Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
comunicatdesnonaments.pdf
comunicatdesnonaments.pdf (61,27 KiB)
Barcelona, 28 de juliol de 2011

Cap desnonament més a la nostra ciutat!

Davant el brutal desnonament executat pels Mossos d’Esquadra contra la família de la Verónica i l’Eliseo de casa seva del Clot el dia 25 de juliol de 2011, on hi vivien des de feia 26 anys, vull expressar que:

Em solidaritzo radicalment amb els nostres veïns, Verónica i Eliseu, i amb totes i tots els que tracten de resistir a l’expulsió de casa seva.

Dono el meu suport i reconeixement a les associacions i entitats que n’organitzen la resistència als desnonaments, com són 500x20 o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, fent una crida al seu recolzament a la nostra militància i als nostres amics.

Rebutjo totalment i absolutament l’ús i funcionament dels Mossos d’Esquadra, que van agredir als veïns i veïnes que pacíficament defensaven el dret a l’habitatge digne per a tothom, ferint a 10 d’ells i denunciant a 26 més. Els Mossos van emprar una tècnica encara més menyspreable del que és habitual, en exercir un pràctic assalt de la casa, accedint per les finestres, per tal de deixar al carrer els 5 membres de la família, entre ells un menor d’edat.

Condemno profundament les pràctiques de mobbing, els propietaris que les practiquen i els jutges i les lleis que les emparen; doncs han deixat al carrer una família que tenia una renda antiga des de feia 26 anys.

Rebutjo la resolució del Tribunal Constitucional que considera que un desnonament -un acte que consisteix en expulsar les persones de casa seva, enviar-les al carrer i condemnar-les al risc d’exclusió social- no atempta contra els drets fonamentals de les persones.

I, per tot això, cal exigir:

Aturar els desnonaments. L’aprovació d’una moratòria per a tots els desnonaments i desallotjaments fins que s’elabori una veritable llei de l’habitatge digne que proporcioni els mecanismes per accedir a l’habitatge en adequació a la renda (mai ha de consumir la llar més del 20% de la renda familiar). Inclusió de la dació en pagament en aquesta llei. Cal avançar cap a la desmercantilització d’un bé bàsic per acabar amb l’especulació: cases per a qui les habiti i no per a qui les posseeixi i especuli amb elles. En una ciutat on hi ha 80.000 llars buides, ningú ha de ser expulsat de casa seva, ningú ha d’estar sense sostre.

Aturar l’actuació repressiva i impune dels cossos policials, que han incrementat la seva intensitat en els darrers mesos. Obligatorietat immediata de la identificació de qualsevol agent policial i suspensió als policies que l’amaguin o no la portin. La impunitat repressiva ha d’acabar: ¡Felip Puig dimissió!.

Crido a la nostra militància, simpatitzants i amics a lluitar contra els desnonaments de forma solidària, o el que és el mateix, a lluitar contra un sistema pervers, el capitalisme, que provoca que calgui gent sense sostre per a què altres hi puguin especular.

Cap desnonament més a la nostra ciutat!

Albert Escofet
Secretari General del PSUC viu

www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
albert escofet, net del escofet, cap de seguretat del govern companys al juliol del 36?

bueno, psuc viu que es membre de EUiA, en fi, jajajajjajajajaj
Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
I que te a veure aqui el seu avi.
El comunicat esta molt be!
Igual de be que el suport que donen a la lluita contra el desnonaments.
Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
Amb Saura hauria estat diferent?
Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
jodido oportunismo el de este tipejo!
Si tanto te preocupa el deshaucio, no lo firmes en tu nombre capullo! Céntrate meramente en los hechos!
PSUC después de tanto y tanto tiempo de silencio ni de posicionarse políticamente alrededor de nuestros problemas sociales no se a que viene esto!
Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
FORA PARTITS POLITICS DINDYMEDIA!
Re: Cap desnonament més a la nostra ciutat!
31 jul 2011
Me gustaria poder dejar comentarios en tu web del psuc-viu-quan-esta-a-l'oposicio!
Ni vuestras web son democráticas (¿casualidad?)
Sindicato Sindicat