Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
El 28 de Juny i cada dia: Autoorganitzem la resposta (CNT Catalunya)
23 jun 2011
L’orientació sexual i la jerarquia dels gèneres condiciona, i més encara en temps de retallades socials, el nostre nivell de precarietat socioeconòmica. Així, les lesbianes, les transexuals, les dones, les bisexuals, els gais, que es desvien del món heteronormatiu fet per homes blancs heterosexuals, molts cops sobreviuen forçades a invisibilitzar la seva identitat sexual per por a l’acomiadament, l’assetjament, les sancions o la dificultat d’accès al treball assalariat.
Defi28J.jpg
Així, ens trobem que aquest col·lectiu en la major part dels casos, són les encarregades de fer les feines curatives, com les dones, especialment les immigrants, i les de prostitució, protagonitzades, en la seva majoria per transexuals i/o dones. Fet que precaritza encara més les seves vides, al ser feines ni tan sols incloses dins del règim de la Seguretat Social.

Altres problemàtiques invisibilitzades en que ens trobem és el rebuig del mercat de treball a les persones amb el virus VIH i les persones immigrants, que es veuen doblement obligades a amagar la seva orientació, primer fugint del seu país i desprès callant a la feina.

No oblidem però que aquest assetjament no neix al treball sinò que comença a la família, i que continua desenvolupant-se a l’escola, als hospitals, a la televisió, als bars i al carrer, fet que crea tota una cultura de discriminació interioritzada que molta gent creu que s’ha superat per l’establiement del negoci consumista que proporciona el que avui anomenem “mercat rosa”, que no és res més que la posada en escena d’uns esteriotips de la cultura LGTB que no es corresponen amb el com som ni en el nostre ideari anticapitalista, feminista i antiautoritari, un exemple d'això, serien els preus abusius i/o la reproducció de rols i certes actituds molt criticables que es donen molt en la major part d'aquests espais.

És per a tot això que des de CNT Catalunya us animen a sortir al carrer i autoorganitzar-vos en el nostre àmbit més proper per combatre i visibilitzar des d’una perspectiva antiautoritària i feminista les discriminacions en l’àmbit laboral i quotidià que se’ns presenten, ja que sinò ho fem nosaltres ningú ho farà per nosaltres.

No deleguem a cap polític la nostra capacitat de decidir i actuar per nosaltres mateixes!

Ara més que mai, autoorganitzem la resposta contra els obstacles que barren la nostra passió per la llibertat!!


CNT Catalunya


P.d. Esteu atentes a les pròximes activitats que realitzarem al nostre espai sobre la discriminació en el treball per l'orientació sexual! Salut i anarquia!
Mira també:
http://www.nodo50.org/cntcatalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El 28 de Juny i cada dia: Autoorganitzem la resposta (CNT Catalunya)
23 jun 2011
Molt d'acord en línies generals amb el comunicat i amb la implicació que darrerament mostra la CNT amb les lluites, ara bé, espero que per ser coherents amb la idiosincràcia catalana es tregui un comunicat també pel 25 d'abril o l'11 de setembre per expressar la opinió de la CNT sobre la qüestió nacional (que lògicament des de la perspectiva de la CNT no hauria d'anar encaminada a demanar cap estat, però si a favor de la llibertat dels pobles i la cultura pròpia).

Poc a poc m'aneu agradant més ;)
Re: El 28 de Juny i cada dia: Autoorganitzem la resposta (CNT Catalunya)
23 jun 2011
La CNT, som les persones que estem en aquesta organització sindical, i moltes de nosaltres, marcant distàncies amb el independentisme, ja hem manifestat en diferents ocasions, la nostra opinió favorable cap a l' autodeterminació dels pobles,

En el que no estic gens d'acord, és que en les dates que el propi sistema i el mateix estat ja ha assumit com part del seu discurs, la CNT i les persones que participem en ella, hàgin de fer obligatòriament un comunicat, igual que fan la resta de forces polítiques i de la mateixa manera que tampoc en setmana santa no estem obligats a anar als "viacrucis", o celebrar els triomfs del Barça...

Per altra banda, m'alegra que a poc a poc et vagi agradant més la CNT, però et recordaré que, malgrat els moments puntuals de "crisis interna", en l'essencial, les nostres idees i conviccions segueixen sent les de sempre.
Re: El 28 de Juny i cada dia: Autoorganitzem la resposta (CNT Catalunya)
23 jun 2011
Ui té més de "data del sistema" certes dates que no l'11 de setembre. La dreta espanyola (i no tan dreta) preferirien que la diada fos el 23 d'abril, per esborrar la referència de lluita, de la mateixa manera que voldrien el seu "cant de la senyera" en comptes dels segadors, que recorda a la revolta popular que les classes populars catalanes hem recorregut al llarg de la història contra la injustícia.

I sí, amb tal que diguis que ets partidària a l'autodeterminació de tots els pobles a mi ja em val. No et demanaré que diguis coses que no hi creus, ni espero lògicament que es digui "la CNT a favor de l'estat català" perquè això és contrari als principis de la CNT, només demanava una mica de lligam amb la realitat d'aquí, dir algo, el que sigui, el que es cregui.
Re: El 28 de Juny i cada dia: Autoorganitzem la resposta (CNT Catalunya)
25 jun 2011
No parlaba de dates del sistema, sino "dates que el propi sistema i el mateix estat ja han assumit com part del seu discurs"
Sindicat