Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder
Camps estudia pagar una multa de més de 40.000 euros quan declara tenir un patrimoni de 13.500
19 jul 2011
El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, podria pagar la multa del Cas dels vestits i declarar-se culpable per evitar així el tràngol d'haver d'asseure's a la banqueta dels acusats.
nocorrupciocamps.jpg
L'acusació particular del PSPV-PSOE reclama 46.000 euros de multa a Camps i la Fiscalia Anticorrupció en demana 41.250. Camps estaria estudiant pagar aquesta multa quan va declarar que té un patrimoni de 13.551 euros, segons consta al Butlletí Oficial de les Corts. (http://www.cortsvalencianes.es/CIC3/BASIS/BOCV/WEB/BOCV_PDF/DDW?W=ID_BOC)

Camps s'estaria plantejant assumir una multa de fins a 46.000 euros per evitar una mala imatge del president, segons assegura aquest dimarts el diari Levante (http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/07/19/pp-presiona-c). Una multa que el deixaria en números vermells si el patrimoni que va declarar és verídic. Segons el Butlletí Oficial de les Corts, Camps té un cotxe del 1995 valorat en 1.300 euros, 2.796,47 euros al compte corrent, 1.215,5 euros a un compte corrent compartit i un pla de pensions de 8.239,11 euros. En total, el seu patrimoni és de 13.551,08 euros.


No cobra de cap dels 22 càrrecs que acumula

A més, segons el document només cobraria d'un dels 23 càrrecs que acumula, que és el de president de la Generalitat Valenciana.

Així, no obtindria cap euro de: president del Comitè d'Honor del Bicentenari de la Constitució Espanyola del 1812, membre del Comitè de les Regions, vocal del Consell Rector del Consorci Casa del Mediterrani, president de la Fundació per l'Estudi de la Violència Centre Reina Sofia, president del Consell de Cooperació de la Generalitat amb la Creu Roja, vocal del Consell Reial Patronat sobre la Discapacitat, president del Consell de Centres Valencians a l'Exterior i president del Comitè Estratègic de Política Territorial, president del Patronat Comunitat Valenciana-Regió Europea, president del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, president de la Comissió Interdepartamental Drogodependències, vocal de la Fundació València Escena Oberta, vicepresident de la Fundació per la Restauració de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, president de la Fundaciío Entomològica Torre Sala, president de la Fundació Cultural Miguel Hernández, vocal de la Fundació Bilbioteca Virtual Miguel de Cervantes, president del Patronat de la Fundació Palau de les Arts Reina Sofia, president de la Fundació Llum de les Imatges, president de l'Alt Consell Consultiu, president del Patronat de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, president de la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències i president del Patronat de la Fundació Premis Rei Jaume I. Només consta que cobra com a president de la Generalitat Valenciana des del 26 de juny del 2007.

Tots aquests càrrecs consten com a no remunerats al document, malgrat ser la màxima autoritat en molts casos.

Cas dels vestits


El PP intenta convèncer Camps que accepti l'anomenada "sentència de conformitat", és a dir pagar la multa i evitar així el judici. Les pressions de dirigents populars però, haurien topat amb la negativa d'un Camps que segueix disposat a lluitar fins al final per demostrar la seva innocència.

El jutge va obrir la causa en sostenir que hi ha indicis per considerar que la trama Gürtel hauria pagat peces de vestir i altres regals a Camps i altres exdirigents del PP i del govern valencià. Així, el jutge acusa de suborn a Camps i altres exalts càrrecs del govern valencià per haver rebut, presumptament, regals en el marc de la trama Gürtel. La resta d'imputats són l'exvicepresident del govern valencià, Victor Campos; l'exsecretari general del PP i actual diputat popular a les Corts Valencianes, Ricardo Costa i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafeal Betoret.

Sastre de Camps: "No es va pagar cap vestit"

El sastre de les botigues Forever Young i Milano, José Tomás, va declarar al Palau de la Justícia el passat 12 de juliol que "ningú no té cap dubte" que Camps no va pagar els vestits, "ni tan sols el jutge". "A aquestes alçades no se com pregunten qui va pagar els vestits. No hi ha cap dubte que ell no els va pagar, ni tan sols el jutge té dubtes", va assegurar José Tomás. El jutge instructor, José Flors, va fer una ronda per escoltar perits, testimonis, els informes de l'acusació i la defensa així com algunes gravacions per decidir si obrir judici oral o arxivar el procés que investiga si Camps i altres imputats són responsables d'un delicte de suborn passiu impropi en haver acceptat regals per part de membres de la trama Gürtel. Va decidir obrir judici.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13399/1/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat