Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Mumia Abu-Jamal saluda als afrodescendents i la Revolució bolivariana
11 jul 2011
La lluita per la llibertat, dignitat i poder negre és global - una lluita que travessa gairebé tots els països del planeta.
Als nostres amics i amigues a Veneçuela:

Hola, germans i germanes meus, afrodescendents a Veneçuela!

Rebin les meves més cordials felicitacions amb motiu de les celebracions oficials i nacionals de la comunitat afrodescendent veneçolana al mes de maig.

La lluita per la llibertat, dignitat i poder negre és global - una lluita que travessa gairebé tots els països del planeta. Això es deu, per descomptat, a que el primer sistema global va ser la indústria internacional esclavista, en la qual milions d'africans van ser traslladats tant a les Amèriques, del Nord i del Sud, com a l'Àfrica del Nord, al Medi Orient i a Europa per enriquir a altres persones.

Per això, som part els uns dels altres, ho hem estat durant segles, i amb sort, ho serem en els segles que vénen!

Celebrem amb vostès els avenços de la Revolució bolivariana, la qual ha ampliat els espais de la vida pública i civil per a molts afrodescendents i ha impulsat la lluita contra el racisme i la marginació.

Sabem, per haver estudiat la història, que el racisme i la negrofobia ha existit en molts països d'Amèrica Llatina durant segles, i també que alguns d'aquests països han intentat crear un nou futur per a tota la gent, que sigui blanca, africana o indígena .

Observem a Veneçuela i veiem que estan prenent importants passos en aquest sentit, no només en paraules, sinó també en fets.

Per això, saludem als nostres germans i germanes a Veneçuela i els donem suport en els seus esforços per construir un espai de llibertat, dignitat, independència i progrés fora de l'imperi nord-americà.

A moure'ns!

Amb els meus millors desitjos,

Mumia Abu-Jamal Mumia Abu-Jamal
(Des del corredor de la mort, EUA)

* Missatge a la IV Trobada Internacional d'afrodescendents a Veneçuela el juny de 2011 en el marc de l'Any Internacional dels afrodescendents. Centenars de delegats es van reunir a Caracas, on Sabrina Green del Comitè Internacional d'Amics i Familiars de Mumia Abu-Jamal (ICFFMAJ) va parlar del cas de Mumia. El seu missatge també es va llegir en la Trobada.

-(c) '11maj
31 maig 2011
Audio gravat per Noelle Hanrahan: www.prisonradio.org
Text circulat per Fatirah Litestar01 ARROBA aol.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat