Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
28 jun 2011
Dimecres 29 de juny a les 20:00 hrs
Al Ateneu Llibertari del Palomar
c/Coroleu 82. M L1 Fabra i Puig
mapuche.jpg
Xerrada:

Introducció al conflicte maputxe
Lluita per la preservació mediambiental y per la Terra
Criminalizació y repressió als moviments socials


PRESXS MAPUCHE, ANARQUISTAS Y ANTIUTORITARIXS A LA KALLE.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
28 jun 2011
Uau! Els del llibertari de sant Andreu són nazionalistes???

No veieu que els maputxes són tots Chilens, i la seva llengua no l'entèn tothom??
Només serveix per dividir el moviment, ni fronteras ni banderas!!!
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
28 jun 2011
tu si que només serveixes per dividir el moviment.
però eres tan cutre i ressentit que no ho conseguiras.
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
28 jun 2011
Comentario mas estupido sobre los mapuches nunca he visto
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
28 jun 2011
És la lluita del POBLE maputxe, població indígena, pel seu dret a ser i decidir tot allò que li afecta com a tal; una lluita contra la homogeneització cultural que promouen els estats xilè i argentí, pel manteniment de la llengua pròpia i les tradicions ancestrals i per continuar sent poble.


Vaja, no sé de que em sóna tot plegat, em recorda a algo...
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
Sí, a mi em recorda que aquets no han tingut mai un rei ni un princep, que no han intentat implantar un estat-nació, que treballen les terres i lluiten per elles (no com el cas català de pancarta-espectacle), que la seva lluita es a-estatal no com el cas del independentisme socialista, i que ancestralment han tingut experiències assamblearies i d'un ordre polític lliure, cultural i sense identificacions polítiques estúpides. D'aquesta manera qualsevol persona revolucionaria defensará una llengua, una cultura i el que faci falta. D'un altra manera pareix que no acaba de quadrar la cosa per als 40 pelagats comunistes que s'amparen amb un nacionalisme ranci.
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
Vaja un argument supremacista, "atenció".

Només es poden defensar les llengües i cultures de certs "pobles escollits", no? per cert, en aquest cas la traducció d'escollit és igual a poble que com que està a milers de km's i no tinc ni pajolera idea de la seva història i de les relacions socials, idealitzo i el pinto com un paradís a la terra en contraposició amb altres.

Els i les catalanes som tan responsables del que hagi fet un sector d'aquests (burgesia,a ristocràcia abans) com ho són els maputxes del comportament de certa gent maputxe de col·laboracionisme amb l'estat xilè. O que us penseu, que els maputxes són immaculats?

Tot poble, igual que tota classe social té les seves contradiccions internes. Pretendre fer creure el contrari es tractar la gent de molt imbècil.


PS: Busqueu que feien amb els presoners les tribus amerindies en les guerres, busqueu.
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
La única manera de no haver de compartir allò execrable d'un "poble" (o "nazió") juntament amb allò lloable o bé d'haver d'escollir quan "érem nosaltres" o quan "no érem nosaltres", és què ens sui la polla tot "poble" i tota "nazió" i no adscriuren's en cap ni demanar el dni de cap. Aspirar a VIURE, dinamitant tot el què nega la vida, el DNI, la làpida, la "identitat"... constructes castradors. Siguem lliures i lliurepensadors, lluitem contra tota injustícia i contra tota negació de la llibertat, què és l'eina dels drets (i no a l'inrevés) i, a partir d'ací, sense imposicions, que cadascú es senti el que li roti (maputxe birmanoparlant a Alaska, col·leccionista de vitoles de caliquenyus catalanoparlant a Camboia o apàtrida políglota a la Terra del Foc).
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
Diuen que el rei catòlic era rei de Catalunya

Diuen que l'inquisició tenia la seva presó en la Plaça del Rei

Diuen que on està ara el Portal de l'Àngel, havia un mercat d'esclaus...

Segueixen dient que Barcelona tenia diversos cadafals, com el de "la Porta Ferrisa", i que la ciutat segueix sent propietat dels comtes de Barcelona...

És possible...?

Quan interessa, es compara al poble maputxe amb el català.
Quan no interessa, es recorre a aquest argument tan infantil del "i tu més..."

Estic convençut que els "imbècils" ho entendran. Els espavilats i els llests, es faran els despistats i seguiran comparant el que no té comparança.
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
molt imbècil, aquesta deu ser la "teva" Catalunya...

la meva no és la del rei, la de la inquisició, la de la presó, sinó la de les revoltes pageses, la de la guerra dels segadors, la dels remences, etc. i molts altres.

Perquè el subjecte nacional per a la dreta s'inclouen ells i es situen com a peça cabdal de la història. PErò per als que som d'esquerres, sabem que qui crea la riquesa som nosaltres, els treballadors/es, que sense nosaltres no podrien fer res. I per tant (segueixo), el concepte que agafem els d'esquerres i marxistes no és el volk alemany, sinó el de "classes populars catalanes (=nació)", excloent-ne una sèrie de sectors que la dreta inclouria.

Fora de la nació catalana queden els col·laboracionistes (independentment de l'origen) i els qui maniobren contra els interessos objectius del poble treballador català (burgesia).
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
Sí, però t'oblides de què "Catalunya" etimològicament vé de "Cathelum", dels senyors feudals francs propietaris dels castells i de les terres circumdants. de què les institucions com la Diputació del General eren les classes altes reunint-se pel tema de la recaptació d'impostos, de què ni els segadors ni els remenses es consideràven "catalans" perquè no existia el nacionalisme com a ideologia ni l'estat-nació com a constructe burgés. Se sentien "de Reus" o "de la Pobla de Segur". I demanàven ajut a reis "bons" i "espanyols" davant els abusos dels cacics "autòctons".

Tu et pot sentir (faltaria plus) com et roti. Però la construcció de la nació, aquesta abstracció és producte de la burgesia t'agradi o no. Tu sabràs si et pesa més la teva condició d'explotat, governat amb aspiracions a alliberar-te de l'explotació i de la suplantació del teu dret a autogestionar-te o et pesa més una etiqueta, un logotip corporatiu creat justament per romandre a l'estable del ranxer i, com a molt, entablar guerres de logotips (amb lo rendible què els hi resulta als de sempre) en detriment de la guerra de classes.

Salut!
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
29 jun 2011
Els teus arguments ni exculpen al nacionalisme català ni té a veure amb el que deia. No son contradictoris.
Estic d'acord amb el que has dit, vull dir, no renuncio a defensar la llengua ni la cultura catalana, sols deia que hi ha gent que no necessita estats ni nacions per defensar-ho.
Re: Xerrada sobre la Lluita Maputxe a Xile
01 jul 2011
Ke no sus enteraij kolegas, que semo apatridas como los ke estaban en la plasa cataluña

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more