Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Departament de Treball i TMB no creen cap dels 600 llocs de treball acordats dos anys enrere
01 ago 2011
Fa aproximadament dos anys, enmig del conflicte dels conductors i conductores d’autobusos de TMB pels dos dies, l’aleshores Consellera de Treball, Mar Serna, i la Presidenta de TMB en aquells moments, Assumpta Escarp, feien una roda de premsa on anunciaven un acord entre les dues parts per a la creació de 1.000 llocs de treball amb unes característiques específiques. D’aquests 1.000 llocs 600 s’havien de crear a l’empresa d’autobusos de TMB.

Aquí el link amb la notícia publicada als webs del Departament de Treball i TMB:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=859=

http://www.elblocdetmb.net/2009/11/el-departament-de-treball-i-tmb.html


I també el link amb dos exemples de l’ampli ressò que se’n va fer des dels mitjans de comunicació:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/61229-t

http://www.btvnoticies.cat/2009/11/02/tmb-donara-feina-a-1-000-persones-/

Ja aleshores, la CGT d’autobusos de TMB vam denunciar que aquest “acord” només era una cortina de fum per tractar de maquillar mediàticament la manca de propostes de la Direcció de TMB per arribar a un acord de conveni amb els treballadors i treballadores d’aquesta empresa.

De la mateixa manera, també vam denunciar que no es concretés el tipus de contractes a realitzar (temporals o indefinits) o com seria la seva jornada (completa o parcial).

Segons l’acord, els termes de la contractació seria en base a:

“Actuació 1.- Facilitar a l’empresa un servei d’intermediació, d’acord amb les necessitats de contractació que pugui tenir en cada moment, per tal de pre-seleccionar les persones candidates més adequades per cobrir els llocs de treball. Aquest servei inclourà la verificació prèvia dels perfils de les persones candidates a les característiques del lloc de treball i la verificació de la disponibilitat d’aquestes a les condicions laborals demandades per l’empresa.

Actuació 2.- Les empreses que integren TMB faran servir prioritàriament les eines d’intermediació que posa a la seva disposició el Servei d’Ocupació de Catalunya, per tal de millorar l’accés de les persones desocupades a les seves ofertes laborals.

Actuació 3.- Desenvolupar una col·laboració per a l’assessorament d’accions formatives lligades principalment a dues línies estratègiques; una formació específica lligada al desenvolupament de llocs de treball específics i una formació lligada a les competències clau.

Actuació 4.- Per totes aquelles actuacions especials i projectes singulars que es facin a mida de les necessitats de TMB segons els requisits i procediments establerts en la respectiva normativa reguladora i sens perjudici de les disponibilitats pressupostàries, aquest es compromet a contractar prioritàriament les persones formades mitjançant accions específiques, sempre i quan aquestes reuneixin els requisits definits per TMB per desenvolupar els llocs de treball ofertats.

Actuació 5.- Posar a disposició de TMB el programa de formació “Forma i Contracta”, o qualsevol altre equivalent o similar que estigui operatiu durant la vigència del present conveni, per tal de subvencionar les despeses de les accions formatives adreçades a la capacitació professional dels treballadors i treballadores en situació d’atur per al desenvolupament d’una ocupació concreta, de la qual l’empresa tingui necessitat de contractació immediata, sens perjudici de les disponibilitats pressupostàries i d’acord amb els requisits i procediments establerts en la normativa reguladora vigent en el moment de la presentació de la sol·licitud. Al finalitzar el període de formació, com a mínim el 60% dels alumnes participants hauran de ser contractats per ocupar un lloc de treball corresponent a la formació rebuda.

Actuació 6.- Mantenir una línia oberta de col·laboració i diàleg entre el Servei d’Ocupació de Catalunya i TMB, que permeti conèixer i oferir els serveis i/o accions de suport a la creació d’ocupació o a la millora de la formació de les persones que hi treballen.

Actuació 7.- El Servei d’Ocupació de Catalunya col·laborarà en la recerca de candidats per a la incorporació de personal amb discapacitats; en la incorporació de la perspectiva de gènere i la igualtat d’oportunitats de les dones en el treball.

Actuació 8.- En cas que TMB no requereixi dels serveis d’intermediació del Servei d’Ocupació de Catalunya, aquest posa a disposició de l’empresa el nou portal públic d’ocupació desenvolupat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, per tal d’identificar candidats directament en el mercat de treball.”

El temps, desgraciadament, ens ha donat la raó. Dos anys després, TMB i el Departament de Treball no han creat ni un sol lloc de treball a Autobusos de TMB segons les caracteristiques de l’acord que van signar (L’adjuntem en PDF). Tanta parafernalia només ha servit per enganyar els mitjans de comunicació i de pas la ciutadania de Barcelona.

Totes les noves contractacions que s’han fet durant aquests dos anys han vingut directament de la borsa de treballadors i treballadores que havien enviat el curriculum i que, en alguns casos, ja havien treballat els caps de setmana i les festes oficials durant el periode estiuenc.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Departament de Treball i TMB no creen cap dels 600 llocs de treball acordats dos anys enrere
01 ago 2011
Si totes les seccions sindicals de CGT penquessin com feu vosaltres a Autobusos-TMB això seria l'hòstia: pura dignitat i lluita. Sou el que feu, felicitats.

Salut i endavant!!!
Re: Departament de Treball i TMB no creen cap dels 600 llocs de treball acordats dos anys enrere
01 ago 2011
Que no ho sabeu que era una trola?
Re: Departament de Treball i TMB no creen cap dels 600 llocs de treball acordats dos anys enrere
01 ago 2011
Segurament ho sabien molt més que tu, Xd l'espavilat, però a més d'això han fet la feina bruta de recollir les proves que demostren la mentida pública.

Esbombar-ho públicament és el que més els emprenya, molt més que simplement afirmar que un acord és o serà una trola.

I ara dedica't a revisar si els mitjans de desinformació que van donar la notícia informen d'aquest comunicat de CGT-Autobusos.
Re: Departament de Treball i TMB no creen cap dels 600 llocs de treball acordats dos anys enrere
01 ago 2011
Solidaritat activa amb els i les buseres, boicot i sabotatge actiu a TMB.

No pagueu el bitllet, MAI - Jo no vull financiar els sous de més de 200 directius, de tots els segurrates, no vull pagar les càmeres que em vigilen, ni els metros de disseny amb TV's que emeten només propaganda, ni a una empresa que explota, criminalitza i persegueix els seus treballadors, tot a uns preus d'escàndol però comptant amb finançament públic i fins i tot indemnitzacions milionàries en concepte de "frau" per tota la gent que ens colem sistemàtica i activament.

TMB QUI LA FA, LA PAGA.
Sindicat Terrassa