Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades (crònica, fotos i vídeo)
19 jun 2011
Quatre dies després de la criminalització del moviment per part dels diputats i de les màximes autoritats catalanes, centenars de milers de manifestants han ocupat el carrer en una demostració de força.
jovesindignatsBCN19j1.jpg
IMG_0851red.jpg
IMG_0895red.jpg
Tot i els intents de Mas i el seu conseller d’interior, recolzats pel conjunt de diputats del Parlament, de desprestigiar, criminalitzar i aïllar el moviment del 15-M, la manifestació de Barcelona ha aplegat 250.000 persones segons un portaveu del moviment que ha assegurat que aquestes xifres es desprenen de les fotografies aèries del Google, tot argumentant que la distància entre Plaça Catalunya i al Pla de Palau és d'uns dos quilòmetres i els carrers per les quals ha discorregut la marxa superen els vint metres d'amplada. Per fer-se una idea de la massivitat de la manifestació només cal dir que quan la capçalera arribava a pla de Palau, encara hi havia gent a la plaça de Catalunya, punt de sortida de la marxa. Per la seva banda, i com era d’esperar donada la seva evident i habitual parcialitat, la policia municipal i el departament d’interior han rebaixat la xifra a 75.000 i 50.000 participants respectivament.

Mentre això passava i mostrant novament el seu tarannà democràtic, el departament d’interior ha tornat a blindar el parc de la ciutadella amb un nou desplegament massiu de mossos d'esquadra per evitar que ningú no hi entrés.

Els manifestants, en un ambient fortament reivindicatiu, han cridat consignes contra les retallades i la política social favorable al capital que practiquen els governs, apel·lant a la mobilització general per fer-hi front: “no falten diners, sobren banquers”, “que la crisi la paguin els rics”, "no hi ha diners per tant xoriço", “més escoles i menys policia”, "el poble unitat mai serà vençut", “fa falta ja una vaga general”.. També han sovintejat els clams exigint responsabilitats polítiques per la repressió (“Puig dimissió”), reclamant la "llibertat dels detinguts" i denunciant la farsa democràtica actual (“Que no, que no, que no ens representen”, “li diuen democràcia i no ho és”).

Les manifestacions d'avui han estat convocades per protestar contra el Pacte del Euro, la signatura del qual està prevista per al proper 27 de juny per part dels caps dels Estats de la UE. Un pacte que aprofundirà en les polítiques neoliberals en marxa i que “suposarà l'empobriment de la societat europea en benefici de la banca i les grans empreses, amb augments en l'edat de jubilació, privatització del sector públic i retallades de drets als treballadors”. Per evitar-ho cal “continuar lluitant contra les retallades, els plans d'ajustament, les campanyes de repressió i criminalització i tots els atacs que es vulguin llançar contra els treballadors i sectors populars”.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/mes-200.000-manifestants-barcelona-multitudinaria-indignacio-contra-pa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades (crònica, fotos i vídeo)
20 jun 2011
Ha mancat carrer per a encabir-hi tanta indignació:

http://salvemcanricart.blogspot.com/2011/06/manca-carrer-per-encabir-tan
Re: Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades (crònica, fotos i vídeo)
20 jun 2011
http://www.elconfidencial.com/espana/2011/fastbook-fiebre-ensayo-precoci
Re: Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades (crònica, fotos i vídeo)
20 jun 2011
Lo importante es que esto no se pare..Hay que seguir tomando las calles. En el dia a dia y minimo cada 15 dias con una demo como la de ayer..Aumentar la presión..
Re: Més de 200.000 manifestants a Barcelona: Multitudinària indignació contra el Pacte del Euro i les retallades (crònica, fotos i vídeo)
20 jun 2011
A Figueres l'acampada només a a més.

La única cosa estranya que es veu de Barcelona és això dels colors anarcocapitalistes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more