Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Dia da Pátria Galega, marcada per les prohibicions, el suport als presos i l'alliberament nacional
26 jul 2011
Ahir van començar el actes que finalitzaran avui per commemorar el Dia da Pátria Galega. La publicació digital Diário Liberdade farà una cobertura especial dels diferents actes reivindicatius i lúdics de la diada.
230711_25j1.jpg
Causa Galiza convoca una manifestació a les 12:30, sota el lema "sobirania nacional" seguida de la manifestació independentista de NÓS-Unidade Popular sota el lema "Independència per a la Pàtria, Socialisme per a la nostra Classe, Feminisme pel nostre Poble" a l Alameda de Compostela. Posteriorment, les dues organitzacions realitzaran diversos actes en diferents punts de la ciutat. Ahir el govern del PP va prohibir els actes de l'organització juvenil independentista Briga.

Com a protesta aquesta organització es va manifestar pels carrers de Compostela. Una marxa que va ser reprimida per la polícia espanyola. Anteriorment, l'organització antipressiva Ceivar va convocar la IV cadena humana en suport dels presoners independentistes, a continuació es va fer un acte acte polític.

El Dia de la Pàtria Gallega data del 1920, quan les Irmandades da Fala, organització capdavantera del nacionalisme gallec, van fer un acte de reivindicació de la identitat gallega. Després del gran silenci del franquisme, la diada va reviscolar a partir de les darreries dels anys seixanta amb les organitzacions independentsites convocant concentracions pel 25 de juliol.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13452/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dia da Pátria Galega, marcada per les prohibicions, el suport als presos i l'alliberament nacional
26 jul 2011
Tampoco es que triunfaran mucho...

Segun BNG sacaron 20.000 personas... segun los indepes galaicos 6000-7000

Causa Galiza, segun ellos sacaron 3000. Segun los indepes-comunistas 750.

Nós-UP. Segun ellos sacaron 300. Según gente del AMI 150.

http://prod.galiza.indymedia.org/gz/2011/07/26391.shtml

En realidad es una mala fecha ya que todo el mundo suele estar de vacaciones. Aunque me consta que este año la gente está saliendo poco
Sindicato Sindicat