Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
780_008_4372798_948da313322ce80f47657009aec3c377.jpg
Molt cacareat va ser lo que le va passar el passat 14 de juliol al Puigdemont, per tant no es centrarem en això, perquè ja han parlat prou els mitjans de desinformació.

De lo que os parlaré serà del posicionament de la CUP sobre aquest fet.

En els cartells, pamflets.. que van repartir durant la passada campanya electoral deien que serien la veu del carrer al ajuntament, o sigui, la veu de la gent, la veu del poble...

Doncs be, sembla que això de tindre ja una mica de poder, doncs des de fa ben poc tenen dos regidors al ajuntament (els diuen que tenen tres perquè sumen el regidor del partit pro-sionista Reagrupament) de la ciutat, les està començant a fer que no cumplan amb la seva paraula ja que han decidit condemnar els fets que van passarr aquest día a les portes del auditori de la Caixa on estava programada una xerrada del conseller de sanitat Boi Ruiz. De fet han fet una proposta de comunicat que crec podeu llegir en la seva plana web i del que sobre el escriuré en aquesta critica.

En el primer paràgraf de la seva proposta de comunicat diuen que es intolerable lo que va passar.

A ver gent de la CUP, lo que es intolerable es que els polítics es rian de la gent.
Lo que es intolerable es que la sanitat publica cada cop esté pitjor mientres es potencia la sanitat privada.
Es intolerable que es tanquin o es vendan hospitals com el Trueta, que les llistes de espera augmenten.... que augmenten (canviant de tema) els desnonaments, que augmente la repressió policial...

Peró que la gent es rebel·li contra tot això es pot dir que es intolerable?

Continuant llegint la sava proposta de condemna, em trobo amb aquest paràgraf:

En aquest sentit, creiem que l'agressió contra qualsevol gironí, sigui quina sigui la seva feina o extracció social, és inacceptable en una societat com la nostra en què el diàleg i el foment dels valors de la pau han de ser la base per a la convivència i la resolució de conflictes. En aquest cas, a més, cal tenir en compte que l’Ajuntament és la institució que representa el conjunt de la ciutadania de Girona, i l’alcalde n’és el seu màxim representant. Així, qualsevol ciutadà té el dret de circular lliurement per la ciutat i l'alcalde, a més, ha de poder assistir, sense témer cap mena de coacció, als actes que pertoquin en representació del càrrec que ocupa.

En aquest paràgraf, ens parleu de pau. Quina pau? No hi ha pau que valgui en un sistema violent com el nostre, en el que a la gent que sur al carrer el estat le fa callar a base de ostias com va passar al parlament fa poc, a la manifestació del 15-M a Madrid, al intent (o no) de desallotjament de la plaça Catalunya de Barcelona, al 1 de maig també a Barcelona i a altres ciutats, al desallotjament de la casa de la vaga, a la vaga del 29 de setembre... En uns sistema en el que el Estattt reprime amviolènciaaa, el poble te tot el dret a emplearla, tot i que considero que els fet del 14 de juliol no son llens violents.

També dieu que “ que l’Ajuntament és la institució que representa el conjunt de la ciutadania de Girona, i l’alcalde n’és el seu màxim representant”.
Al meu entendre crec que en un municipi on la abstenció ha estat un 48% ni l'ajuntament ni cap grup politic representa al conjunt de la “ciutadania” ni de llun.


En el ultim paràgraf dieu lo següent:

Les diferents administracions i agents socials tenim l'obligació d'assegurar la cohesió social i, per això, l'Ajuntament treballarà per tal d'assegurar que l'Estat del Benestar a la ciutat de Girona no es vegi afectat per les polítiques de retallades. Si volem evitar que la societat gironina caigui en la crispació i el conflicte, i visqui moments de tensió com els d'ahir o d'altres que s'han anat produint els darrers mesos, cal que entre tots treballem perquè la crisi no afecti als més desafavorits: els treballadors i treballadores de Girona.

Açi parlan de assegurar la cohesió social, del estat de benestar...
Això sona a mes repressió.

Si continueu llegint veureu que parlan també de evitar la crispació i el conflicte.
A veure, si aquest sistema violent en el que vivim continua així el conflicte te que arribar per a poder acabar amb ell.

I terminen dient “cal que entre tots treballem perquè la crisi no afecti als més desafavorits: els treballadors i treballadores de Girona” al mateix temps que califiquen de intolerable el que la gent decideixi rebelar-se contra les retallades.

Personalment, no vaig estar present aquest día en la concentració, tot i que m'hauria agradat ser, pero se per gent que va estar present al lloc que la protesta va ser pacifica (molt al meu pesar).
I s iva caure algun insult, faig una pregunta.
Es mes violent un insult que les retallades contra les quals es concentrava la gent present a la porta del acte i les mesures de repressió que emplean per a fer-las callar?

Faig també un altra pregunta:

Quan la gent deixidexi de veritat rebelar-se de manera violenta (aquest moment aviat arribará) contra aquest sistema capitalista, quina postura agafará la CUP?

Aquesta postura es sembla força a la que va agafar el gober de ERC al 1.936 quan van reprimir amb els seus escamots als obrers i obreres que van col.lectivizar les fabriques i van prendre els carrers.

Crec que els de la CUP estan començant a caure en el joc brut del politicisme dels grans partits i en la manipulació de la premsa.

Per voler donar una bona imatge han donat la esquena a la gent que diuen representar.


Condemnant lo que va passar aquest dia crec que se estan posicionant en contra del poble, que ja ha dit que est fart i us esteu posicionant en contra de la gent que ha decidit rebelarse contra les mesures de retallades de CIU.

Amb la comdemna de aquest acte, també deixan clar que si al futur hi ha una revolució social, no hi seran al costat de les clases populars.

Per ultim, dir que a aquest manifest també s'han sumat els principals traidors a la clase obrera (CCOO i UGT).

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
Ets bastant mediocre. Quina classe d'argumentació pretens construir dient "això sóna a..." "això recorda a..."?

Segona cosa: has d'apendre a no extrapolar la teva lògica a la resta del món, perquè llavors només faràs que no entendre res. La CUP NO és una opció anarquista, sinó socialista, i en tant que socialista SÍ que creu en la representativitat. De fet, faig una petita trampa ja que la representativitat no és quelcom associat només al socialisme, sinó que té a veure a com es plantegen les coses quan parlem d'una situació amb la participació/projecció de masses. Per entendre el que vull dir, llegeixis que opinava la CNT sobre la representativitat i la manera de funcionar als anys 30 (res a veure amb el que es diu avui en dia en certs cercles de l'anarquisme).

I tercera cosa: ni m'agrada allò de "som la veu del carrer" que fa servir la CUP (perquè és fals, són una opció minoritària encara) ni m'agrada que tu et proclamis com a coneixedor de "la veu del carrer" quan si hi ha alguna cosa que NO REPRESENTA per a res Girona ets tu ni les teves idees. Com a gironí i em fa autèntic fàstig com penses tu, igual que em fa fàstig la burgesia catalana, l'espanyolisme o altres. En aquesta frase la CUP peca d'avantguardisme certament, però no menys que ho fas tu i la lògica que apliques.


PS: Contragironainformant, quin ensurt et debies emportar la nit del 22-M després de la teva particular "campanya/croada" contra la CUP de Girona a diversos mitjans (a kaos, a indymedia, etc.) i veure els resultats de la CUP. Crec que et desacredita prou com a coneixedor de "la veu del poble" gironí. Però bé, traduint el nom al català estant a Girona (abans firmaves com a contragironainformando) ja és tot un què, poc a poc i bona lletra ;)
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
Tens rao en algunes coses, en altres no tantes, al comunicat en cap moment es diu la paraula "condena". I crec que utilitzar-lo aixi es fer una mica de demagogia.
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
"califiquen de intolerable el que la gent decideixi rebelar-se contra les retallades."?¿?¿?¿?¿?¿?¿? on dius que posa això?¿?

En tot cas, em sembla que és un discurs al pur estil batasuni: comunicats adreçats a buscar a diversos sectors populars, i no només el de 150 persones convençudes de Girona (de les més de 80.000 habitants).

PS: Tu no hi eres, en canvi els regidors de la CUP sí.

PS2: "Crec que els de la CUP estan començant a caure en el joc brut del politicisme dels grans partits i en la manipulació de la premsa" Des de quan ho creus? jo recordo que ABANS de que la CUP tingués representació a l'ajuntament de Girona pel suport de quasi 3000 gironins, tu ja feies aquest discurs (de fet encara era més destroyer)...
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
Aquesta notícia ja es va penjar anteriorment, ja veu aconseguir crear polèmica, podeu no tornar a repetir els posts? Les ganes de ridiculitzar la CUP són incansables eh.
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
El que és molt trist és que la CUP de Girona no faci pública la seva delcaració.

Perquè no el penjen a la seva web? No els hi interessa? Aquesta és la nova manera de fer política? Aquesta és la transperència de la que parlaven a la campanya electoral?

Suposo que el fet de no fer-la pública respon a l'estratègia de tenir dos línies discursives, una pel poble (com el resum de la delcaració que sí que han penjat al web i que ovbia molts dels temes que es tracten a la declaració) i una pel concistòri (baixada constant de pantalons amb la intenció de mostrar-se com una formació política "normal", allunyada dels radicalismes i transversal).

Han respost d'una manera lamentable a la primera petita contradicció amb la que s'han trobat. L'esquerra anticapitalista i els moviments socials de Girona cada vegada els tenen més calats. No és la primera vegada que demostreu clarament de quin costat esteu i quins son els vostres interessos. I no serà l'última. Quina llàstima, el que podia haber sigut part d'un projecte revolucionàri, una força transformadora, un element aglutinador... Cada vegada està més clar que aposta per ser un element desmovilitzador, amb un discrus socialdemòcrata i amb una estratègia interclassista que és radicalment contradictòria amb l'aposta per la unitat popular.
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
18 jul 2011
Es veu que el valencianet està rabiós. Potser ens penjarà ara cada dia un anàlisi o notícia criticant. En fí, pq no proves d'anar a parlar amb els de la CUP o enviar-los les teves reflexions en comptes de contaminar?
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
19 jul 2011
"Te lo dije"
La CUP funcionan como el ala más "progre" del nazionalismo, si es que eso es posible. Juegan el papel del poli bueno, contrarrestando al malo, al fin y al cabo los dos están en el mismo "cuerpo nazional". Se han aprovechado de todo el tinglado montado por la izquierda extraparlamentaria (indybcn, es un ejemplo) para dar el salto a la política profesional, de la calle a los despachos. Y encima ni eso es original, es el mismo camino que realizó ERC en su tiempo. La historia se repite y otra vez os la han vuelto a colar. ¿Ahora les queréis pedir cuentas? ¿ahora?, un pelín tarde, ya han empezado a soltar lastre...
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
19 jul 2011
Si todos los que defienden la independencia de catalunya van en el mismo barco... los que defendéis su unidad (por activa o por pasiva) también. Y salís bastante más mal parados vosotros...
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
19 jul 2011
ok, no defiendo en absoluto la unidad del estado como tampoco creo que el nazionalismo catalán tenga ni una pizca de emancipación ni de progreso para las clases populares, es más, ahora mismo está trabajando en contra de estas clases (ley omnibus).
Por pasiva se pueden aplicar toda clase de reproches a todo dios según el criterio de la persona que lance la acusación. Esa persona intenta imponer su criterio, su visión personal y para eso buscará tanto cómplices como "enemigos", y si no los hay se los tendrá que inventar, lo que fácilmente le llevará a la conspiranoia o a Telemadrid. El por pasiva es la excusa para entrar en el baile donde ellos ponen la música, lo siento, pero yo no tengo ritmo!

Por activa, en cambio, supone una declaración de principios, un posicionamiento razonado. Yo me posiciono activamente contra los nazionalismos.
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
19 jul 2011
Soy Neng, el enrollado fascistoide, y proclamo cada día en indymedia: ¡¡¡Abajo los nazionalismos, arriba España!!!

Trabajadores catalanes, catalanas: ¡Hablad la lengua del imperio!

Catalanes y catalanas, ¡Sois españoles!

¡¡¡Abajo los nazionalismos, arriba España!!!
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
20 jul 2011
sou patètics.
hi ha uns crítics de la CUP q no saben què fer. Aquest post rajant del comunicat de la CUP està doblat. I el debat anterior ja us va deixar en evidència. Aquest comunicat ressaltava i destacava q l'autèntica violència era la de les retallade ssocials. Això, per neng és fer de poli bueno? Neng: si, si, la CUP son uns nazis. Ja està, ves a dormir tranquil...a9e4a
Re: Primer posicionament de la CUP de Girona contra la veu del carrer a Girona
21 jul 2011
Soy Neng, el enrollado indepe, y proclamo cada día en indymedia: ¡¡¡Abajo España, arriba Cataluña!!!

Trabajadores catalanes, catalanas: ¡Hablad la lengua de la TV3!

Catalanes y catalanas, ¡Sois nazionalistas!

¡¡¡Arriba los nazionalismos, arriba Cataluña!!!


¿Ves que fácil resulta dejar en evidencia a un imbécil? No hace falta ni escribir...
Sindicato Sindicat