Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[dimarts 5-J] >>> Amics i Amigues d'Euskal Herria convoca una concentració per rebutjar el judici de Bateragune
03 jul 2011
L'associació Amics i Amigues d'Euskal Herria (http://www.suport-eh.cat/ ) ha organitzat una concentració aquest dimarts a la plaça Sant Jaume per dir prou als judicis polítics d'Euskal Herria.
convo_judici_eh_web.jpg
Així, volen manifestar el seu rebuig a l'inici del judici, dilluns passat, contra els membres de l'Esquerra Abertzale Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta, Arkaitz Rodríguez, Mañel Serra, Amaia Esnal i Txelui Moreno sota l'acusació de reorganitzar Batasuna atenent a les ordres d'ETA. El conegut com a cas Bateragune.
L'associació assenyala que el judici processa 8 de les persones que durant anys han treballat per donar una solució democràtica al conflicte que enfronta Euskal Herria amb els estats espanyol i francès i que van donar forma al document "Zutik Euskal Herria". Amcis i Amigues d'Euskal Herria denuncien que "a la mà estesa i la voluntat política de l'Esquerra Independentista basca l'estat espanyol respon amb l'arma de les detencions i judicis polítics. A les persones que treballen per obrir aquest nou escenari, l'estat espanyol les empresona i silencia".

En aquest sentit, manifesta que "avui més que mai hi ha un abisme entre l'oferta política de l'esquerra Independentista basca i la reacció repressiva dels estats espanyol i francès". A l'exemple del judici contra Bateragune en menciona d'altres com el del continu lliurament de militants bascos per part de l'estat francès a l'estat espanyol aplicant l'euroordre -per exemple, el cas de la militant de Batasuna Aurore Martin, perseguida i fugida de la justícia durant 6 mesos. O com el cas de centenars de joves que durant els últims anys han estat torturats i empresonats per formar part del moviment juvenil independentista.

Els comitès de solidaritat amb Euskal Herria d'arreu del món i Amics i Amigues d'Euskal Herria des de Catalunya expressen la seva solidaritat a tots i totes les encausades a Bateragune, així com a Aurore Martin i els militants del moviment juvenil i es comprometen a denunciar a nivell internacional la repressió dels estats espanyol i francès contra el moviment independentista i la negació dels drets del poble basc.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13239/1/
http://www.suport-eh.cat/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more