Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La gran esperança blanca!
27 jul 2011
"Hem actuat amb seny, cautela i prudència, només quan ha calgut, contundència"
Puig.jpg
"Hem actuat amb seny, cautela i prudència, només quan ha calgut, contundència". Amb aquesta frase, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat aquesta tarda la "intervenció" - que no "desallotjament"- dels Mossos aquest matí a l'acampada de la Plaça Catalunya. Puig, que s'ha responsabilitzat de l'actuació, ha assegurat que l'operatiu el van acordar amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Higiene i seguretat

El conseller d'Interior no ha dubtat de la seva decisió. De fet, ha assegurat que "ho tornaria a fer". Tot i que ha reconegut que compareixerà al Parlament i s'elaborarà un informe policial per si cal fer "autocrítica". Puig ha negat que la intervenció policial fos un "desallotjament". "Hem pres la decisió per dos motius: per higiene i salut pública -netejar la zona- i per evitar riscos de seguretat ciutadana si demà se celebra la victòria del Barça", ha emfatitzat. Puig que ha titllat l'acampada de "càmping", "supermercat" i "parc temàtic", ha asseverat que les bombones de gas butà que hi havien a la Plaça Catalunya eren un risc per la seguretat pública així com altres elements perillosos com generadors elèctrics.

Donarà explicacions sobre les agressions a periodistes

"Ara per ara, l'actuació dels mossos no la veig desproporcionada", ha reblat. Però així mateix ha dit "entendre" que demanin la seva dimissió. "Però vint segons d'imatges s'han de veure amb la perspectiva de 12 dies d'acampada que no es pot cronificar", ha afegit. Així mateix s'ha compromès a investigar el cas de periodistes que han estat agredits durant l'operatiu i a donar explicacions. Puig també s'ha defensat de les crítiques pel fet que els Mossos no anaven identificats:"les armilles de seguretat no permeten veure les identificacions", ha assegurat.

L'operatiu a Barcelona, coordinat amb la Guàrdia Urbana, que ha acabat amb un detingut, no ha estat "desproporcionat" a criteri de Felip Puig. És més, ha afegit que "els mossos s'han vist acorralats i hem hagut de defensar la seva integritat física ja que els atacaven per l'esquena". El balanç ha estat de 131 ferits, 37 dels quals Mossos.
Mira també:
http://www.polemica.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La gran esperança blanca!
28 jul 2011
el unico peligro de higiene mental es el tal puig, fascista de mucho cuidado, una mina vagante que hay que destruir, para la salud de todos.

comite de higiene y salud
Sindicato Sindicat