, els drets de les dones, etc.


Inicialment, aquesta iniciativa va començar sent una secció dins del programa El Entrompe de Falopio, que s'emet diàriament a Ávila TV. Amb tot, a causa de la impossibilitat de mostrar en pocs minuts la lluita del moviment feminista es va optar per dedicar un informatiu monogràfic sobre la lluita feminista. D'aquesta manera, es qüestiona la participació de les dones en els noticiaris tradicionals, fonamentalment en les televisions privades, on la informació sobre la dona es limita a temes com la llar, la faràndula o la moda, però no a les seves iniciatives socials o polítiques, raó de ser d'aquest programa informatiu feminista.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13509/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una televisió pública de Veneçuela estrena un informatiu feminista
01 ago 2011
http://www.albatv.org/Notifalopio-Emision-del-20-7-2011.html
Sindicat Terrassa