Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Un mal dia pel moviment dels indignats. Una de les poques coses interessants, l'ocupació d'una plaça per a tothom, i no sols per a parlar de política, ja no la tenim. Torna a ser de la burgesia. Alguns companys se'n alegren. Jo ho trobo molt trist.
 DRY manipulación.jpg
El Xerif Puig ha complert la seva amenaça com en els dolents films de l'ou-est: "Teniu 24 hores per a sortir de la Plaça de Catalunya!". Ha fet neteja amb l'ajuda d'alguns indignats que no han parat des de fa temps d'insultar i estigmatitzar i criminalitzar els que acampaven i es mobilitzaven a la plaça Catalunya: “pollosos, antisistema, drogadictes, aprofitats, etc.”. Els han tractat d'empestats i d'apropiar-se la plaça.
Aquests companys indignats, volent o sense voler, han fet la feina bruta dels polítics que governen, dels periodistes dels Mas Media al repetir els insults i propaganda del Poder. Els estrategues de Democràcia Real Ya, que varen promoure el moviment 15M com a eina electoral per afavorir el PP, desprès de les eleccions no han parat de reclamar les des-acampades de Madrid i Barcelona, les més importants. Els DRY han sigut els primers en condemnar enèrgicament les suposades violències dels indignats al Parlament, i malparlar Per a ells les acampades tenien data d'acabament: l'endemà de les eleccions. El tir els ha sortit malament, per la culata. Però no han parat d'exigir les des-acampades amb l'ajuda de tots els Mas Media i periodistes més carques del país. A Madrid ho varen tenir fàcil, ja que controlaven les comissions clau com la de comissions de comunicació, interior i l'organització de les assemblees. A més els equips de so i infraestructura eren d'ells, el que acabava de facilitar el desmuntatge del tinglat (la revolution spanish pacífica), acabades les eleccions. Pensava que a Barcelona seria diferent, sobretot desprès de l'excel·lent estratègia de diversificar-se pels barris, que no devia ser incompatible en mantenir la plaça de Catalunya. Per una raó molt simple: explota un nou moviment el 27 que recull tota la frustració, rebel·lia, i protestes del poble, i l'influència del PP i els DRY ja no comptaven per a gaire res, sols per a condemnar les violències inexistents dels indignats, o per a criminalitzar els acampats.

Ara la plaça de Catalunya torna a ser pels comerciants i turistes, pels negocis, fires. La Rahola ja pot dormir tranquil·la, ella que acampa eternament a la televisió pública. Aquesta pobra i histèrica dona no dormia imaginant la plaça principal de Barcelona ocupada, on tot-hom hi podia discutir, debatre, menjar i dormir gratis, sense finançament oficial, on tothom hi podia expressar-se, on els aturats i gent que sols miren la televisió podien anar a aprendre a ser persones, a fer coses per ells mateixos. Ara el jovent pot seguir mirant la televisió i escoltant la propaganda histèrica i repetitiva de la Rahola i cia. Els empresaris poden felicitar al Puig i Mas per haver-lis tornat ràpidament una plaça que des de fa 75 anys és monopoli exclusiu d'ells, com totes les demés places i carrers. No cal dir que la patronal prometrà un bon càrrec a l'Hereu en alguna empresa privada pels bons serveis prestats..

Per a què varem anar mils de persones a la plaça de Catalunya per a que fos de tots, contra el desallotjament violent del Puig? La voluntat de tots els que varen anar contra el desallotjament era impedir el desallotjament i que continués l'acampada. Com 200 persones en una assemblea decideixen el contrari i menyspreen la voluntat de mils de persones? Es que us pensàveu que la plaça era vostre per a decidir insistentment les des-acampades? Les assemblees han de decidir lluites, ocupacions, i més ocupacions i no fer la feina bruta dels Mossos. No ho entenc. No poden decidir els que no acampen pels que acampen. No poden decidir els professionals d'assemblees pels que no van a les assemblees, potser perquè els avorreixen els discursos o tenen altres coses més interessants a fer. Donar-se la representació pels que lluiten, decidir en nom dels acampats no em sembla bé. Sóc profundament assembleari i respecto les decisions de les assemblees, però conec per experiència que són manipulables, per haver-ho practicat junt a militants de partits clandestins a l'universitat als anys 70. Les assemblees son per decidir i debatre problemes. La desacampada era sols problema del Puig, Autoritats, patronal i els carques. Perquè estava un dia després altre en l'ordre del dia? Perquè els mitjans oficials no paraven d'anunciar les des-acampades abans de les assemblees?

Apa! els manipuladors i professionals d'assemblees feu-vos-ho mirar! A què jugueu?
Es una falta de respecte als mils de persones que volem al menys una plaça a cada poble que sigui de tothom, una única plaça que sigui lliure i s'hi pugui debatre, ballar, acampar i dormir en els arbres i en la gespa, etc, fer teatre, mims, el que es vulgui. Un espai en llibertat. No és demanar molt: els que l'utilizin que es puguin autoorganitzar i fer les activitats que els agradi. Avui és un dia trist.
A mi em donava vòmit quan el xerif Puig deia que l'assemblea d'indignats havia decidit el que repetien els diaris oficials i les televisions: “cal desacampar la plaça Catalunya”, segons paraules del Puig, que ni tan sols veia matisades o contrariades pel moviment dels indignats. El terrorista Puig ho aprofitava per amenaçar i anunciar que ell desacamparia seguint la voluntat d'una assemblea.. de no se sap quin dia. De cop segueix el que va dir una assemblea i s'oblida de l'exigència de dimissió d'ell per terrorista i violador de drets que han exigit reiteradament no sols les assemblees sinó tot el moviment d'indignants.

