Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Castelló de la Plana: repressiu desallotjament de la plaça del 15-maig
05 jul 2011
Cobertura especial del desallotjament de la plaça Maria Agustina.
04-07-2011 desallotjament 15-maig plaça M Agustina - Castelló.jpg
04-07-2011 MATÍ

A les 6:30 del dilluns la policia ha desallotjat la plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana. Les formes han seguit la línia agressiva que impera en els cossos repressius. Primer s'ha encerclat la rotonda on es troba la plaça impedint que entrare cap persona per donar suport als acampats. No és d'estranyar una resposta de la població contrària al desallotjament, són un exemple de la bona acollida, l'assistència a les activitats organitzades o les paraules d'ànim mentre es penjaven cartells de les convocatòries als carrers durant aquestes darreres setmanes.

Mentre els acampats desmuntaven les tendes de campanya, sota l'amenaça de l'arrest, els serveis municipals han començat a despenjar els tendals que cobrien la zona, arriscant-se a ferir a alguna de les persones que es trobaven a sota. Els acampats s'han endut el material, que han pogut, de la plaça abans que l'Ajuntament s'encarregara d'esborrar qualsevol vestigi de la revolució que allí havia ocorregut.

Al llarg del matí, els indignats de la ciutat s'han apropat al centre logístic del moviment, els uns sorpresos pel desallotjament, els altres encara amb la por al cos per l'amenaçant desplegament policial. Tots junts estaven comentant el que havia ocorregut en la plaça, en una conversa informal, com la que duen els iaios dels bans dels costats, quan la mà del poder ha tornat a colpejar a la població que s'organitza, la policia ha imposat la dissolució del grup denunciant a dos dels presents per una suposada desobediència a l'autoritat i obstaculitzar el pas. No són fruit de la casualitat aquestes acusacions, no s'ha denunciat a un avi i a una jove a l'atzar, s'han fet a persones implicades en les assemblees populars de debat, tractant així, de desmoralitzar a l'organització del moviment 15-maig.

Malgrat la violenta actitud dels cossos repressius espanyols els activistes han donat mostra, repetides vegades, del tarannà pacífic i assenyat, propi dels qui argumenten i actuen enfront dels qui imposen i castiguen.

04-07-2011 VESPRADA

Durant el desallotjament del matí els acampats estaven rodejats per la policia i sols no podien desmuntar tot el desplegament que ha preparat la població durant aquestes setmanes de treball cooperatiu, és quan l'Ajuntament ha requisat el material que hi quedava. A la vesprada s'han organitzat cotxes i furgonetes de voluntaris (un altre reflex de l'acollida popular de l'acampada) que s'adreçaren al dipòsit municipal per recollir tot el material. Quina fou la sorpresa, que els impediren agafar les seues pertinences sense cap motiu, en una altra maniobra per minar els esforços cooperativistes dels participants en la revolta que s'està esdevenint.

Per altra banda, les assemblees segueixen, doncs a les 20:00 s'ha desenvolupat una trobada extraordinària a la mateixa plaça per analitzar el context i planificar el treball futur. Aquesta ha acabat materialitzant-se enfront l'Ajuntament de Castelló, com a motiu de protesta.

05-07-2011 MATÍ

A les 11:00 s'ha esdevingut un altre acte reivindicatiu a l'Ajuntament, què els agents de càstig han procedit a dissoldre ràpidament. Com a mostra de la intenció pacífica i exclusivament informativa de la convocatòria, els participants s'han desplaçat pel centre de la ciutat repartint pamflets explicatius.

Ha sigut a l'alçada de la plaça Maria Agustina quan els cossos repressors han bloquejat el pas als activistes, els han identificat i amenaçant en denunciar. L'impressionant desplegament policial era més nombrós que el nombre participants i comptava amb el suport de, fins i tot, un helicòpter, encara així la policia ha aprofitat per soltar tota seua ira increpant i empentant als assistents.

Tot i els esforços del sistema, l'acte de protesta s'ha esdevingut formant grups de menys de 20 persones per la plaça, per tal de no ser denunciats, i s'ha llegit un manifest reivindicatiu.
Mira també:
http://endavant-laplana.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa