Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
[25-J, PobleNou] Migrants/es Indignades - Manifestació contra la Discriminació de la Comunitat Africana‏
23 jul 2011
La gota que ha fet vessar el got. Sortirem al carrer. Prou criminalització!

"Durante el verano, patrullas mixtas de Mossos y Urbana vigilarán las playas y las zonas más concurridas, así como las fiestas de barrio como Gràcia y Sants, haciendo especial hincapié en el top manta, una problemática que Puig quiere abordar "de forma muy decidida" poniendo toda la presión en los vendedores y las redes, y concienciando a los compradores". La vanguardia 22/07/2011.
Mani Badajoz.jpg
El proper 25 de juliol es celebra un judici que molt probablement suposarà el desallotjament de la nau ubicada al C/Badajoz, 112. Les seves conseqüències són una mostra més dels abusos i aïllament que patim la comunitat negra africana a Catalunya.

Els drets de les persones migrades són vulnerats en moltes ocasions. Drets que són administrats arbitràriament i de manera discriminatòria pels poders establerts, tant polítics com financers. La corrent xenòfoba que ens envaeix, la qual es veu alimentada per la situació de crisi econòmica, fa que els/les més vulnerables siguin considerats culpables de la situació. El que cal és que tots i totes pressionem en contra dels veritables culpables.

Al barri del Poblenou vivim al voltant de 200 persones de la comunitat negra africana en diferents assentaments, pisos ocupats i sobreocupats, i en naus industrials abandonades. Els processos d'exclusió que vivim fan que no tinguem dret a accedir a un habitatge en condicions dignes.

Tot i portar vivint aquí 3, 5, 10 i en algun cas fins a 30 anys, la majoria no tenim papers i per a les administracions és com si no existíssim. Vivim d'una sèrie de treballs no regulats com la recollida de ferralla, del top manta o de l'art. Això cada vegada resulta més difícil degut a la crisi, i el conseqüent augment de les persones que subsisteixen amb aquestes feines.

La nostra quotidianitat és realment dura com a conseqüència de la discriminació institucional i social que patim. Molts de nosaltres som perseguits per la policia mentre intentem subsistir: ens para i ens buida el carro ple de ferralla, o ens multa i detén per vendre en el Top manta. També patim moltes vegades violacions de domicili il·legals en els nostres habitatges, i agressions per part de la policia. Com les 10 persones que van ser agredides per la policia per vendre en el Top manta fa només un parell de setmanes.

A més som aturats amb freqüència pel color de la nostra pell i per no tenir papers, i a vegades ens detenen i priven de llibertat en el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca.

Tot i la nostra realitat, la nostra predisposició a integrar-nos és molt alta. Participem en les classes de llengua i en diferents actes culturals que es realitzen al Poblenou, i rebem ajuda d'alguns veïns i veïnes, i d'algunes entitats del barri a través de la “Xarxa de Suport als Assentaments”. Tanmateix, i el que és més important, molts de nosaltres tenim vincles familiars aquí.

Dos fets empitjoren aquesta situació. El dimecres 11 de maig una de les naus situada al C/Consell de Cent va patir un incendi que podria haver estat provocat. Les 170 persones que hi vivíem hem hagut de distribuir-nos en altres llocs o estem vivint al carrer. L'altre és que el dia 25 de juliol hi haurà el judici civil que molt probablement desembocarà en el desallotjament de a nau ubicada al C/Badajoz, on hi vivim unes 70 persones i treballen unes quantes més. No oferirem resistència al desallotjament, ja que entenem el que suposa la propietat privada.


La situació es fa insostenible, ja que si es dur a terme l'execució del desallotjament molts de nosaltres ens quedarem novament sense sostre. Tot el treball voluntari que s'està fent per part d'entitats del barri i col·lectius sanitaris es veurà interromput i dispersat. A tot això es sumen els insuficients recursos dels serveis socials de Barcelona, la falta d'albergs socials i davant la impossibilitat efectiva que tenim molts de nosaltres d'accedir a un lloguer. Contradictòriament, molts espais habitables de la ciutat estan inutilitzats.

Per tot això demanem a les administracions que preguin mesures perquè puguem tenir unes millors condicions de vida, habilitant espais amb un mínim de condicions i serveis, mentre no trobem un habitatge estable. Tanmateix i degut a que portem anys a Catalunya, demanem que s'estudiï el nostre procés d'arrelament. També exigim que cessi l'assetjament policial i les deportacions, el tancament dels Centres d'Internament per Estrangers i que es faci efectiva la igualtat de drets i oportunitats.


Xarxa de Solidaritat amb Els Assentaments

Assemblea Social de Poblenou

Associació Catalana de Residents Senegalesos

CEPAIM-ACISI

LUKUM TAKA

O.E.U.A.

Federación Panafricana de España

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [25-J, PobleNou] Migrants/es Indignades - Manifestació contra la Discriminació de la Comunitat Africana‏
23 jul 2011
Ja vos podeu tornar d'on veniu, aqui ja sobra ma d'obra barata, llauners, els manteross i la puta mare que els va parir a tots.
Re: [25-J, PobleNou] Migrants/es Indignades - Manifestació contra la Discriminació de la Comunitat Africana‏
24 jul 2011
Si voleu podeu regalar als inmigrants la vostra mà d'obra, podeu treballar de gratis per ells tal i com els músics als que pirategen, o podeu donarlis estris de la vostra votiga de gratis.
Re: [25-J, PobleNou] Migrants/es Indignades - Manifestació contra la Discriminació de la Comunitat Africana‏
25 jul 2011
FORA HOMOFOBS I FEIXISTES D,INDYMEDIA
Sindicat Terrassa