Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Bildu a la catalana? SI, segur?
01 ago 2011
Bildu és la unió de diferents sectors polítics d'Euskal Herria. Que aquests estan molt marcats políticament. Aquí és on falla el producte que SI pretén vendre a la resta d'independentistes catalans.
toni_rico_foto_petita.jpg
Avui ve a Girona la representant de Bildu Lorena Díaz de la Calle per fer una conferència. No sé si podré anar per d'altres compromisos. Ara bé, si que sé que pretenen els que la porten: explicar només una part del que representa Bildu i la seua experiència política i, sobretot, electoral. Des de la seua fundació, el partit/coalició/elquesiga Solidaritat (endavant SI) ha pretés mostrar-se com una fórmula unitària de l'independentisme català. Una unitat que els va durar molt poc ja que el seu gran líder, messies i guru fundador, Jan Laporta, va trigar escassos mesos en marxar per interessos propis, tal com alguns ja suposàvem que passaria des del mateix moment del naixement de l'experiment de Tena i companyia. Una experiència tan unitària que al final, en les darreres eleccions van ser els que més sols van anar i pitjors resultats van obtenir, si més no a Girona. Paradoxes de la vida.

Què Bildu és la unió de diferents sectors polítics d'Euskal Herria és més que obvi. Que aquests estan molt marcats políticament també. I aquí és on falla el producte que SI ens pretén vendre a la resta d'independentistes catalans, si més no als que ens considerem d'esquerres. El partit del senyor Uriel Bertran i Alfons López Tena (un teòricament socialdemòcrata i l'altre un neoliberal que s'arriba a qüestionar si el nou estat català ha de ser una monarquia o una república!) ha intentat vendre'ns la moto de la "unitat independentista", així, tal qual, sense contingut ideològic més enllà de l'independentisme, com a paradigma de modernitat i progrés en la lluita per la independència. Ara, ens porten a la gent de Bildu per a mostrar-los com al que no són. Bildu, tal com explica la seua parlamentaria Bakartxo Ruiz, és la unió electoral dels diferents partits i sectors socials i polítics que s'identifiquen amb l'independentisme i l'esquerra basca, és a dir, res a veure amb el producte "transversal", buit de contingut ideològic i poti-poti multicolor encapçalat per personatges provinents d'altres partits (ERC i CiU) on ja es van caracteritzar, si se'm permet, per "liar-la". Això no és Bidu.

I que pretén realment SI portant a Bildu per aquestes terres de gira? Doncs si ens atenem al fracàs total que van tenir en les darrers eleccions municipals, capgirar la situació i ressorgir de les cendres. El partit d'Uriel i Alfons va intentar fa uns mesos aturar l'avenç de la CUP en totes aquelles ciutats importants, frenar el creixement de l'independentisme d'esquerres (aquell, precisament, que més s'assembla a Bildu al nostre país). Un cop perpetuat el fracàs, què fer? Doncs intentar aprofitar-se de l'experiència basca i vendre's a la societat catalana com als representants polítics de l'èxit de Bildu a Catalunya. Trist. Molt trist. En l'acte d'avui participarà el desaparegut cap de llista de Girona Santi Niell. Qualificarà el senyor Niell també a la gent de Bildu com de "criptocomunistes" (minut 7, no té pèrdua), tal com va fer amb la CUP durant la campanya electoral? Criticarà públicament el senyor Niell, com va fer durant la campanya contra la CUP, el compromís internacionalista de Bildu amb Palestina? Segurament no, avui toca una altra cosa, avui toca enganyar en la mesura del possible el públic assistent.

En fi, està clar que els bascos (entre els quals tinc bons amics i companys de lluita) sempre miren per ells mateixos. I, segurament, bé que fan. Tot i així, de vegades acaben accedint a col·laborar o participant d'actes que no crec que els beneficien en res, si més no de cares a la gent que coneixem mínimament la realitat política d'Euskal Herria. Al cap i a la fi, res de nou en la llarga història de relacions entre l'independentisme català i basc.

Antoni Rico i Garcia és historiador i membre de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/bildu-a-la-catalana-si-segur
http://www.llibertat.cat/content/view/13502/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
01 ago 2011
Pk no fem una ETA a la catalana i destruim tots els centres d'internament militar!!??

jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
01 ago 2011
i aquest il.luminat ki és?
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
01 ago 2011
El gran independentista Laporta, que molts el veu votar, ha votat a favor de les retallades. Moltes gracies. La pròxima vegada, millor us quedeu a casa.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
01 ago 2011
X, no has entes res de res, de fet, ni t'has llegit el text, ah i, per cert, si el llegeixes veuras que l'EI votem la CUP, no el Laporta, justament el text és una crítica a aquest gent... Però com diu la dit, d'"on no hi ha no en raja"...
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
A les catalanes molts de vosaltres veu votar si, en conec uns quants. La trampera patriota està per davant de tot en segons quins moments.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
Si, y muchos "anarcos" y "comunistas" votarón al PSC, asi estamos pues...

Y aun te lo defienden y todo.

Viva la tierra.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
Aquest pollo de la foto ja porta diversos articles bastant patètics. Va d'històriador i no sap ni escriure ni fer interpretacions clares de la realitat.

A sobre posa la seva foto per veure si lliga. Quina pena. Quant d'ego.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
Prou intoxicadors i maderos a Indymedia!
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
El frikazo s'ha vist el cul i ha descobert que té morenes...Alerta companys que no ho vol reconeixer i tots serem el següent objectiu.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
Algú que el primer que posa és la seva foto a tot tamany està clar el que hi busca e a la política.

La gràcia és que el final posa que és de la CUP de Girona, els que vàren i estan a l'ajuntament d'aquesta ciutat en coalisió amb un partit clarament a la dreta d'ERC com és Reagrupament.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
vaya careto el chavalín!
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
02 ago 2011
Quan hi havia un iaio que penjava les seves refexions amb la seva fotografia indymedia dia sí dia també ningú el criticava ehhh. Aquesta notícia està agafada de Kaosenlared.net, que a la vegada l'ha agafat de Llibertat.cat, d'una secció d'opinions personals on tothom hi adjunta una fotografia seva.

Però està clar que l'objectiu és criticar, així doncs, podeu seguir amb els vostres atacs, com sempre.
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
03 ago 2011
buff, et centres en la part personal i eludeixes defensar el text nefand d'aquest senyor, no?

Normal, és indefensable!


s2, feu un comunicat criticant la criminalització i la persecució política a l'EI, demanant la solidaritat de tothom. Ja és el que feu no? Anar de màrtirs i de pas campanya d'autobombo treta de la màniga!
Re: Bildu a la catalana? SI, segur?
03 ago 2011
Frikazo, quan faras les oposicions per entrar a madero?

Fora espanyolistes, intoxicadors i maderos d'Indymedia!
Sindicat Terrassa