Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
la mani del 20 julio
22 jul 2011
la mani va aplegar 30000 persones, que van fer un recorregut desde la pza. catalunya fins al parlament, a la entrada del park de la ciudadela, els mossos els van aturar.
Milers de persones es manifesten de nou a Barcelona el 20J contra les retallades
dijous 21 de juliol de 2011
per Coordinació del Catalunya
popularitat : 10%
Aquest dimecres 20 de juliol hem tornat a sortir al carrer, en la MANIFESTACIÓ UNITÀRIA Aturem les Retallades!, que va sortir a les 19h sortim des de Plaça Catalunya per acabar a les portes del Parlament, on es donava l’aprovació definitiva a les retallades proposades pel govern de la Generalitat.

Fins a les 19h. estaven previstes accions i mobilitzacions descentralitzades arreu de Barcelona i de la resta de Catalunya, que es van portar a terme per part de diversos grups d’activistes socials i sindicals, treballadors en lluita i membres de l’Acampada Bcn i de les assemblees de barris. Una de les accions es va portar a terme davant del local de CCOO, per recordar-los que ells i l’altre sindicat del sistema, la UGT, tampoc no ens representen.

Els pressupostos ja estan aprovats però la lluita continua!!!

>>> Crònica de les mobilitzacions de Barcelona feta per BTV:

Milers d’”indignats” es manifesten contra les retallades

El dia que el Parlament de Catalunya ha aprovat els pressupostos que consagren la retallades en despesa social, uns 30.000 manifestants, segons els organitzadors, o 7.500, segons els mossos, han sortit al carrer al crit d’"aturem les retallades". Un cop han arribat al parc de la Ciutadella, s’han reunit en assemblea i han decidit tallar la Diagonal i la Meridiana, aquest dijous, a les 7.30 h.

Les primeres columnes de manifestants han arrencat a caminar cap a les 17 h, dues hores abans de la cita a la plaça de Catalunya. Molts han conegut ja congregats la notícia de la dimissió del president de la Generalitat Valenciana i s’han felicitat per la decisió de Francisco Camps, que ha convertit les concentracions en una festa. Alguns s’animaven a demanar que el conseller Felip Puig sigui el proper a dimitir.

Els manifestants de Sants s’han trobat amb els de les Corts a la plaça dels Països Catalans per baixar pel carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya, on s’hi han unit els de la Marina i l’Hospitalet. Des d’allà han marxat en manifestació per la Gran Via cap a la plaça de Catalunya.

Els “indignats” del Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera s’han trobat a la plaça Nova per esperar els que arribaven des del Raval, Sant Antoni i el Poble-sec, que havien quedat al Paral·lel davant del Molino. Des de l’altra banda de la ciutat, els “indignats” del Clot i el Camp de l’Arpa han avançat pel carrer d’Aragó, que han tallat a l’altura de Dos de Maig. Els del Poblenou o Nou Barris s’han reunit als respectius punts de trobada per acudir directament en metro a Catalunya.

A la plaça de Catalunya, segons diversos testimonis, s’han reunit més de 10.000 manifestants en contra dels pressupostos que ha aprovat avui la Generalitat. En realitat allà ha començat la manifestació unitària, que en primer lloc s’ha desplaçat pel passeig de Gràcia per trobar-se amb més “indignats” de l’Eixample i dur a terme una nova protesta davant la Borsa de Barcelona. Amb l’edifici blindat per quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra, els manifestants han cridat consignes contra el capitalisme financer i han fet esclatar petards.

S’han viscut moments de tensió amb la policia, però la manifestació ha continuat després cap al carrer del Consell de Cent, Pau Claris i la via Laietana per aturar-se davant la seu de Foment del Treball.

La manifestació ha transcorregut fins al moment en un ambient festiu però molt reivindicatiu, amb el suport de col·lectius molt diversos, com ara el dels treballadors de l’Hospital Dos de Maig, que han estat recolzats per la Comissió de Sanitat del 15-M.

La marxa ha arribat fins al Parc de la Ciutadella, on el moviment del 15-M ha s’ha trobat amb un cordó policial que tancava els accessos al recinte. Els manifestants s’han desplaçat aleshores fins davant de l’Estació del Nord, on han realitzat una gran assemblea per decidir plegats les properes manifestacions. La primera serà dijous al matí, a les 7.30 h, quan pensen tallar les avingudes Diagonal i Meridiana, per dirigir-se, a les 10 h, cap als Jardinets de Gràcia i, finalment, cap a l’Hospital del Mar.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa