Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
El barri de Can Carreres de Martorell assetjat per la policia. Redades racistes, pallises i detencions
13 jul 2011
La policia local i els mossos d'esquadra s'empren a fons contra la comunitat marroquina a Martorell.
La nova tàctica racista del partit governant a Catalunya, CIU, a través de l'actual terrorista oficial Puig, s'empra a fons per a eradicar l'emigració marroquina, practicant ràtzias i enviant als seus cossos repressius, contra els immigrants, no només a Barcelona, sinó també en els pobles.
Des de fa diversos mesos la policia local assalta bars regentats per marroquins, amenaçant amb el tancament i intimidant als clients. Identificacions i escorcolls de persones i locals, fins i tot amb gossos, sense exhibir cap tipus d'autorització, són assaltats per aquests energumens i amenacen als propietaris amb el tancament dels seus locals.

Després de dues actuacions prepotents i xulescas de la policia local el passat mes, sense cap ordre escrita i amb resultats fallits, doncs no van poder justificar cap irregularitat legal, ni en clients ni en propietaris, el passat 7 de Julio la ràtzia va prendre una dimensió d'estat de siti en el barri de Can Carreres. Els cossos repressius locals acompanyant als mossos van voltar el barri, que sol ser punt de trobada de la comunitat marroquina, bloquejant la carretera i carrers d'accés, immobilitzant, identificant i escorcollant violentament a totes les persones marroquines que circulaven tranquil·lament dintre d'aquest cèrcol policial, encebant-se en el bar Saló de Te All-Hoceima i el locutori de Solarium.

No solament escorcollaven, identificaven i envaïen locals, sinó que desmuntaven mòbils i copejaven als emigrants i fins i tot els agarraven violentament dels testicles quan algun s'atrevia a fotografiar amb el mòbil les seves actuacions.

L'assalt al Saló de Te se semblava als assalts policials dels anys 20 a Chicago quan la policia envaïa els bars per no respectar la Llei Seca, encara que aquí no van trobar en cap d'aquestes actuacions ni drogues ni begudes alcohòliques, que en aquest bar no s'expenen.

L'actuació policial, a cops de porra, van destrossar taules, parets i fins a la caixa registradora del bar i al requerir el propietari del mateix al sergent dels mossos que qui es faria càrrec de les destrosses ocasionades, aquest li va respondre que “si continuava anant gent dolenta al bar, tornarien ha fer el mateix i més”.

La policia local, conjuntament amb policies de paisà i els 30/40 mossos proveïts amb tot tipus de proteccions, cascos, visera i armilles antibales amb la qual amagaven el nº d'identificació, també es van acarnissar amb algunes persones que els inquirien el per què de tanta violència o simplement pretenien sortir del local per a evitar ser copejats. Alguns van ser perseguits i bastonejats, havent diversos parts mèdics i denúncies davant els jutjats de Martorell per agressions i lesions de la policia. Uns altres van ser detinguts i van passar 1 o 2 dies en els calabossos dels mossos, sent posats en llibertat sense cap tipus de comunicació ni acusació.

Les persones detingudes van ser les que més cops havien rebut. Com sempre, per a justificar l'agressió sense motiu, els detenen encara que no hagi cap càrrec contra ells.

Posteriorment, alguns veïns es van dirigir a l'alcalde del poble, Salvador Esteve, de CIU, quan l'hi van creuar pel carrer, preguntant-li del perquè d'aquestes actuacions violentes contra la comunitat marroquina, i aquest els respon evasivament que ell no sap res, ni ha manat a la policia.

Què feia la policia local en aquests actes donant suport i practicant aquests abusos?.

De qui depenen?

Cap major cinisme?

Està clar que no hi ha tanta diferència, en quant a pràctiques racistes, entre els franquistes del P.P. (aquí tenim el que es practica a Badalona) i els neofranquistes de CIU. Van començar a Vic i ara li ha tocat el torn a Martorell.

Ja n'hi ha prou de racisme i repressió!

12 de Julio 2.011

C.N.T. Martorell


[cast]

EL BARRIO DE CAN CARRERAS DE MARTORELL SITIADO POR LA POLICIA,
REDADAS RACISTAS, PALIZAS Y DETENCIONES

La policía local y los mossos de escuadra se emplean a fondo contra la comunidad marroquí en Martorell.

La nueva táctica racista del partido gobernante en Catalunya, CiU, a través del actual terrorista oficial Puig, se emplea a fondo para erradicar la emigración marroquí, practicando razias y enviando a sus cuerpos represivos, contra los inmigrantes, no sólo en Barcelona, sino también en los pueblos.

Desde hace varios meses la policía local asalta bares regentados por marroquíes, amenazando con el cierre e intimidando a los clientes. Identificaciones y cacheos de personas y locales, incluso con perros, sin exhibir ningún tipo de autorización, son asaltados por estos energúmenos y amenazan a los propietarios con el cierre de sus locales.

Después de dos actuaciones prepotentes y chulescas de la policía local el pasado mes, sin ninguna orden escrita y con resultados fallidos, pues no pudieron justificar ninguna irregularidad legal, ni en clientes ni en propietarios, el pasado 7 de Julio la razia tomó una dimensión de estado de sitio en el barrio de Can Carreras. Los cuerpos represivos locales acompañando a los mossos cercaron el barrio, que suele ser punto de encuentro de la comunidad marroquí, bloqueando la carretera y calles de acceso, inmovilizando, identificando y cacheando violentamente a todas las personas marroquíes que circulaban tranquilamente dentro de este cerco policial, cebándose en el bar Salón de Té All-Hoceima y el locutorio de Solarium.

No solamente cacheaban, identificaban e invadían locales, sino que desmontaban móviles y golpeaban a los emigrantes e incluso los agarraban violentamente de los testículos cuando alguno se atrevía a fotografiar con el móvil sus actuaciones.

El asalto al Salón de Té se parecía a los asaltos policiales de los años 20 en Chicago cuando la policía invadía los bares por no respetar la Ley Seca, aunque aquí no encontraron en ninguna de estas actuaciones ni drogas ni bebidas alcohólicas, que en este bar no se expenden.

La actuación policial, a golpes de porra, destrozaron mesas, paredes y hasta la caja registradora del bar y al requerir el propietario del mismo al sargento de los mossos que quién se iba a hacer cargo de los destrozos ocasionados, éste le respondió que “si continuaba yendo gente mala al bar, volverían ha hacer lo mismo y más”.

La policía local, conjuntamente con policías de paisano y los 30/40 mossos pertrechados con todo tipo de protecciones, cascos, visera y chalecos antibalas con el que escondían el nº de identificación, también se ensañaron con algunas personas que les inquirían el por qué de tanta violencia o simplemente pretendían salir del local para evitar ser golpeados. Algunos fueron perseguidos y aporreados, habiendo varios partes médicos y denuncias ante los juzgados de Martorell por agresiones y lesiones de la policía. Otros fueron detenidos y pasaron 1 ó 2 días en los calabozos de los mossos, siendo puestos en libertad sin ningún tipo de comunicación ni acusación.

Las personas detenidas fueron las que más golpes habían recibido. Como siempre, para justificar la agresión inmotivada, los detienen aunque no haya ningún cargo contra ellos.

Posteriormente, algunos vecinos se dirigieron al alcalde del pueblo, Salvador Esteve, de CiU, cuando se lo cruzaron por la calle, preguntándole del porqué de estas actuaciones violentas contra la comunidad marroquí, y este les responde evasivamente que él no sabe nada ni ha mandado a la policía.

¿Qué hacía la policía local en estos actos apoyando y practicando estos abusos?.
¿De quién dependen?
¿Cabe mayor cinismo?
Está claro que no hay tanta diferencia, en cuanto a prácticas racistas, entre los franquistas del P.P. (ahí tenemos lo que se practica en Badalona) y los neofranquistas de CiU. Empezaron en Vic y ahora le ha tocado el turno a Martorell.
¡Basta ya de racismo y represión!
12 de Julio 2.011

C.N.T. Martorell
Mira també:
http://www.nodo50.org/cntcatalunya/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El barri de Can Carreres de Martorell assetjat per la policia. Redades racistes, pallises i detencions
14 jul 2011
أناديكم

unadikum
Os llamo

أشد على أياديكم

ashudu 3ala aiadikum
acojo a vuestras manos

وأبوس الأرض

wa abusul arda
y beso el suelo


تحت نعالكم

tahta ni3alikum
bajo vuestras suelas

وأقول أفديكم

wa aqulu afdikum
y digo: estoy con vosotros

------------------------------------

وأهديكم ضيا عيني

wa uhdikum daia 3ainai
y os regalo la luz de mis ojos

ودفء القلب أعطيكم

wa difal qalbi a3atikum
y el calor del corazón os doy

فمأساتي التي أحيا

famasatil lati ahia
pues la desgracia que vivo

نصيبي من مآسيكم

nasibi min maasikum
es mi parte de vuestra desgracia

أنا ما هنت في وطني

ana ma huntu fi watani
yo no me humillé en mi patria

ولا صغرت أكتافي

wa la sagartu aktafi
ni disminuyeron mis hombros

وقفت بوجه ظلامي

waqaftu biuayhi thulami
me paré en la cara de mi oscuridad

يتيماً عارياً حافي

yatiman 3arian hafi
huerfano, desnudo, descalzo

حملت دمي على كفي

hamaltu dami 3ala kafi
llevé mi sangre sobre mis palmas de las manos

وما نكست أعلامي

wa ma nakastu 3alami
y no deshice mis banderas

وصنت العشب الأخضر

wa suntu al 3ushbal ajdara
y conservé la hierba verde

فوق قبور أسلافي

fauqa quburi aslafi
sobre las tumbas de mis antepasados

Una canción de Tawfiq Ziad

http://www.youtube.com/watch?v=tevCzzr6k1c
Sindicat Terrassa