Si les assemblees serveixen per aturar les lluites, enlloc de potenciar més i més ocupacions, anem malament.
Descentralitzar i anar als barris estar molt bé, fou una excel·lent estratègia, però calia abandonar l'acampada estrella? Calia exigir desmuntar l'acampada símbol, on els que hi estaven eren dels més motivats i compromesos dels indignats?
Quan encara no s'ha aconseguit res, cal barallar-se per imposar un sol camí, o potenciar les diferents lluites. Tots els que he parlat de la plaça Catalunya veien bé l'anada als barris, i han participat a les diferents lluites: 27M, Parlament i alguns estan a la marxa a peu a Madrid. Perquè malgastar energia en insultar companys i voler fer fora com si la plaça fos dels que van a les assemblees?

Un dia trist que estava cantat. Una dia trist que alguns amics i companys han estat promocionant i no entenc encara perquè, ni quina estratègia absurda els ha posat a insultar i a decidir per els que acampen i vivien a la plaça Catalunya.
La meva solidaritat és total amb els acampats i desallotjats a la plaça Catalunya.

Per acabar una proposta per a que el moviment de les acampades tingui un mínim de coherència:
Caldria canviar els logotips acamadabcn, acampadasol i tots els noms d'acampades per el de assembleabcn, asambleasol, asembleesbarris.
El raonament és obvi. Unes acampadaes que l'únic que han aconseguit és promoure les desacampades dels que acampaven és d'un rídicul total, una veritable spanish revolution pacífica. La violència i insults sols en marginar els que ocupaven la plaça i la gaudien a força de molt d'esforç i incomprensió d'alguns companys, i l'aversió natural i lògica de les Autoritats.

Això ho explico en calent. Hi han més arguments i raons i coses a explicar.

Jo deia en els tuitters anteriors a les eleccions que m'emprenyava estar a l'acampada a la bisbal perquè afavoria el PP i era un moviment potenciat descaradament per les televisions per a enfonsar el PSOE i deia que m'era igual ja que aplicaven la mateixa política econòmica. Semblava que el tir els havia sortit per la culata al no poder desacampar i que el moviment seguia. Ara veig que el poder i terrorisme mediatic és espectaculoar.
Us deixo amb l'article premonitori de l'analista Manuel Freytas que va escriure fa més d'un mes: "Ni "revolución de color" ni "revolución árabe", "revolución chip-alienada" de España hacia el mundo", sobre les eleccions de colorets i democràtiques i pacífiques fabricades virtualment.
http://www.iarnoticias.com/2011/secciones/contrainformacion/0036_protest
Mira també:
http://www.iarnoticias.com/2011/secciones/contrainformacion/0036_protesta_indignados_21mayo2011.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Si no ho entens, ja t'ho explico jo.
Desde fà un mes, l'acampadabcn va decidir deixar la plaça i fer treball als barris i pobles. Al mateix temps, es va decidir transformar l¡acampada en una ágora. Cosa que els "akampados" no van acceptar, i van fer la seva saltant-se les decisions de l'assamblea, no 1 ni 2 vegades, sino de forma repetida.
Per aixó molts, tot i que seguiem anant a la plaça, cada cop ens sentiem menys identificats amb la gent que hi havia allà (gent que venia droga, gent que s'hi havia montat casa seva,...), els cuals, una vegada rera una altra van desvirtuar totes les decisions que s'havien pres, que a més, han "negociat" amb l'ajuntament i que s'han passat pel forro el desitg i el sentir de tothom.
una de les pintades que va aparèixer ahir i abans d'ahir a la plaça ho diu tot d'ells mateixos "tanto rollo para una puta ágora" deia...
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Si us plau, repassem el que diu Marx sobre la funció del lumpen! són lo pitjor, almenys la burgesia defensen els seus interessos de classe, té lògica encara que sigui l'enemic.

Però i els lumpens que hi havia a plç Catalunya? són EL PITJOR dels mals de qualsevol moviment revolucionari, i cal aplastar-los o ens aplastaran ells.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Digueu-me paranoic, però jo sóc de la teoria què els pies-negros que akampaven a plaça catalunya eren mossos infiltrats per desprestigiar el moviment dels indignats.

