Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder
Las tres eras de la democracia
12 jun 2011
Artículo publicado hoy por La Vanguardia, página 34
El movimiento del 15M está marcando el comienzo de una tercera era de la democracia. Las dos anteriores fueron la era de la democracia clásica y la era de la democracia liberal que ahora toca a su fin.

http://raimundoviejovinhas.blogspot.com/2011/06/es-las-tres-eras-de-la-d
Mira també:
http://raimundoviejovinhas.blogspot.com/2011/06/es-las-tres-eras-de-la-democracia.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Las tres eras de la democracia
13 jun 2011
Crònica en adjectius del dissabte a la plaça Catalunya.

Vergonyós: Pel matí la gent de la comissió de cuina han anat a la plaça a emportar-se les seves coses i el que s’han portat han estat insults i agressions per part de la gent de la “nueva comisión de cozina”, integrada per indigents i gent molt desfasada que busquen el menjar de la basura.

Vomitiu: des de la Comissió Internacional s’ha rebentat la contrasenya del bloc de l’acampadabcn i s’ha canviat el comunicat penjat per la gent de comunicació, on s’anunciava que la plaça deixava de tenir infraestructura i es deixava de pernoctar, i que la gent que ho feia era a títol personal. S’ha canviat per un nou comunicat on es deia que l’assemblea havia decidit que l’acampada es mantenia i que la gent que marxava ho feia a títol individual. Posteriorment des de la comissió de comunicació s’ha pogut restablir el comunicat original.

Surrealista: Hi ha hagut un intent de fer fora a la comissió de comunicació i muntar una comissió paral•lela, però la gent de comunicació ha atès els mitjans de comunicació desplaçats a la plaça per a reafirmar la decisió de la nit anterior, i per informar que deixen de tenir presència física a la plaça, però que continuaran exercint la seva tasca des d’altres llocs, ja que l’ambient que es respira a la plaça és insuportable, ja que per la tarda han continuat els insults contra els seus integrants.

Malaltís: Paral•lelament un grup de persones han començat a construir més casetes, contravenint la decisió de l’assemblea, sota el pretext de que l’assemblea de divendres no havia decidit aixecar l’acampada, sinó tot el contrari. Quan a aquestes persones se’ls demostra que això no és així aquestes, aleshores passen a indicar que la decisió ha estat presa per majoria i no per consens. O sigui que aquesta gent es passa pel forro les decisions que es prenguin en l’assemblea, sempre i quan no els agradi.

Increïble: per la tarda s’ha anat comunicant a les comissions la seva nova “reubicació” i aquelles assemblees que han indicat que marxaven (difusió, extensió, medi ambient, salut, educació, continguts, activitats, gent gran) se’ls ha indicat que cap comissió marxa de la plaça, que si la gent marxa ho fa a títol individual i que ja s’encarregaran ells de buscar altres persones per continuar amb les comissions.

Al•lucinant: posteriorment un autoanomenat “grup de treball” ha tret un document de treball que ignora la decisió de l’assemblea de divendres i intenta mantenir de forma indefinida l’acampada. També estableix un criteri burocràtic per crear o mantenir totes les comissions, ja que aquestes hauran de justificar la seva funció, essent aquest grup de treball qui decidirà la conveniència o no de l’existència de les comissions. Així, segons aquesta gent, deixarà de ser l’assemblea la que controli i decideixi sobre les comissions i el seu treball.

Esperpèntic: a mitja tarda la gent de la comissió d’autodeterminació ha muntat una paradeta a l’entrada de la plaça, al costat de l’estatua de Francesc Macià per recollir signatures. Al cap d’una estona un grupet de raveros i drogats els ha fet fora de males forma i s’han emportat les seves coses per llençar-les a la basura i la seva carpa l’han “confiscat” per a reutilitzar-la.

L’única nota positiva ha estat l’actuació musical d’un grup de folk, així com la xerrada feta per uns economistes islandesos que han fet un documental sobre la situació al seu estat i quina resposta ha donat la societat islandesa respecte a la crisis i la intenció de l’anterior govern de pagar el deute. També ha estat entranyable la xerrada de Jose Luis Burgos, una persona que es troba en lluita contra el Banco de Santander. En aquestes xerrades l’assistència ha estat massiva, amb afluència de molts ciutadans, que han gaudit molt del concert i les xerrades, però que han flipat del nivell de degradació de l’espai i pel personal que hi ha instal•lat i circulant.
Colera camping CNT