Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
07 jul 2011
Els dos sindicalistes de CGT són acusats d'atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al referir-se a una gravació penjada a Internet El 22 de juliol de 2008 un conductor d’autobusos de TMB de la cotxera de Ponent va ser víctima d’un caso d’abús de autoritat per part d’un Cap de Línia amb la col·laboració d’altres comandaments, que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador. Gràcies a una gravació que algú va "penjar" a Internet http://acosolaboralentmb.podbean.com/ es va poder descobrir tot.
Tres anys després, la direcció de TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar aquest fet per atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al fer referència a la gravació durant una roda de premsa. Adjuntem també les dues notes de premsa que es van fer al respecte.

A la gravació penjada a Internet es pot escoltar una discussió entre un comandament i un conductor en la qual el primer provoca de mala fe al segon per acabar imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou.

Als pocs dies que es produís el cas d’abús d’autoritat, la CGT d’autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader com a President del Comitè d’empresa, Josep Garganté com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents.

A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar als companys Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal. Pel que fa a la denuncia laboral, els companys van guanyar el judici, encara que ara el Tribunal Superior de Catalunya ha demanat al Jutge que torni a dictar sentencia.

Tanmateix, en relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

Desde la CGT d’autobusos de TMB denunciem públicament la hipocresia de la Direcció de TMB que no només no ha sancionat aquest cas d’abús d’autoritat d’un directiu, sinó que a més està “linxant” a dos treballadors i afiliats de CGT que simplement van dur a la pràctica els acords assolits per part de la seva secció sindical.
...
Publicat per REIXA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
08 jul 2011
Estem amb vosaltres!
Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
08 jul 2011
El link no funciona, ja l'han despenjat. Malditos!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more