Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva
22 jul 2011
El projecte de reforma de la Llei d'enjudiciament criminal que està acabant d'enllestir el govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva, segons ha denunciat la Coordinadora per la Prevenció i la Denúncia de la Tortura, que ha concretat que la reforma es farà pública abans que acabi la legislatura.
Així, assegura que hi ha diversos dubtes que assenyalen que la Llei no és tan "garantista" com suposadament pretén.
Pel que sembla, segons la Coordinadora, en la nova redacció legal "el termini de detenció màxim serà de 72 hores, prorrogables amb 48 hores en casos d'organitzacions criminals o terroristes". Aquesta previsió es completa amb l'extensió d'aquest període, que segons destaquen algunes agències d'informació podria arribar "fins als 13 dies". Aquest termini, que ja es disposava en la llei anterior, ha provocat les reaccions d'organismes i institucions a favor dels drets humans, tant estatals com internacionals, reclamant l'eradicació d'aquest règim d'incomunicació.

Amb tot, segons la Coordinadora, el govern espanyol pretén introduir mesures que alleujarien aquesta situació d'incomunicació, presentades com a "mesures de garantia". En concret, apunta que "l'estada del detingut es gravarà i estarà assistida cada vuit hores per un metge forense i per un facultatiu designat pel Mecanisme de Prevenció de la Tortura".

Referent a això, la Coordinadora ha reiterat la ineficàcia d'aquestes dues mesures, però a més mostra la seva sorpresa per la funció designada a aquest mecanisme. "És coneguda la nostra posició contrària a les competències que s'atorguen a la institució del Defensor del Poble per a la gestió d'aquest Mecanisme", alerta, i remarca que "a més que s'ha sostret completament a la societat civil el debat sobre la naturalesa i funcionament d'aquest sistema de prevenció, la seva ineficàcia és absolutament palmària, sobre la base de l'experiència amb què comptem".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13441/1/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa