Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina : sense clasificar
Recaredo Gálvez, estudiant xilè torturat i empresonat
27 jul 2011
recaredo.galvez[1].jpg
RECAREDO GÁLVEZ, ESTUDIANT XILÈ TORTURAT I EMPRESONAT

El 21 de juliol, després d'una massiva manifestació estudiantil al poble xilè de Dichato en suport als damnificats pel terratrèmol i tsunami del 27 de febrer de 2010 en què hi va haver enforntaments amb la policia, les Forces Especials de carabiners (policia militaritzada) va entrar al barri universitari de Concepción i va detenir sis persones, entre elles, l'estudiant de Ciències Polítiques de la Universidad de Concepción i Secretari General de la Federación de Estudiantes de Concepción (FEC), Recaredo Gálvez (21 anys).

Com a Dichato la militaritzada policia xilena ha utilitzat gran quantitat de bombes lacrimògenes i balesde goma, els mateixos que el1984 van assassinar l'estudiant d'Enginyeria de la Universitdad de Concepción Caupolicán Inostroza en una protesta contra la dictadura militar.

Diversos testimonis dels fets asseguren que Recaredo Gálvez va ser detingut i colpejat fins al cansament per les forces especials de carabiners, després d'això va ser pujat inconscient fins al furgó policial, on va ser aïllat de la resta dels detinguts (4 d'ells ja estan en llibertat) i sotmès a nous constrenyiments físics.

Va ser allà, a l'interior d'aquest vehicle policial on es va gestar el ja tradicional muntatge, contra el líder estudiantil d'una Federació que, La Tercera i El Mercuri (premsa dretana de circulació nacional), anomenen com d' 'extrema esquerra' i la responsabilitzen d'impossibilitar acords entre el Ministeri d'Educació i la CONFECH (confederació d'estudiants de Xile). Al moment de constatar lesions, el metge a càrrec de l'Hospital Regional de Concepción, a causa de les múltiples lesions al crani va demanar la realització d'un escàner no obstant això la policia no ho va permetre i l'empresonen.

Els familiars i amics de Recaredo s'assebneten del que ha passat el dia següent al migdia quan surt la notícia als mitjans amb la Fins a la seva aparició als mitjans amb la ridícula acusació d' 'homicidi frustrat' en contra de l'oficial a càrrec de l'operatiu, a més de la 'tinença il·legal d'armes',per la qual cosa el jutjat de garantia de Concepción va decretar l'ingrés a presó preventiva durant el temps que duri la investigació.

Així, el secretari General de la FEC es troba empresonat a la presó de El Manzano de la ciutat de Concepción en règim d'incomunicació. Minjançant la figura del muntatge el govern busca detenir l'onada de protestes socials de la regió de Concepción.

Cada dia s'estan fent a Xile protestes per denunciar aquest muntatge policial i exigir la llibertat de l'estudiant revolucionari. Les mostres de suport internacionals comencen a arribar també.

De moment, als Països Catalans, l'organització independentista Endavant i el sindicat COS han fet comunicats de suport.

Més info i adhesions a: http://www.recalibre.blogspot.com/

RECA LIBRE!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat