Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
12 jun 2011
Aquest divendres a la tarda el panorama no era gens engrescador a Sant Andreu de Palomar. Unes poques persones, reunides a la plaça Orfila, sota la pluja, van haver de suspendre el cercavila previst ja que el terra estava molt mullat i els xanquers no es veien en cor d’actuar.
Asse.jpg
SA8.jpg
Però al cap d’unes hores va començar a arribar gent provista de tendes, toldos, carpes, sacs i altres utensilis per acampar a la plaça, davant del districte, el representant del govern al nostre poble. Un govern que retalla drets socials i que dóna privilegis als rics en un moment en que la crisi, que ells mateixos han provocat, està afectant de ple a les persones de Sant Andreu i dels altres pobles de Barcelona.

A les 21h. es va fer la cassolada, com cada dia des de fa dues setmanes. Després vam començar a muntar tendes i carpes. Les comissions es van posar a treballar d’immediat: uns muntaven carpes informatives, altres muntaven estrucutres per parar la pluja, altres començaven a redactar octavetes i altres pensaven en el sopar.

La primera nit ha sigut llarga: les ganes i les feines per fer, però sobretot les ganes, ens han mantingut despertes, xerrant, pensant, debatint i creant aquest nou món que totes duem als nostres cors. Cap al tard vam anar a dormir: unes 50 persones, en unes 25 tendes.

Dissabte al matí ens hem llevat amb sol i amb moltes ganes. Hem esmorzat amb les coses que el veïnat ha portat a la comissió de cuina i hem anat a fer el cercavila (ara si) difonent el programa d’actes de l’acampada, els contactes de les comissions i les convocatòries per aquests dies, com la del dimarts 14 a les 8h. del matí per aturar el desnonament del Matías al carrer Gran de Sant Andreu 470.

Per la tarda han vingut els esplais del poble a fer una tarda d’educació en el lleure, després han vingut teixidors i teixidores per participar del Dia Internacional de Teixir al Carrer. La xerrada de la Roser Veciana s’ha hagut de suspendre perquè ella està constipada (ànims), però després hem improvitzat una xerrada sobre sanitat, Telefónica i tema laboral en general, a la que ha vingut bastanta gent i s’ha generat un debat interessant entorn a les coses que podem fer en aquesta situació.

Ara estem fent la cassolada i després passarem uns videos sobre la crisi mentre sopem una fantàstica paella que està fent la comissió de cuina.

La veritat és que la plaça del poble fa molt de goig, com fa temps que no en feia. Hi ha molta gent, les carpes de comissions bullen d’activitat, el programa d’actes està a rebossar i les ganes, la indignació i la il·lusió de la gent són ben palpables. Això promet companys i companyes!

De moment acabarem la nit i demà començarem un nou dia, que esperem que no acabi mai.

Salut!
Mira també:
http://assembleastap.wordpress.com/2011/06/11/cronica-del-primer-dia-dacampada/
http://assembleastap.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
12 jun 2011
oye.. que no te intereastes.. los de acampadasol, y los de acampadabcn.. han prohibido seguir con las acampadas!!! desobedeces las ordenres de arriba.. castigados!!! :-)
no, en broma.,.. en hora buena!!
Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
12 jun 2011
Tu si que lo has entendido,Joan! Animos,Anims y força Sant Andreu!!!
Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
12 jun 2011
com es nota la força, empenta i solidaritat que teniu a Sant Andreu, que es desprèn d'un barri com amb dinàmiques de poble!
Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
12 jun 2011
No t'has enterat de res, la desició va ser passar del centre (pça catalunya) cap a els barris!
Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
13 jun 2011
Alguna persona em pot dir per qué es utilitza aquest simbolito del estel dins d'un cercle?
Re: Crònica del primer dia de l´Acampada de St. Andreu
13 jun 2011
és la imatge de la plaça cat. vista des del cel...
Sindicato Sindicat