Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
05 jul 2011
Els dos sindicalistes de CGT són acusats d'atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al referir-se a una gravació penjada a Internet
El 22 de juliol de 2008 un conductor d’autobusos de TMB de la cotxera de Ponent va ser víctima d’un caso d’abús de autoritat per part d’un Cap de Línia amb la col·laboració d’altres comandaments, que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador. Gràcies a una gravació que algú va "penjar" a Internet (http://acosolaboralentmb.podbean.com/) es va poder descobrir tot. Tres anys després, la direcció de TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar aquest fet per atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments al fer referència a la gravació durant una roda de premsa. Adjuntem també les dues notes de premsa que es van fer al respecte.

A la gravació penjada a Internet es pot escoltar una discussió entre un comandament i un conductor en la qual el primer provoca de mala fe al segon per acabar imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou.

Als pocs dies que es produís el cas d’abús d’autoritat, la CGT d’autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader com a President del Comitè d’empresa, Josep Garganté com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents.

A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar als companys Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal. Pel que fa a la denuncia laboral, els companys van guanyar el judici, encara que ara el Tribunal Superior de Catalunya ha demanat al Jutge que torni a dictar sentencia.

Tanmateix, en relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d’una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

Desde la CGT d’autobusos de TMB denunciem públicament la hipocresia de la Direcció de TMB que no només no ha sancionat aquest cas d’abús d’autoritat d’un directiu, sinó que a més està “linxant” a dos treballadors i afiliats de CGT que simplement van dur a la pràctica els acords assolits per part de la seva secció sindical.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
05 jul 2011
Tota la solidaritat amb els companys Garganté i Mercader!

Té pebrots que la mateixa direcció de TMB que porta dècades vivint amb sous fastuosos a costa de la gent treballadora, que acomiada un treballador el qual s'acaba suïcidant després de ser acusat d'un delicte que no ha comès –apropiar-se de l'import d'un bitllet–, que no ha parat de posar bastons a les rodes per evitar la dignificació de les condicions laborals dels autobuseros, té pebrots que aquesta gentalla nauseabunda, amb les espatlles cobertes per tota mena de contractes en tants casos blindats, vinguin a alliçonar-nos respecte a l'honor i la intimitat. L'únic que expressen és un odi feixistoide sense mesura contra els companys de la CGT que porten anys donant la cara en la defensa dels treballadors de TMB.

No tenen vergonya, no tenen dignitat, no tenen res: només diners i càrrecs. Continueu cobrint-vos de glòria, direcció de TMB: que bé que hauríeu viscut sota el franquisme!!! Quin fàstic!!!

Sempre endavant en la lluita, companys de la CGT d'Autobusos, sou un referent per a moltíssimes treballadores i treballadors, us fem costat!!!
Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
05 jul 2011
I que podem fer?
Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
05 jul 2011
Està clar, sabotatge actiu i passiu a TMB i el seu imperi allà on més mal els hi fa, a la butxaca!

No pagueu, ni déu, ni amo, ni metro!

Tothom a colar-se en solidaritat amb els i les buseres de TMB, un exemple a seguir per la classe treballadora en els temps que corren!
Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
05 jul 2011
quan sabem data de judici la farem pública,
gràcies pel suport
Re: TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d’autobusos que van denunciar un abús de poder
06 jul 2011
Solidaritat amb els companys de TMB, no deixeu que el sistema judicial us desesperi!
Sindicato Sindicat