Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Rita Barberá no podrá seguir destruyendo el Cabanyal (València)
25 jul 2011
El Tribunal Supremo español ha resuelto que el Ayuntamiento no podrá seguir destruyendo este barrio histórico y obliga al consistorio a pagar todos los costes judiciales.
Després d'irrompre al Cabanyal amb excavadores passant pel cim d'una ordre ministerial. Després de burlar episodis incansables de lluita popular, passant pel cim també de veïns i manifestants per sentenciar a mort un barri històric de València.

Ha fet falta esperar un any i mig, però finalment, el Tribunal Suprem espanyol ha resolt que l'Ajuntament de València no podrà seguir destruint aquest barri històric valencià i obliga el consistori governat per Rita Barberá a pagar tots els costos judicials.

El Suprem ha desestimat el recurs que l'Ajuntament va presentar contra la suspensió del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri del Cabanyal, l'anomenat Pla del Cabanyal que suposava la destrucció del conjunt històric del Cabanyal i l'enderrocament de més de 1.600 habitatges i 600 edificis. El tribunal ratifica així l'ordre de suspensió ordenada pel ministeri espanyol de Cultura en considerar que es cometia un "espoli del patrimoni històric" de la ciutat.

20 anys de lluita popular

La prolongació de l'avinguda Blasco Ibañez fins el front marítim travessant el barri del Cabanyal arrossega més de 20 anys de lluita popular per evitar l'enderrocament de 1.651 habitatges, uns 400 protegits pel seu valor històric. Amb tot, el despotisme del PP valencià va inventar-se un decret que desprotegia la zona i que van aprovar les Corts Valencianes.

Amb aquesta nova norma, el govern de Francisco Camps avalava el Pla del Cabanyal i Barberá va aprofitar per enviar les excavadors al barri, que van reprendre els enderrocs en un episodi que novament va estar marcat per la forta oposició popular -van formar cadenes humanes per evitar l'enderrocament de les cases- i les càrregues policials contra els manifestants.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat