Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Ofensiva de la sanitat privada per guanyar clients amb les retallades públiques
28 jun 2011
Article de lamalla.cat sobre el paper de les mutues i assegurances en aquest moment de retallades.
Regalen televisors per la contractació d'una pòlissa, comercialitzen microassegurances a preus molt reduïts, incrementen els descomptes per captar clients o reparteixen publicitat a les portes d'alguns hospitals públics. Aquestes són algunes de les mesures que les mútues i companyies d'assegurances mèdiques privades estan plantejant per fer front a la crisi i en mig de les protestes per les retallades a la sanitat pública. El sector reconeix obertament que la por a l'increment de les llistes d'espera a la sanitat pública pot incrementar la demanda de serveis a la sanitat privada.
imatge

Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més assegurances sanitàries privades, pràcticament 1 de cada 4 catalanes té una pòlissa i en els últims anys ha augmentat el pes de la sanitat privada. La sensació de saturació de la sanitat pública per part dels usuaris, és un dels motius d'aquest increment segons un informe del Consejo Económico y Social espanyol.

"Si les retallades a la sanitat pública es consoliden la gent buscara la sanitat privada"
Des de fa dos anys hi ha una guerra de preus en el sector de les pòlisses sanitàries amb l'objectiu de captar nous clients o clients d'altres companyies. Però aquestes ofertes només s'accentuaven a finals d'any i a principis d'any. Aquest 2011 i coincidint amb els anuncis de les retallades a la sanitat pública catalana, aquestes campanyes de captació de nous clients s'han intensificat durant els darrers mesos.

El director de distribució d'Agrupació Mútua, Jordi Juan considera que si "les retallades a la sanitat pública es consoliden, hi ha més llistes d'espera i es deterioren els serveis, moltes famílies es plantejaran si deixen de gastar en altres coses per tenir una cobertura sanitària assegurada i això segur que passarà".

Davant d'aquesta possibilitat, tot i la crisi econòmica, les mútues i les assegurances han passat a l'ofensiva i han preparat el terreny. Cada cop hi ha una oferta més àmplia de productes, personalitzats, flexibles i per a tots els públics, i la guerra de preus cada cop és més agressiva.

Les corredories d'assegurances també han constat aquesta ofensiva de mútues i companyies per a captar nous clients amb una allau de productes que en alguns casos es podrien qualificar de low cost.

"Hi ha una ofensiva per a captar nous clients"
Rafael Alarcón, gerent de Broker Jara S.L. Assegurances reconeix que hi ha un boom en la demanda de sanitat privada i creu que augmentarà si baixa la qualitat de la sanitat pública. "En el món de l'assegurança cal provocar la necessitat de contractar el servei per a incrementar els clients" assegura Alarcón. Les tradicionals corredories d'assegurances han d'esdevenir veritables filtres per a assessorar els clients i buscar els productes que millor s'adapten a les seves necessitats.

Durant els tres primers mesos d'aquest 2011 les pòlisses sanitàries són les que han experimentat un increment més important, prop d'un 4 per cent dins del sector de les assegurances, i el sector confia mantenir la tendència a l'alça. A principis d'any el conseller de Salut, Boi Ruiz donava un cop de mà a les companyies d'assegurances sanitàries i advertia públicament que la tisorada a la sanitat pública podria ser fins i tot superior l'any que ve, insistint en la necessitat que els ciutadans contractin assegurances privades per descongestionar el sistema públic. El sector també reclama desgravacions fiscals amb la contractació assegurances mèdiques.


Ja sabeu si us donen publicitat d'una mutua a la porta de l'hospital, cop de puny a la cara. Per oportunistes usurers!! i el mateix amb els que ho han facilitat, politics fastigosos!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ofensiva de la sanitat privada per guanyar clients amb les retallades públiques
28 jun 2011
On son els indignatsdurant el discurso de la nacion'??
Sindicato Sindicat