Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Pressió als Ajuntaments catalans i bascos perquè col·loquin el retrat del Rei i la bandera espanyola
04 jul 2011
Diversos mitjans de comunicació propers a l'espanyolisme han iniciat una campanya de denúncia d'aquells consistoris catalans i bascos que han decidit despenjar la bandera espanyola o no col·locar el retrat del Rei al saló de plens.
estelada_al_balco_porta.jpg
Alguns ajuntaments que han pres decisions d’aquest tipus són el d’Igualada, que va retirar la bandera espanyola del balcó, o el de Manresa, on la CUP va demanar fa dos anys que es retirés el retrat del Rei. Al País Basc, Bildu va retirar el retrat del monarca de l’Ajuntament.

Mitjans com La Voz Libre o VozBCN recorden que la presència del retrat de Joan Carles I és obligatori al saló de plens dels Ajuntaments, i manifesten que “l’autonomia local és limitada i mai és expressió de sobirania”.

Les dues sentències judicials que tracten aquesta qüestió manifesten que “s’ha de fer notar que l’Estat queda col·locat en una posició de superioritat”, tant en relació amb les Comunitats Autònomes com amb els Ens Locals. En aquest sentit, pressionen aquells consistoris que han decidit no penjar la bandera espanyola o mostrar un retrat del Rei a la sala de plens.

Més informació:

La bandera espanyola deixa d'onejar a Igualada
http://www.cronica.cat/noticia/La_bandera_espanyola_deixa_donejar_a_Igua
Mira també:
http://www.cronica.cat/noticia/Pressio_als_Ajuntaments_perque_col.loquin_el_retrat_del_Rei_i_la_bandera_espanyola

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat