Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
Kukutza III gaztetxea es troba en perill imminent de desallotjament i de ser enderrocat. Per això, entre d’altres activitats, hem preparat una “Manifestació Internacional” el proper 16 de Juliol, que començarà davant de l’ajuntament de Bilbao a les 18:00. Per tal de fer una crida important hem pensat en la vostra col·laboració.
bihotza.jpg
16-VII-2011. BILBO. EUSKAL HERRIA. INTERNATIONAL DEMONSTRATION.

Ikusiko duzuena Kukutza III Gaztetxean mugitzen denaren zatitxo bat besterik ez da. 13 urteetan garatutako proiektu partehartzaile eta autogestionatua. Gaur egun, Kukutza desalojo arriskuan dago eta guztion eskuetan dago defendatzea.

Horregatik, Uztailaren 16rako MANIFESTAZIO INTERNAZIONALA DEITU DUGU, BILBON.

EZ DIRA PASAKO !!!

Lo que vais a ver ver no es más que un pedacito de todo lo que se mueve en Kukutza III Gaztetxea, un proyecto autogestionado y participativo que viene desarrollandose desde hace 13 años. Hoy es el día en que Kukutza está en grave peligro por los intereses especulativos de las constructoras corruptas y en manos de todas defenderlo.

Por eso, hacemos un llamamiento a la MANIFESTACIÓN INTERNACIONAL QUE SE CELEBRARÁ EN BILBO EL 16 DE JULIO.

¡¡¡ NO PASARÁN !!!

LIP DUB KUKUTZA: http://youtu.be/e2VieT5ksyo
Mira també:
http://kukutza.blogspot.com/
http://youtu.be/e2VieT5ksyo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
A quans centres socials okupats de per aquí s'hi poden veure amb naturalitat estelades i banderes basques i gallegues ( a part dels okupats de la CAJEI)?¿?

Aviso a navegantes: ser llibertari, oposar-se a la construcció de nous estats i al manteniment dels vells no exclou EN CAP CAS ser d'un poble. L'independentisme d'esquerres ha arrelat als pobles perquè a diferència del moviment llibertari no demanava RENUNCIAR i AMAGAR la identitat cultural pròpia de la gent per participar d'un projecte. Feu una radiografia i mireu on hi ha CSO's i on no hi ha ni un sol nucli llibertari i intenteu extreure'n concluisons (perquè això al País Basc, no passa. Al poblet més petit també hi ha anarcos organitzats).
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
no t'he entés ho que vols dir. als pobles bascos tb hi han anarcos anti-todo o també ceneteros i cegeteros. kukutza eren més okupis-abertzales que 'autònoms' (els anarco-indepes bascos).
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
A, vull dir que per alguna raó o una altre no hi ha autònoms o llibertaris organitzats als petits pobles de Catalunya, com pot haver-hi a l'àrea metropolitana de Barna o com sí hi ha nuclis de l'EI a aquests pobles.

Em dóna la sensació que s'ha renunciat al fet de defensar la identitat cultural del poble, i s'ha regalat aquest patrimoni a l'esquerra independentista.

Et posaré un exemple: quantes festes a CSO's hi ha flamenc (en versió electro), punk espanyol (que està molt bé eh), quants tallers de mil i una coses s'hi fan, etc. i coses així i en quants actes hi ha música en català, bastoners, etc.? no ni ha majoirtàriament cap mostra de que els anarquistes catalans actuen com a tals, com passa al País Basc.

I sobretot:

Perquè no hi ha aquí NI UN SOL centre social okupat amb la participació de centenars de veïns/es del barri o poble?¿

PS: està clar que també hi ha antitodo,o cneteros i cegeteros. Només dic que dintre del món llibertari hi ha més anarquistes bascos a EH que anarqusistes catalans (suposo que ja se m'enten) en el món llibertari català. I potser aquest fet té alguna cosa a veure amb el que exposava al principi...
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
Per esser llibertari cal "RENUNCIAR i AMAGAR la identitat cultural pròpia... "? crec que no.
potser si que cal renunciar i amagar la estupidesa i els impulsos de dominacio inherents al taranna dels essers humans.
parleu amb 'propietat', porfa, que la demagogia es molt barata...
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
Ara si et pillo. Pot ser que l'anarquisme català tingui més a veure amb el seu origin obrer, que estava més arrelat a Barcelona i al seu "cinturó roig" a on predominaven els inmigrants castellans, andalusos i gallecs. Per tant, com fills d'aquest entorn, poc podien sentir-se catalans, i més "espanyols".

Despuès, un altre factor contra la identitat catalana dintre del movimient llibertari català és el fet musical i estètic. Molta gent vé del mundillo punk alternatiu que és internacional. Da lo mateix que un punk estigui a Tailàndia que a Peru, un punk és un punk. Curiosament al païs basc els punks moltes vegades son mes bascos que els bascos ;) Serà l'unic lloc del món o tenen arrels. Despuès el movimient okupa va estar fortement influit pel punk, tot i que hagi gent que no sigui punk.

Doncs aixì com els anarquistes asturians i gallecs molts comps han estat derrere de movimients identitaris, aqui han fugit de la cultura pròpia i la han deixat en mans del indepes-marxistes.

Ara amb el tema del antidesarrollisme i la lluita per la defensa de la terra (que no de la Terra; tots som del sistema solar) s'han establert alguns llaços amb gent de pobles i lluites populars rurals. També els neorrurals, molts d'elles anarcos o hippies anti-autoritàries, ajudan a crear vincles (coopes, ecoxarxes, guifi, assemblees de poble, etc).

I una altra cosa, cada cop hi han més catalans a la cnt. Por algo será
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
A, estic en contra del primer paràgraf. Jo sóc castellà resident als PPCC i en cap centre social no he vist cultura castellana (treient la imposició de la nostra llengua, però això és un altre tema), ni gallega. Com a molt algun acte folclòric que podriem relacionar amb la cultura andalusa, com el flamenc, però que no s'ha fet per reivindicar la cultura andalusa sinó perque dintre dels esquemes de l'alternativisme existeix una passió pel flamenc, no se ben bé perque, però en cap cas per l'origen dels qui okupen. D'altra banda és un error pensar que els castellans, andalusos i gallecs nouvinguts som menys catalans que els que ja hi eren, doncs et recordo que aquesta classe obrera, barreja de la nadiva i la nouvinguda, ha estat qui hem construit aquest país i qui hem posat les bases d'un nou independentisme popular.

També en el teu paràgraf deixes a entendre que als PPCC només són classe obrera aquelles persones que hem vingut de fora, com si totes les catalanes fossin burgeses...

El problema és, perquè passa això només als CSOs més anarkos i no passa als casals indepes okupats. Pensar que és una qüestió d'origen dels qui okupen és un reduccionisme.

Jo crec sincerament que el problema no està en l'origen de les treballadores que vivim als Països Catalans i okupem, sinó en diferents voluntats polítiques. La indiferència respecte a la defensa de la cultura i la llengua catalana, donat que està en una situació de minorització, esdevè inevitablement en un col·laboracionisme davant l'espanyolisme. Per tant, la cultura i la llengua catalana només es defensaran en aquells centres socials on hi ha una voluntat política al darrera, i aquests solen ser majoritariàment els de l'EI o centres socials autònoms on hi hagin llibertaris que s'hagin posicionat clarament contra l'espanyolisme.
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
No conec personalment la realitat d'Euskal Herria, però diria que el que allí passa és que hi ha una força que, quan és necessari, aglutina a comunistes i a anarquistes -l'Esquerra Abertzale-, una força major al si de la qual es coordinen i prioritzen, lxs anticapitalistes, la seva acció en funció del context o circumstàncies adverses, propiciades pr l'ofensiva capitalista i feixista
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
No t'enganyis l'Esquerra Abertzale potser algutina també anarquistes però les seves premisses són clares: Independència i socialisme...

M'encanta veure com ara tothom s'apunta al carro de l'independentisme, tothom sap que als PPCC els únics centres socials okupats on s'hi veuen estelades són els que gestionen les organitzacions de l'Esquerra Independentista, ara no vingueu amb mandangues, penya.
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
06 jul 2011
Jo tinc molt clar que per mi el socialisme és l'únic camí, però vull dir que potser no hi ha aquest sectarisme que presenten aquí alguns sectors anarko-espanyols
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
07 jul 2011
Al tanto, que l'Esquerra Abertzale històricament sempre ha pretès l'hegemonia dels moviments populars recorrent a la difamació i delació del que quedava a la seva esquerra quan li ha convingut. No sempre ho ha aconseguit, com ha passat amb el moviment anti-TAV.

No és que aixoplugui tot l'anticapitalisme, és que si per ella fos no existiria més anticapitalisme. I cal recordar que per sobreviure ha virat cap a la socialdemocràcia clàssica. Parlo de l'Esquerra Abertzale com a moviment, molts anarquistes i autònoms bascos són, se senten i es declaren bascos sense embuts però fora de l'Esquerra Abertzale. Això és el que no passa aquí.

D'altra banda l'EI no és un moviment prou fort ni Catalunya rep tanta agressió militar com a que aixoplugui res més que l'independentisme comunista (estatista, vaja).
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
07 jul 2011
Ja veurem cap a on anirà el Pais Basc de mans de Bildu. De moment Bildu significa la construcció d'una esquerra socialdemòcrata basca. Si EH aconsigueix la seva independència no serà socialista. No més que Irlanda als anys 20.

Per cert, quin percentatge de irlandesos parla gaèlic? La independència ni tan sols els ha servit per garatir la supervivència de la seva llengua
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
07 jul 2011
Y el zulo no lo enseñan?
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
07 jul 2011
Ara resulta que tots els llibertaris sou experts en l'independentisme basc i català...En canvi, quan es tracta de fer quelcom respecte el tema nacional aquí no se us veu el pèl i molts heu demostrat sobradament el vostre desconeixement sobre l'EI...Què fàcil és opinar per indymedia!
Re: Difunde Lip Dub - KukutzaIIIGaztetxea
07 jul 2011
Efectivament, qui digui que lesquerra abertzale aglutina comunistes i anarquistes es que no coneix l'esquerra abertzale.

Una cosa és que en el moviment juvenil i en els centres socials hi hagi algun que altre llibertari (que els hi ha), però la política oficial de l'esquerra abertzale ha estat sempre aplicar la màxima de Lenin aquella de "ningú a la meva esquerra". Que els hi preguntin sinó com van acabar els de Comandos autónomos (que tampoc enren ben bé anarquistes del tot però bé), la paraula ostracisme es queda curta.

Per cert, l'altre que no s'entera és el que compara la situació lingüística del català amb la del gaèlic a Irlanda. Però absolutament res a veure.
Sindicato Sindicat