I els seus gossos-pollosos en realitat eren gossos-policia.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Salud Txema, no sé de qué plaça catalunya hablas. Si es de la de Barcelona, me parece que no has pasado últimamente mucho tiempo en ella, porque sino, te habrías dado cuenta que nada más entrar por la parte de Ramblas, había justo a la izquierda del chiringuito de información, un espacio reservado que ponía "seguridad". Si para ti, expulsar de la plaza a los pakistaníes que venden latas, no es actividad policial, no se a qué te refieres cuando dices que quienes han sido críticos con los que se negaban a abandonar la plaza, son quienes le han hecho el "trabajo sucio" a la policía.
Si hubieses estado en la "trobada de barris" de este domingo pasado, te habrías dado cuenta de lo que se habla. Ignorarlo no cambia la realidad, sólo te ayuda a mantener esa idealización para no darte cuenta de lo que estaba pasando.
A mi personalmente, me daba lo mismo que siguieran acampados o que se subieran todxs a los árboles o entraran a vivir en los grandes almacenes de al lado. Entiendo que ellxs también forman parte de esta sociedad, pero no son las personas con las que quiero organizarme para intentar cambiar algo.
Cuando juzgas a los demás, demostrando que tienes un completo desconocimiento y una ignorancia mayor de los últimos acontecimientos, me pregunto qué "trabajo sucio" estarás haciendo tú, y con qué empresa de "bcneta" estarás colaborando.
No está de más que de vez en cuando, pongamos un poquito los pies en el suelo, aunque siga siendo maravilloso y muy saludable dejarnos llevar por la imaginación.
El desalojo no "redime" a Puig, pero tampoco convierte ni en resistentes, ni en luchadores a los que se habían instalado en la plaza. Justo, los que eran un fiel reflejo de "la violencia por la violencia", son los que frente a los mossos han aprendido rápidamente a levantar y a mover las manos, creyéndose que estaban en una asamblea aprobando algo, confundiendo los actos de resistencia pasiva, con los de toma de decisiones.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Compañero, mucha ágora en pl. catalunya pero la próxima reunión la haréis en el parque de la ciutadella...

Si a los mismos de v de vivienda, meideis, tecno-festeros-nerds, etc. se unen los que utilizan las okupas como hoteles gratix ya me dirás, compañero

Yo, a todo esto lo titularía:

Del 15M a la caseta prefabricada

con el siguiente subtítulo:

ex nihilo, nihil fit.


Compañero, que ya son muchos años en esto como para que nos quieras vender, ahora, la moto. Aquí pocas cosas sorprenden ya porque todo el mundo se ha retratado hace ya mucho tiempo.

Soy reformista, posiblista, etc. y ojalá se produzcan cambios en el sistema político, financiero, etc. pero con los años me he vuelto más selectivo por razones de optimizar mis energías, que una ya tiene sus achaques.

Que tengáis suerte, a pesar de todo, compañero, que yo dedicaré mis energías en otras cosas porque no quiero que las copas de los árboles me impidan seguir viendo la montaña que hay detrás de ellos.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
una mica de seny no ens vindra malament amb la calor que fa.
els primers objetius -promoure.trobarnos.convocar.fer-nos sentir...- ja s'ha complert.
ara ve la part mes dificl -amb la calor que fa-:
· reorganitzar.nos
· subvertir i mantenir la subversio en moviment
· extendren's pero sense debilitar.nos, aillar.nos, dividir.nos, confondren's...

aixo significa trobar els moments i els llocs per bastir noves formules de mobilitzacio social, que sens dubta han de esser reivindicatives i de rebuig -deconstructives- pero tambe i alhora hauran de esser regeneratives, obertes i dinamiques -reconstructives-.
El moment de fer front als antidisturbis a la plaça Sintagma encara no ha arribat... pero arrivara quan una part substancial de la penya exclosa i maltractada es planti amb una sola veu.

es tractaria de replantejar aquesta 'primitiva' resposta ciutadana cap a la creatividad, la lluita ludica, de reapropiacio dels espais urbans, un canvi mental als nuclis durs de la societat com un pas previ cap a la reapropiacio colectiva; cap la 'flexibilitzacio' de la propietat privatizada, de tot el sistema financer, dels aparells repressius, mitjans de comunicacio, etc.
I sobre tot, la 'flexibilitzacio' de les ments i dels cors que, aplegats massivament pero amb ordre i inteligencia i ganas de fer, puguin dur a terme aquesta 'presa de la Bastilla 2.0'.
Aquesta lluita acaba de començar, la guerra social fa segles que dura...
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Company Txema, amb tots els respectes, potser qui ha perdut el contacte amb la plaça siguis tu quand parlas de que els que "hi estaven eren dels més motivats i compromesos dels indignats". Cap d'ells ha participat mai en cap convòcatoria, només és quedaven a la plaça, "per cuidarla".

En el seu moment, i aixó et pot agradá més o menys, és va decidir en assamblea, la no continuació com "moviment" a la plaça. Malgrat tot, alguns van continuar i aixó no és cap problema, ni s'els demana que s'en vaguin. La qüestió te a veure amb la utilització del moviment per las seves finalitats, i negociár amb l'ajuntament i la policia en nòm del moviment. No sé que et sembla això, potser ho vegis molt assembleari i resistent, peró al menys a mi em sembla indecent i oportunista.

Si realment volguéssim que s'anessin, els hauríem tret, però aquesta no era ni la nostra intenció, ni la nostra lluita. Els que ens hem anat, hem estat molt més respectuosos amb ells, que ells amb nosaltres.

Parlas molt del teu respecte per les decisions de la assemblea, peró al menys jo, desde qu'em vaig marxar de la plaça, no he interferit en cap de les decisions dels que continuaven allí. Ells, si que han fet el contrari participant en la trobada de barris, com si fosin un barri més i negociant en nóm de tots amb la policia i l'ajuntament.

És molt curiosa la teva idea de les assemblees, doncs véns aquí a fer una proposta que deuries fer-la en les assemblees i t'atreveixes a parlar de coherència, que és just el que sembla que falta en els teus absurds comentaris, en els teus fets i en les teves queixas.

Després, ens deixes un article que dius que és "premonitori", al mateix temps que reconèixes que utilitzes un d'aquests mitjans que qüestiona l'article recomanat (twitter).

De vegades tinc la sensació que els teus comentaris són més propis d'un cura que arriba amb el seu sermó per aconsellar-nos: "fer el que us dic, però no el que faig".
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Son aquest els que defensas?
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/426140/index.php
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Bravo, genial, dubtes dels teus companys, en defensa dels "herois desconeguts"?
Pot ser que aquests "herois" hagin sigut desallotjats perquè ja no són útils?
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Mare meva.. alucino amb aquest q diu lo dels lumpens... em recorda a franco amb la seva llei de vagos y maleantes...
Re: En defensa deles meves opinions i dels companys acampats i desatllotjats
30 jun 2011
Comencem pels amics que em diuen o insinuen coses que no dit:

disbarat:

Disbarat
M'estàs prejutjant amb raonaments falsos: “Cap d'ells ha participat mai en cap convòcatoria, només és quedaven a la plaça, "per cuidar-la". Bé, t'haig de dir que he estat varis matins a la plaça i la majoria d'ells, per no dir la totalitat dels entrevistats a l'atzar, han estat en la plaça el 27M i al Parlament i ara varis dels entrevistats estaven en la marxa a Madrid en els dos dies inicials, en els que hi he estat: companys il·lusionats, emocionats pel moviment, agraïts per tot el que han aprés, amb ganes de lluitar malgrat les divisions i el rebuig de molts que tenen temps per estar davant la pantalla d'ordenador (hi han llargues gravacions i testimonis).

Que jo sàpiga no han negociat amb l'ajuntament i m'agradaria saber més sobre aquest rumor , quan, qui, què com, etc. Al mateix es diu que els de l'Agora han negociat la desacampada amb els Mossos per mantenir l'agora. Caldria saber el mateix, qui, quan, què com.
No em posaré a dir qui és més respectuós, ni més legitim ni més indignat. Hi ha hagut una divisió i son comparacions que sols serveixen per a dividir.

Estas posant problemes que es poden resoldre fàcilment i debatre: Per què els de la plaça Catalunya no poden actuar com un barri més? Perquè els que no tenen barri no es poden quedar a la plaça Catalunya? Perquè el funcionament de la plaça Catalunya com a barri interfereix en el moviment? El que interfereix son les divisions, i jo crec que provocades. Sols cal llegir els diaris oficials dividint els indignats insitint i proclamar cada dia la desacampada i en posar a l'ordre de les assamblees.

Als matins demanava que es deia a les assemblees, i no ho sabien perquè no hi anaven. Qui representa als que no poden anar a les assamblees? Però si vols saber la meva proposta és vaga general i ocupacions, i defensar les ocupacions de places, carrers , universitats institucions fàbriques que es duguin a erme. Desallotjar abans els Borbons, que qualsevol de la plaça Catalunya. I encara no he escoltat una raó vàlida per desallotjar. ).

Freytes utilitza també facebook i tuitter. És sols un mitjà. També els Poders utilitzen els periodistes , els mitjans de comunicació, la psicologia, la violència, l'engany, la propaganda, l'escriptura, els diners, les recompenses. Qui no utilitza diners, propaganda, i tuitter?

No aconsello, opino igual com ho feu vosaltres.



Altre mes
em demana si defenso uns indignats privilegiats que van a la Comissió europea a informar als parlamentaris. Per a què informar a lladrogats a gent que diem que no ens representa? Per favor! Tots els que surten a la televisió, ben escollits, a representar el Moviment solen ser els que es porten bé i serveixen per a dividir, separar i fer miques el moviment. Em sembla que la foto inicial és clara i explicita de qui son els que segueixen negociant en nom del moviment. Queda clar. Cap de les frases i cartells questiona el Sistema, i una és paradoxal "Nadie nos representa", mentre ells ens estan representant indegudament a Bruxelles legitimant tots els lladragots i màfies que ens exploten.

Al conspiranoic.
El terrorista Puig ja ha dit que te infiltrats. Seguraqment n'hi havia un, segurament molt motivat i participatiu, i també dels que devien ajudar a dividir i crear ziznya. Més d'un, no. La tacanyeria de CiU és notoria. Per tant considero que insultar a tots els acampats, com s'ha fet, d'infiltrats és conspiranoia i mala fe. Cal dir que els infiltrats en manifestacions encaputxats sols serveixen per a provocar aldarulls per sentit comú i en tots el s manuals per a crear provocacions. No son per a informar.

Continuarà.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
avui hem perdut algo que era de tots que no estaba tancat, que estaba obert i aon cualsevol podia participar, acusar a txema de no pasar per la plaça, es no veure els seus programes setmanals desde la plaça MATINS REBELS al canal 37 del tdt, curiosament furtat el pasat dijous 23 de juny.

El discurs per expulsar als companys ha sigut de tot menos etic, xenofov, racista, fals inventanse drogues que no existien. Si que es cert que molta gent que no dormia alla va decidir que els demes marjesin de la plaça. amb tota una ofensiva de desprestigi y descualificacio, el atac a indimedia a sigut terrible, i molta gent ha perdut el nord.
ens han manipulat al igual que el dia del parlament, molta gent a vingut a fer politica, no a participar de la vida.
qui es qui per dirli als demes el que han de fer, qui va estar a la primera asamblea que es decedia acampar, tan sols 30 persones, sense consciencia de MOVIMENT, sense cap tipus de compromis ni amb l´ajuntament, ni amb el parlament ni amb els mitjans de desinformacio. ENS L´HAN COLAT PERQUE ENS HA IMPORTAT MES EL QUE DIRAN QUE QUI HO DEIA
i esta clar que els que volen que tot torni a la normalitat, que ens anem a casa i que no molestem masa, no son els nostres amics.
VISCA EL LUMPEM; VISQUIN ELS DESHEREDATS
VISCA EL PROLETARIATAT SENSE COMPLEXES

ANIMS TXEMA; JO VAIG CAMINAR AMB TU DISABTE I DIUMENGE I HO TORNAREM HA FER EN BREU
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
nos vamos de la pl.catalunya,
hay mucha gente excluida, radicalizada, fea, mal vestida y sin techo
seguiremos presionando a través de facebook y twiter

mas info:
elmundo.es
telemadrid.es

ah! casi se me olvidaba, no te olvides de visitar el quiosco que nos donará el ayuntamiento para continuar nuestra revolución, al lado de el del bus turistic, pero ojo, no te confundas, es el más pequeño con el logo de la estrella (no te confundas con el de Damn!)

manda un friend request o un sms (0.15€) a #democ-racist-ya#
y una coimisión de expertos se pondrá en contacto con ud. a la brevedad si así los estiman conveniente

vive la spanish revolution!
visit spain!

-----------
Sent from my BlackBerry® wireless device
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
Fa anys que ens coneixem i crec que t'equivoques profundament. La plaça Catalunya s'havia convertit en un indret ple de persones autoritàries i antiassembleàries. Gent amb ànsies de poder frustrades, com les que han anat al Parlament Europeu a parlar en nom nostre, aquestes eren també de les "resistents" de plaça Catalunya. La majoria hi eren per fer negocis personals, que no entraré a detallar. Crec, sincerament, que t'equivoques. Mai celebraré el desallotjament de ningú, evidentment, però em sembla molt injust dir que a plaça Catalunya hi havia gent resistent o res similar. Van ser els primers en pactar amb l'ajuntament, en salvar les pertinences i en sortir corrent, no hi havia cap esperit de resistència, tot el contrari, d'atacar els companys constantment per obsessions paranoides malaltisses. Bé, en parlarem, segur, amb tranquilitat un altre dia.
Segur que ens veiem un dia per la ciutat, passejant en bicicleta.
J
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
30 jun 2011
HABER, decir que todo en plaza catlunya es malooooo
y todo lo que hay en los barrios buenooooo
es ser ciertamente estupido, caer en su juego y vender a compañeros pa salvar una supuesta imagen,

en catalunya habia de todo, y negarlo es contribuir a la contra revolucion al igual que pretender que tod@s seamos iguales hagamos lo mismo y nos comportemos igual, si tanto os disgustan cietas actitudes conbatir las que hace mas tiemp nos atacan, como el clasismo, (son mendigos echemoslos a los leones) o el autoritarismo dirigentista que es lo que esta pudriendo esto, pero no solo por el desgaste y la desilusion sino por impedir manifiestamente que la calle explote en un arco iris de propuestas y acciones, no eso no mola aqui todos a una como en fuente ovejuna o en el raig.
Re: En defensa pròpia i dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
Resposta als amics que estan en desacord.

Primer, gràcies pels ànims d'“avui hem perdut”. Una mica de suport és d'agrair. Gràcies també per la valoració creativa de Capablanca amb propostes constructives, i a Karina amb qui comparteixo la defensa del lumpen i a qui explica que “tot no és ni blanc o negre”.

Vull senyalar que també he rebut al correu personal respostes de desacord d'amics que estimo, a part de J que considero incorruptible i compromès, i Ibai, que vaig conèixer a la plaça Catalunya, quan ja estaven expulsats els que hi estaven. De fet, la visió d'ells, m'ha fet dubtar i vaig abandonar un escrit de ja fa dies tenia en defensa dels acampats. Però avui al rebre la noticia, he escrit el que sentia, i ara moderaria algunes opinions crítiques a les assemblees La meva experiència és diferent a la d'ells, que no qüestiono, però difereix:

Els droga-dictes. "Es ven droga". Bé, jo no he tingut cap experiència d'aquest tipus, potser perquè hi anava al matí. Tampoc m'importa: Crec que el mercat de la droga hauria de ser lliure. Seria més sa i saludable i econòmic pels que en prenen. El que es vengui droga, en cap cas ha d'obligar a tots a desacampar. Sinó en tots els espais ocupats la policia posarà confidents a vendre droga, personal del que van sobrats. Per a mi, el fet que es vengui droga sols beneficia a compradors, però sobretot demostra que és un espai de llibertat real. M'explico. Es normal que en un espai lliure hi vagin i se'n aprofitin gent il·legal: traficants, venedors ambulants, pakis amb les seves cerveses i lumpen. Mostra que és un espai de tots, realment de tots. Jo ho veig bé, i per ami no és mala imatge. Vaig estar a la universitat de Vincennes a Paris, lloc lliure, un reducte del maig 68. Hi havien traficants de droga, immigrants il·legals, venedors, i grups revolucionaris de varis països. Algerins, palestins, saharauis, vascos, antifranquistes, anarquistes, trotskistes, maoistes, etc. Era un lloc lliure. I joves de barriades de rap, la novetat d'aquells anys. A molts aquesta llibertat no els agradava i volien fer-los fora. Finalment varen traspassar la universitat amb una excusa i la varen normalitzar enmig de protestes, i es va acabar la llibertat que gaudia. Ja no va ser el mateix. En un campament autogestionat i auto organitzar també va passar el mateix: es va institucionalitzar i reduint la llibertat, a base d'expulsions. Potser gràcies a això encara existeix, però res a veure amb l'inici.

Lumpen. Segons Marx, algú diu, el lumpen és la classe pitjor que hi ha. Una afirmació igual de vàlida com dir que els intel·lectuals és la classe més fastigosa i servil existent. La barbaritat és quan diu que cal aplatar-los. És cert que el lumpen es ven fàcilment. Marx es va equivocar al pronosticar que la revolució arribaria d'Alemanya, on el proletariat estava ben format i organitzat. I va venir d'Espanya i Rússia, la perifèria, on els treballadors passaven molta misèria. A Alemanya va triomfar el feixisme. Ironies de la vida! Sobre la Revolució espanyola d'ara farà 75 anys, cal dir que foren els immigrants més miserables, els de la Torrasa, el lumpen, els que es varen enfrontar a l'exercit colpista i feixista. També cal recordar a columnes de presos, lumpen per excel·lència,. com la columna de ferro, que varen participar activament a la revolució. Per tant, el que hi hagi lumpen, no vol dir res. Son gent que es venen per menjar. Però també son molt solidaris i amb un gran cor i ganes de canviar de sistema i un mon més just.
Estic influenciat per la lectura del llibre de Crhis Ealham “La lucha por Barcelona. Clase, cultura y conflicto 1898-1937” , on explica la importància de conquerir els carrers, com els immigrants havien de vendre al carrer per sobreviure, i eren empresonats per dnuncies de competència a la burgesia, i com finalment varen aconseguir conquerir els carrers dels barris. Un anàlisis apassionant, rigorós, original que explica com venedors ambulants varen ajudar a conquerir espais pel poble i potenciar la revolució que va arribar.

Assemblea. . La pregunta és: perquè l'assemblea us dedicàveu insistentment , a voler fer fora els acampats, que per a mi son o eren una protecció de l'Agora, o de la plaça ocupada? Repeteixo crec pels temes a tractar devien ser accions i lluites , com preparar una vaga general i debatre problemes,
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
El tema en cuestión es la Legitimidad. Quien tiene la legitimidad de utilizar el espacio público #acampadaBCN, la coordinadora de barrios o los akampados? En mi opinión los monopolios no valen, es decir que la respuesta tendría que ser, que todos los colectivos, grupos e individuos pueden hacer uso de la Plaça de Catalunya para lo que quieran, porque es un espacio que está allí para ser utilizado. Pensar en la imagen del movimiento, en que estos son unos autoritarios, unos drogadictos, gentuza, etc. es acabar pensando igual que el Govern y los mass media hacia la acampada de las primeras semanas, pensaban igual.

Que esta gente no hará la revolución? que no construye una sociedad fuerte? que está "desobedeciendo" las decisiones de la asamblea? Pues si. pero es que pueden haber 20 asambleas de plaza catalunya que cada cual piense distinto. Hacer lo contrario es poner las premisas de un nuevo estado, con sus ministerios (comisiones) sus rituales, etc.

Que conste que yo he apostado por las asambleas de barrio y que desde estas me gustaría que surgiese una coordinadora de barios potente. Pero no excluyo a quien quiera organizarse de otra manera, y montar las acciones u okupaciones del espacio público que le de la gana. Yo no tengo la legitimidad de un movimiento con manos blancas, ni la quiero. Yo no gestiono el espacio público, y me parece que el Ágora tampoco.

Veo peligroso este tema, ya que si hipotéticamente "ganáramos" toda esta situación se repetiría con toda seguridad, derivando unos (los últimos acampados) hacia una sociedad lumpen, costra, parasitaria, y los otros hacia un Estado Popular Asambleario (que se otorga el monopolio de la violencia legítima, y en consecuencia reprimirá a quien le caiga mal.)

Tenemos suerte de tener la perspectiva de poder estudiar este fenómeno con más detenimiento, antes de que nos lleguen las huelgas gnerales del otoño
;)
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
A todos los que se cagan en la gente que quedaba en plaza Catalunya porque se saltaban acuerdos de no sé qué asamblea y no sé qué hostias: preocuparos de vuestro movimiento y vuestras comisiones y vuestros politburós encubiertos y dejad a la gente en paz. ¿Que los que se habían quedado en plaza Catalunya no os representan? Perfecto, no tienen que representar a nadie. ¿Que eran mayoritariamente una panda de costras parasitando y trapicheando? Pues perfecto, como contrapunto a la imagen que vende Barcelona y que los turistas esperan encontrar no tiene precio, y más ahora en verano.

Vosotros sois los que saben de política, los que babean con un movimiento de masas en el que por fin poder ensayar la aplicación de esas cosas tan molonas que habéis leído que se hacían en otro tiempo en otros lares. Ya tenéis juguetito, no veo la necesidad de despreciar como lo hacéis a los rezagados a quien la política importa una mierda y sólo tratan de sobrevivir. Joder, la escoria de la sociedad por fin sale de la periferia y se muestra en todo su esplendor a plena luz del día en la mismísima plaza Catalunya, y ni siquiera sabéis valorar lo poético de la imagen. En fin...
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
...y tu confundes lo poético, con lo patético, que aunque se parezcan, no es lo mismo.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
Apreciat Txema.
Vaig a intentar dir-lo d'altra manera, per a veure si m'ajudes a explicar-me. En el meu comentari vaig obrir la possibilitat que hagués perdut el contacte amb la plaça en aquests últims dies. Tu mateix parles de companys que estan participant en les marxes, pel que ja no estan en la plaça, o sigui, no em referia a ells. Sí, és cert que en la plaça encara havia persones que s'esforçaven perquè fos un espai de tots, però cada vegada aquest espai era menys de tots i més d'uns pocs.

Demanes "proves" de les negociacions, i això explica també la teva distància del que succeïa en la plaça, doncs en "la trobada de barris", qui va intervenir en nom de la plaça, ho va expressar públicament. Tambè va explicar que unes persones d'una comissió havian anat al parlament europeu en "representació" del moviment. Qui ho va decidir? Sense resposta!.

Repeteixo, personalment no em preocupa gens que la plaça seguís ocupada, ni per revolucionaris, ni per qui estaven ara en ella, doncs són els seus autèntics moradors "de tota la vida" i en tot cas, vam ser nosaltres qui vam envair el seu espai per a compartir-lo. Per tant, no té cap sentit reclamar que es vagin. Al que al·ludeixo, és que el que no es pot permetre, és que aquest espai obert a tot el món, comenci a ser excloent perquè un grupet de persones, siguin "mossos", polítics, o siguin "acampats", ho decideixin i utilitzin els mateixos mètodes de les amenaces i la seva agressiva violència.
Com dedueixo que no has estat aquests últims dies per la plaça, no has pogut comprovar-ho, ni has pogut veure com legitimaven un servei de "seguretat" per a "perseguir" als venedors de cervesa o a qualsevol altra persona que no fes el que ells volien. En la plaça he pogut veure a una d'aquestes persones, cridant que qui toqués una aixeta que el volia que estigués permanentment oberta, que "ho matava". Segurament algú va veure que es malbaratava l'aigua sense cap sentit, i ho va tancar sense més intenció.
Tampoc hauràs pogut comprovar, com aquest espai de tots, es convertia en espai d'uns pocs, i no em refereixo als de DRY, que a Barcelona no tenien una influència signiticativa, sinó a algunes de les persones que romanien aquests últims dies en la plaça i imposaven la seva voluntat, com negar l'equip de so per a fer "la trobada de barris" i pujar el so de la música per a boicotejar-la...

Em sembla, que en la mesura que ens costa reconèixer errors, t'empares en qui parlen de drogues, lumpem, indigents, etc... Però no t'enganyis a tu mateix, perquè alguns no parlem d'això, ni tampoc de "persones il·legals", perquè sabem que aquest és el mateix llenguatge d'un sistema que no ens pertany i que només ens porta a instal·lar en el nostre interior, un estat policial personal i permanent contra els que no son com nosaltres.

Parlava de disbarat, perquè sorties "en defensa dels companys acampats i desallotjats" i no se si en aquests moments quedaria algú en la plaça, però si així era, segur que et sobrarien bastants dits de les mans. I no ho dic per una qüestió quantitativa o qualitativa, sinó perquè en qualsevol cas i al meu entendre, la defensa degués ésser per la recuperació dels espais alliberats, més que per uns "companys" que estaven fent molt difícil i fins a impossible el viatge i que en el transcurs d'aquests esdeveniments, no han donat mostres de la més mínima resistència. I això no ho dic com crítica, sinó matisant el teu error i que qui estaven ara principalment, no eran "companys resistents i lluitadors". .

I vull tornar a insistir en això, per a evitar idealitzar aixó que estava donant lloc a un espai terriblement pervers. Aquest mateix dia, en el qual he explicat que s'anaven reproduint situacions lamentables i que qui intentava intervenir o donar raons, es veia embolicat en una situació d'amenaça violenta. En aquest context, els venedors del "top-manta", van entrar en la plaça per a evitar ser detinguts per un dispositiu que havia desplegat la guàrdia urbana, de manera que algun policia es va endinsar per a intentar identificar als "manteros". El "servei de seguretat" de la plaça, no va actuar com quan persegueix als "lateros", sinó que van desaparèixer i qui vam convèncer amb la nostra presència a la policia, que allí no eren ben rebuts, vam ser les persones que esperàvem per a "la trobada de barris" i alguna persona visitant de la plaça.

Amb el que t'he explicat, i que va succeir tot en un mateix mig dia, entendràs si fas un petit esforç, que l'espai alliberat, tornava a ser-lo, quan estaven allí les persones que li donaven aquest sentit. I quan no, era qualsevol altra cosa... D'aquesta altra cosa, és d'on surt negociar amb les institucions, d'on surt el grup que viatja per Europa i visita el Parlament Europeu en representació de qui diem que "ningú ens representa", etc, etc...

Quin problema hi ha que, qui "no tenen barri", es constitueixin com barri en la Plaça Catalunya?. Personalment cap, només que ells no ho expliquen així, sinó que ho fan de la seva disconformitat amb acords de l'assemblea i la deslegitimen per a justificar-se, però després, li reclamen a l'assemblea que els reconegui... La veritat, no se per a què necessiten aquest reconeixement?, o si que em sembla saber-lo..., només cal fer-se les preguntes necessàries per a adonar-se quin és "el cavall de Troia" d'aquesta lluita i que no són aquestes persones a les que anomeneu com lumpen.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
Si us plau Txema, no em defineixis la Torrassa del 36 ni la columna de ferro com a lumpen que llavors si que pensaré que no tens ni idea del que significa aquesta paraula, o que l'apliques malament vaja.

Sense acritud ;)

PD. i sense voler defensar l'aberració del comentari del supermarxista esclafalumpens de més amunt
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
01 jul 2011
Bé, tinc sols cinc minuts i contesto de moment aquest ultim comentari. D'entrada, jo no considero als de la plaça Catalunya lumpen. En segon lloc als matins que hi vaig estar parlant amb companys de varies comissions, una noia era mestre a l'atur, un treballava a labanca de la meva generació, un jove de 20 anys entusiasmat en la construcció i aprenantge de fer cases, gent culta jove preparada, jove, inqujieta, Etc. Si que hi havien gent demanant cigarrets, vagabonds que la policia urbana enviava a la plaça Catalaunya per a menjar gratis i estar-hi.
Referent a la columna de ferro era una columna de presoners comuns i si en vols saber més llegeix un llibre de l'Abel Paz. Referent a la Torrassa eren els murcians que acavaven d'arrivar sense cap recurs, els més pobres. quan trovaven feina, ja s'anaven instalant en altres barris. Segons testimoni de victor Alba, una entrevista que li vaig fer, abans de morir, ell vivia a plaça Catalunya i era periodista, els que se varen enfrentar a l'exercit foren sobretot els murcians de la Torrassa, i que tot el demés eren històries. Eren gent organitzada en la CNT. I Víctor Alba estava amb els del POUM, fill d'empresari textil, per això vivia a la Plaça Catalunya. En tot cas m'expliques que entens per lumpen. no parlo de durruti Ascaso Oliver, Pestanya i molts altres ietc. , fets que ja coneixem i no eren lumpen. Estem al 75 aniversari. Salut.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
02 jul 2011
Los que se quedaban en la pla+a,no eran los mas comprometidos. Habia que irse por el desgaste. Era la acampada estrella pero daba mucho poder.
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
03 jul 2011
ole BLANCO NEGO GRIS... estoy totalmente de acuerdo...
Abajo intelectualoides fascistas!!!
Arriba las personas libres, libres de clasismo, barreras, dogmas... libertad d conciencia y movimiento!! No a las fronteras!!!
No a la demagogia y a la manipulación pa acrecentar los egos d esa peña q tiene tanta inseguridad en ella misma q na más sabe ver la paja en los ojos d los otros aunque ellos tengan los suyos infestados de vigas!!!
Fuera los políticos de los parlamentos y de las asambleas!!!!
Re: En defensa dels companys acampats i desatllotjats de la plaça Catalunya
03 jul 2011
Lo más demagógico es decir abajo los fascistas y arriba la libertad de conciencia. Es precisamente en esas contradicciones en las que se descubre la inseguridad, no en llamar a las cosas por su nombre.
Personalmente prefiero que la plaza siguiera ocupada por las personas que fueron últimamente desalojadas, que como está ahora. Pero eso no me impide reconocer que esas personas no representaban a las que inicialmente acamparon. Sin embargo, las últimas personas que desalojaron, intentaron simular hasta el final, que ellas representaban algo de aquello.
No creo que nadie hable de que los barrios son lo mejor, como con la plaza, el tiempo nos devolverá a la realidad, y veremos si tenemos capacidad de conseguir algo que no sea una nueva generación de politicuchos y de nuevos y miserables negociadores con las instituciones.
Karima, es importante saber escuchar e intentar entender lo que se dice, y no repetir tanto eslogan facilón de "arriba" y "abajo". Se trata de una organización horizontal y por tanto, no debiera de existir esos "arriba" y "abajo". La demagogia es el lenguaje de los políticos, y la tuya todavía es bastante precaria. Será porque eres un político de alguna subcontrata electoral.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more