Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
España, un mal negocio
11 jun 2011
España,un mal negocio

El aumento del independentismo en Catalunya no es casual ni responde a circunstancias difíciles de explicar.

Si dejamos las razones identitarias a un lado y nos centramos en el día a día, ¿quién puede defender el espolio que padecen todos los catalanes, independientemente de si se sienten españoles o catalanes?

¿Quién puede defender que España robe a Catalunya 60 millones de euros al día a partir del déficit fiscal?


Quién puede defender que los estudiantes catalanes reciban sólo el 5% de todas las becas del estado y los estudiantes de Madrid reciban el58%?

¿Quién no querría ver aumentada la renta per cápita anual de los catalanes en unos 2.400€ al año si tuviésemos seguridad social propia?

¿Quién puede defender que el "Ministerio de Cultura" haga un gasto anual por cada español de 47€ y por cada catalán sólo de 5€?

¿Quién querría viajar con el 40% de los trenes construidos por el Estado durante la década de los 70 que se consideraron obsoletos y que aún circulan por Catalunya, mientras que Madrid sólo tiene el 4%?

¿Quién no querría ver a su país 7 veces más rico como dijo el Premio Nobel de Economía Aplicada en la UB el pasado mes de mayo?

¿Quién puede defender que 1 de cada 3 años el Ministerio de Fomento no invierta nada de nada en Catalunya?

¿Quién quiere, pese a ser catalán y sentirse español, que cada año nos roben 20.000.000.000 de euros (11% del PIB), siendo así la región del mundo que sufre más déficit por parte de su gobierno? ¿Realmente sentirse español en Catalunya compensa eso?

Como residente en Catalunya, ¿quién puede tolerar que por cada 12,7 millones de euros que se invierten en medio-ambiente en el aeropuerto de el Prat, se inviertan 300 millones al de Barajas?

Por muy españolista que uno sea en Catalunya ¿se puede defender que entre 1985 y 2005 sólo se hayan construido en Catalunya 20km de autovías mientras que en Madrid se hagan cerca de 900 en idéntico periodo? ¿Se puede aceptar y no protestar cuando en Catalunya sólo se invierte un promedio del 12% del PIB español anual pese a aportar el 22% del mismo PIB español?

¿Se puede aceptar el agravio que hemos sufrido con el AVE? En Catalunya, por el AVE, el gobierno invirtió 316€ por catalán, pero en el mismo año invirtió 1.198€ por andaluz, 894€ por madrileño,574€ por aragonés y 407€ por castellanomanchego.

¿Se puede aceptar pagar peajes y más peajes?
Con la dependencia de Catalunya con respecto a España nosotros los catalanes, independientemente de si nos sentimos españoles o catalanes, estamos perdiendo la oportunidad de vivir mejor. Estamos perdiendo la oportunidad de dar un futuro mejor a nuestros hijos.

España es un mal negocio a nivel cultural pero sobre todo a nivel económico, y lo es porque tratar a Catalunya como una colonia forma parte de su leitmotiv nacional.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
No hi han altres coses mes importants de les que ocupar-nos?

Si acabem amb el capitalisme s'acabaran els negocis, bons o dolents.

prou de mercantilitzar les lluites!

Prou de mirar-ho tot des del prisma nacionalisme.

Lluitem per acabar amb els amos, no per canviar-los!
Re: Cataluña, un mal negocio
11 jun 2011
Unos políticos corruptos, una burguesía reaccionaria, una policía represiva y cutre... si con la autonomía es así, ¿cómo será la independencia?
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
El que un nazionanista NO entendrà MAI, és que el poder SEMPRE estarà en unaltre lloc, pel simple fet no ja de ser "poder instituït", sinó per estar constituït com a "TOT SEPARAT". Quina importància té que t'explotin i que decideixin per tu des de Madrid, Brusel·les, Barcelona, l'ajuntament de la teva vila, el pentàgon, el cercle (català de negrocis) o el triangle de les bermudes...?). El poder sempre estarà en altre lloc, conspirant contra el poble. És el Tot i el Poder Separat el què hem de dinamitar per la via de l'expropiació de la propietat privada i la instauració de la democràcia directa assembleària.

Cenyint-nos més al contingut de l'enèssima arenga del CCN (ara en castellà, per a evangeltzar millor), ja n'estic fins la caixa de les eines de sales-martins i demés chicago boys queixant-se, sempre en el seu llenguatge, de l'excés de solidaritat amb el pobre andalús o extremeny, quan "catalunya és rica" (!!!!???, ho serà la puta burgesia) degut, justament, al mercat què hi té a la resta de l'estat... aquesta "lluita", es podria portar ad infinitum: el pijo de Sant Gervasi que paga més impostos, que reivindiqui la independència de la resta de Barcelona, perquè no es pot permetre què amb els seus impostos vagin a petar a una escola pública del Raval...
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
Com salten els no-nazionalistes, caram!!! En dos minuts això s'omple d'odes a la sagrada unitat d'espanya!!! Tot el dia pendents de manipular i clavar al sac burgès, nacionalista i merderada adjunta allò que és afirmació del nexe indissociable entre autodeterminació i revolució. Ah, no, que al llarg de la història només s'autodterminen els burgesos, per això només hi ha 200 societats que apareixen als mapes polítics: és així? La resta a pringar, gossets aestatals, oi? Ui, però si NI tan sols vull estat propi, ai que complicat d'entendre Picot, que complicat, és un excés...!!!
Ànim Picot, dic Godwin, dic... a desbarrar!!! No existeix la Catalunya popular, no ha existit mai, els catalans no existim, demanem perdó a la burgesia regionalista d'aquí i als estats francesos i espanyol, i als portaveus de la veritat única de la revolució espanyolíssima.
El puto dèficit fiscal no té res a veure amb la situació de les escoles del Raval, és clar que no, és pura ficció oi? Llàstima que la burgesia regionalista i l'estat espanyol formin un mateix projecte, per això hi ha 20.000 milions d'euros de dèficit fiscal, que paga, goita, la classe treballadora catalana. Ho pilleu? No entraré més aquí, de manera que ja podeu tirar-vos un dia seguit, com feu sempre, proclamant el vostre odi a una Catalunya popular que no entèn la independència sense la revolució, i a l'inrevés.
Amb una mica de sort aviat aconseguireu que aquest mitjà s'anomeni INDYMEDIA.NO-NACIONALISTA. NOMÉS PER A ESPANYOLS POSTFRANQUISTES I FALSOS LLIBERTARIS PROIMPERIALISTES.
Ara és quan ve el rotllo del Jaume I? Me la rebufa! Em quedo amb els remences!
I després assumirem la base etnocèntrica de tota societat?, i la lluita per ampliar el nosaltres al món sencer? I empendrem la lluita des del reconeixement d'aquests 9.800 "nosaltres" petitons petiton petitons, amb ganes de llibertat i confederació?
I com que ni heu pillat res ni voleu pillar res, ara torneu a invocar la putrefacta burgesia REGIONALISTA catalana per deslegitimar que, en efecte, som una colònia, i que el dèficit el paguem els treballadors, els quals alimentem aquesta burgesia i els dos estats veïns.
Per cert, el món en va ple de societats que s'autoreconeixen com un "nosaltres" qualsevol i en què el poder l'encarna la societat, no cap institució formal independent. Aprèn-ne Picot, d'una vegada.
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
mira que no acostumo a escriure aquí però...ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja...com et piques eh chovinista!!!
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
Senyor empatat (o empanat) 1 a 1 (uau):

Malgrat que diguis "no entraré més aquí" (a veure si ets cony-seqüent i és veritat!), em permeto el luxe d'enfotreme'n de la teva pretesa "cony-tra-argumentació"; per empatia als qui pensen de manera semblant a la meva, per què m'assisteix el dret i perquè, de pas, i en última instància, els qui ens vomitem a sobre dels discursos identitaris prêt-à-porter, també tenim dret a l'onanisme. A un onanisme almenys creatiu i amb un guió propi, no alimentat per pelis porno de morenetes, pastorets i excursionistes calentes.

«Com salten els no-nazionalistes, caram!!! En dos minuts això s'omple d'odes a la sagrada unitat d'espanya!!! Tot el dia pendents de manipular i clavar al sac burgès, nacionalista i merderada adjunta allò que és afirmació del nexe indissociable entre autodeterminació i revolució. Ah, no, que al llarg de la història només s'autodterminen els burgesos, per això només hi ha 200 societats que apareixen als mapes polítics: és així? La resta a pringar, gossets aestatals, oi? Ui, però si NI tan sols vull estat propi, ai que complicat d'entendre Picot, que complicat, és un excés...!!!»

No vegis el SALT últim que vaig fotre des del pont del salt del Sastre fa quatre dies (l'adrenalina i la mala llet acumulada que vaig deixar anar!). Bé, no divaguem, més. Els qui tu anomenes "no-nacionalistes", potser en realitat, solament som ANTI-AUTORITARIS, amb tot el què això implica de rebuig absolut a TOT constructe de poder coercitiu, uniformitzador del caràcter que sigui, "cultural" inclòs. Si no vols un estat, jo tampoc. Però tampoc què m'icloguin en una taxonomia cultural dissenyada des dels laboratoris de cap "cony-strucció nazional". Què complicadíssim. Tan de bo podés incloure un croquis 3D a veure si ho entenies.

«Ànim Picot, dic Godwin, dic... a desbarrar!!! No existeix la Catalunya popular, no ha existit mai, els catalans no existim, demanem perdó a la burgesia regionalista d'aquí i als estats francesos i espanyol, i als portaveus de la veritat única de la revolució espanyolíssima.
El puto dèficit fiscal no té res a veure amb la situació de les escoles del Raval, és clar que no, és pura ficció oi? Llàstima que la burgesia regionalista i l'estat espanyol formin un mateix projecte, per això hi ha 20.000 milions d'euros de dèficit fiscal, que paga, goita, la classe treballadora catalana. Ho pilleu? No entraré més aquí, de manera que ja podeu tirar-vos un dia seguit, com feu sempre, proclamant el vostre odi a una Catalunya popular que no entèn la independència sense la revolució, i a l'inrevés.»

Tu sabràs a qui hauràs de demanar permís o el vist-i-plau perquè t'homoliguin la teva "catalunya real i existent", jo a la revolució, no li poso cap gentilici i encara menys superlatiu, ni espanyolíssima ni montsianíssima. A mi, sense permís, m'assisteix el dret a no reclamar-me de cap ramat i, arribat el cas, a entonar un "nosaltres" que sigui fruit de la lliure associació sense mediatitzacions de cap mena. Què me'n dius dels "culés populars" i del "barça Popular"...? existeixen...? existeixen el mussons i els leptons o són també taxonomies per a tenir una cosmovisió (en aquest darer cas, de la matèria)...? Deixa a la gent que tingui la cosmovisió que li surti de la punta del nap o dels ovaris i no imposis la teva recolzant-te amb tòpics producte de cony-tingències històriques. Quant us va falalr la "raça", vàreu entonar "la cultureta" i, ara què se us veia ugualment el llautó etnocèntric, entoneu "la puta pela". I la puta pela, dins del CAPUTALISME, en el recorregut del caputal a hisenda i viceversa, no repercuteix en el treball... QUÈ? HO PILLES O NO HO PILLES??

L'odi (en el meu cas) no pot ser cap a una Catalunya popular ni envers una Andorra elitista, en tant en quant, no conec personalment els més de set milions d'habitants en el territori administrativament anomenat "Catalunya" i no sé quants habitants es senten catalans, navajos, cheyennes, espanyols, tirolesos, apàtrides o fans dels pets. En realitat (a veure si ho pilles d'una vegada), el meu odi és contra TOT impostor què intenti parlar en nom d'altres, arrogant-se la seva representativitat, suplantant la personalitat irrepetible de cadascú sota etiquetes creades pel poder, justament per atiar l'odi.

Per últim (ja no et cito més, perquè em fot fàstic la teva darrera paragrafada, vòmit de fricandó pur), un consell: FES-T'HO MIRAR (veure "llibertaris imperialistes postfranquistes" on no hi ha res que s'hi assembli, ni ací ni dubto què enlloc, és un símptoma gravíssim de com el nazionanisme ha arribat a lobotomitzar-te).
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
Aprèn-ne, picot, d'una vegada: ni raça, ni cultura, ni pela (i no repercuteix en el treball, oi tant que no senyor picot –per això gent que ve de lluny esdevé carn de canó, per cobrar una merda justament perquè ve de lluny–, i fot-li i nar-hi-nant i au vinga som-hi que no parles per boca de ningú). Ho pilles o no ho pilles? No, no ho pilles. No pilles res. I ara insulta, gosset: bup-bup, bup-bup. Ai, perdó: guau guau!!!

Cosmovisió de la matèria??? Picotet, suau: una mica d'humilitat: els caparrons segreguen la realitat per poder-la pensar, i el fruit d'aquestes divisions s'omplen de tooooooooota mena de continguts, ho entens? No, no ho entens. T'ho explico: una puta col·lectivitat, senyoret, no implica homogeneïtat (malgrat els teus fantasmes cronificats); i, tornem-hi que no ha estat res: la base etnocèntrica (nosaltres respecte als altres) de tota col·lectivitat és el primer pas social immediat per confederar-te amb el ramat d'Andròmeda i constituir un nosaltres universal. Sí? Molt bé. I els 20.000 milions de dèficit anual a partir d'ara els pagaràs tu. Ho has entès? No, no has entès absolutament res.

Quanta ràbia que portes tio, estàs fotut.

"La personalitat irrepetible de cadascú..." Vols dir un milió d'occidentals cretinitzats cridant tothom alhora "Jo sóc jo, jo sóc irrepetible"...? Commovedor, dolça ingenuïtat... "Etiquetes creades pel poder per atiar l'odi..." Quants passos de la història t'has saltat? "El poder..." Que no picot que no: que segreguem la realitat per poder-la pensar, i que els continguts poden respondre a tota mena d'espectres, i no necessàriament amb relacions de poder pel mig (això és que s'ha plantejat sempre en termes emancipadors). Vermell, blau, groc, blau, lila, taronja... oh, el poder ens imposa la gamma cromàtica! taula, cadira... oh, terribles conceptualitzacions del mobiliari domèstic! Pilles o no pilles? No pilles res. Ets vòmit, ets fricandó podrit, ets lobotomia cutrenca, ets pura importància personal, però tot això és irrellevant. L'important és que no pilles: has quedat blocat en alguna banda del camí, cronificat en la teva santa, pura, única i exclusiva veritat de blancs o negres.
I no pots odiar la Catalunya popular perquè no la coneixes. Si no, l'odiaves, segur. I et torno a dir que el problema no és el poder, la capacitat col·lectiva de decidir, el com autoorganitzar-se, sinó si el poder l'encarna la societat o bé cristal·litza en institucions formals independents de la societat, en contra d'ella.
La lliure associació sense mediatitzacions de cap mena passa per desmolecularitzar-te, sí? Viscaaaaaaaaa!Ànim!!! Bup-bup!!! Ai, no, perdó: guau guau!!! Curiositat: els independentistes revolucionaris catalans castellanoparlants o mandarinoparlants també els odies tant?
Vinga, vés a fer la lectureta del Hobsbawm! Així estàs! I tot perquè algú simplement denuncia el dèficit fiscal anual amb l'estat espanyol. Estàs cardat.
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
«El que un nazionanista NO entendrà MAI, és que el poder SEMPRE estarà en unaltre lloc, pel simple fet no ja de ser "poder instituït", sinó per estar constituït com a "TOT SEPARAT". Quina importància té que t'explotin i que decideixin per tu des de Madrid, Brusel·les, Barcelona, l'ajuntament de la teva vila, el pentàgon, el cercle (català de negrocis) o el triangle de les bermudes...?). El poder sempre estarà en altre lloc, conspirant contra el poble. És el Tot i el Poder Separat el què hem de dinamitar per la via de l'expropiació de la propietat privada i la instauració de la democràcia directa assembleària.

Cenyint-nos més al contingut de l'enèssima arenga del CCN (ara en castellà, per a evangeltzar millor), ja n'estic fins la caixa de les eines de sales-martins i demés chicago boys queixant-se, sempre en el seu llenguatge, de l'excés de solidaritat amb el pobre andalús o extremeny, quan "catalunya és rica" (!!!!???, ho serà la puta burgesia) degut, justament, al mercat què hi té a la resta de l'estat... aquesta "lluita", es podria portar ad infinitum: el pijo de Sant Gervasi que paga més impostos, que reivindiqui la independència de la resta de Barcelona, perquè no es pot permetre què amb els seus impostos vagin a petar a una escola pública del Raval...»

("Godwin", missatge núm. 3 i el primer meu d'aquest fil)

Qui vulgui, que s'ho llegeixi detingudament i esberini on hi ha "odi", "ràbia", "hispanofília", "catalanofòbia" o "hidrofòbia"... i jutgi per ell/a mateix/a. I, si vol, a més a més, què ho compari amb altres uduladors, que emeten lladrucs i tracten de gossos els altres. A veure si es tracta d'una "guerra" (dialèctica) entre qui es declara apàtrida i sap distinguir constructes i taxonomies vàlides per entendre la realitat i qui s'acull a abstraccions a partir d'abstraccions per alienar i aborregar el personal o simplement d'algú que ha agafat entre cella i cella a unaltre donada la seva incapacitat de renúncia a vendre enciclopèdies.

P.D. - dedicatòria (malgrat tot a l'engendre del post anterior, perquè aprengui a fer el gos amb dignitat i respecti la condició de gos)

(Diògenes de Sínope)

- Perquè et diuen gos, Diògenes?
- Perquè quan em donen almoina (en realitat reclamo el què és meu), bellugo la cua; li faig lladrucs al qui no me'n dona i MOSSEGO als cretins
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
apatrida diu l'iluminat,
pero amb dni i fent la cua al CAP!

ets un alucinat picot, i només faig una constatació. No argumento res, és cert. LA teva metafísica pseudo-llibertaria d'iluminati cosmoapatrida ja es descalifica sola. El pitjor: descalifica als qui essent catalans (no nomes per elecció, espavilao, no només per elecció) es reclamen llibertaris o anarquistes, cosa falsament imposible i obviament més que natural. Sobretot aquells llibertaris d'origen catala (oh etnocentrisme satànic oh!) que per omisió amparen les tecniques manipulatories de l'infantilisme acrato-español més jacobinista i torticero.

Un poble és un poble és un poble

El poble és una abstracció metafísica falsament monoteica...
no hi ha EL poble sino molts pobles.
TAmbé anomentats historicament nacions.
Una altra abstració pero no pas metafísica sino politica, i ben funcional!, és la classe social... la nostra (proletariat) la seva (burgesia). Una altra abstracció també funcional: la lluita de classe. (només n'hi pot haver una, és ben funcional) però, a qui pot interessar l'articulació i funcionalitat ontologica d'una abstracció com El Poble, tret del govern planetari dels Bilderburg i demés iluminatoides? ës homogeneitat planetaria, cosmica, és a dir optima governabilitat, igualtat social en la injustica global pero a costa de perdre la cosmovisió propia, la llengua propia, els germans propis. Només un neci pot confondre nacionalisme i patriotisme.
Re: España, un mal negocio
11 jun 2011
Hi ha un sonat què no solament fot lladrucs passades les 00:45 de la matinada, (amb total desconeixença de les ordenances munisipals) sinó què li fot un rotllo sobre abastraccions i construccions abstractes (útils o no) als gossos (bé a algú a qui li ha dit reiteradament què és un gos...). Què algú truqui al 112 (està fotudel el tiu!)
Re: España, un mal negocio
12 jun 2011
Veig què, finalment, l'il·luminat que titlla els altres d'"Iluminatti", es devia prendre la pastilla i va "millornat" dintre del "pornòstic" reservat.

Ara, els qui tot i reclamant-se llibertaris no fan ni una "causa belis" ni un fonament de l'accident d'haver nascut en una latitud i longitud i alçada sobre el nivell del mar determinades per a bastir un projecte d'emancipació (INDIVIDUAL I COL·LECTIVA, VALE???!!!), ja no són "postfranquistes" ni "espanyolistes", ara són per comptes d'això (o a més a més, no queda clar), JACOBINS. Sí "jacobins", els qui per comptes de prendre's la pastilla varen prendre la Bastilla i de l'ala esquerra dels quals van sorgir els socialistes i, d'aquests, els de la comuna de París i els llibertaris pròpiament dit. No, termostat, NO defenso el jacobinisme (tot i les seves proclames "ciutadanistes", molt trencadores al sXVIII), CONSTATO (dada històrica irrefutable) què els jacobins són els avis dels llibertaris, ens a agradi o ens rebenti. I, els girondins, els pares (putatius) de, entre d'altres detritus del feudalisme, dels cacics, del carlisme, dels maulets i dels ratolins de sagristia.

Qui ha parlat (excepte TU) ací de metafísica? que una abstracció com pugui ser els "colors" del quarks i els quarks mateixos, ajudi a entendre el comportament de la matèria a nivell de partícules subatòmiques, fa d'aquesta abstracció una eina tan útil com, en sociologia o en filosofia política "la lluita de classes". La diferència respecte d'un imbuït pels mites nazionalistes, és què un físic quàntic té l'honestedat de dir que determinades abstraccions són eines, "realitats segons el model" i els marxistes i llibertaris honestos admenten què hi ha classes perquè hi ha classisme (com hi ha races perquè hi ha racisme), però no es reivindica com a res identitari i menys com a meta i etiqueta, un cop superades, és adir tenir conciència de classe ens serveix per a erradicar les classes no per continuar portant l'estigma un cop erradicades. Com sempre, barrejant la velocitat amb la cansalada, la raó amb el sentiment, la dada objectiva o l'abstracció útil com a eina amb l'abstracció de l'abstracció, el potencial creatiu amb l'apelació al mite...

Qui ha dit ací què un llibertari no es pugui sentir "murciano" o "català" o el què vulgui, tros de soca...? Re-llegeix, entén què el què dic i em reitero és què ningú ha d'impossar com necessàriament t'has de sentir per motiu de condicionants culturals-territorials, que cadascú a nivell de sentiments es senti religiosament ateu o politeísta i culturalment ateu o pluricultural i que no faci d'això ni un punt de partida ni una meta per a articular cap projecte emancipatori. L'emancipació vindrà d'aparcar la costra cultural burgesa, judeo-cristiana, nazionalsita, sexista,... apelant a la raó i a la decissió lliure de coaccions, coercions i prejudicis.

És de necis confondre patriotisme i nacionalisme? Ostres, doncs, entre molts d'altres, m'he fotut un fart de llegir a un "gran neci" com Bertolt Brecht.

Cuida't, nano, què l'odi i la bilis que atribueixes als altres em sembla que t'esta ofegant i per això 5 de cada 4 paraules què escrius són insults o lladrucs.

I, per cert, tanta insistència en dir als demés "aprén" i "apren-ne", aprén tu una mica de modèstia, que ja sabem (almenys jo de filosofia de 3r de BUP o d'abans, malgrat ser de ciències) la diferència entre "el nom" i "la cosa" i el què és "universal" (condició humana o llei de la gravetat) i el què és deliberadament i artificial "homogeneitzat".
Re: España, un mal negocio
12 jun 2011
http://www.youtube.com/watch?v=cAOmwnZYXX4
Re: España, un mal negocio
13 jun 2011
Als llestos que parlan de que lo millor es els "no estats" que us penseu que no tindreu tambe manipulacions? que no hi tindreu assembleas manipulades? que desapareixeran tota la gran oligarquia? que els que ens estan mana i manipulan es quedaran de braços creuats? que no tindreu infiltrats?
Vinga aneu a cagar a la via!
Re: España, un mal negocio
14 jun 2011
Els remences van alliberar-se dels mals usos, justament, gràcies a la seva aliança amb la dinastia Trastàmara (concretament amb Ferràn), castellana.
Les institucions que varen ser enderrocades al 1714 (Consell de Cent, General, Diputació), és a dir, tot l'entramat pactista, era el que lluitava per a mantenir els opressius usatges sobre els remences.
Al conjunt de la pagesia i menestralia catalana li va anar molt bé l'11 de Setembre
Re: España, un mal negocio
18 jun 2011
per el Sr Godwin:

Precisament els jacobins en van fer "un fonament de l'accident d'haver nascut en una latitud i longitud i alçada sobre el nivell del mar determinades", no era l'unic fonament, però n'era un.
Els girondins no podien ser pares (ni putatius ni biològics) del feudalisme, no només perque el feudalisme era més antic, com bé saps, també perquè n'eren contraris, amb el carlisme tampoc, no hi ha cap mena de conexió, dels cacics no en descarto la relació, els maulets, si et refereixes a la organització juvenil, diria que tenen més parentiu amb els jacobins, però també amb els nacionalistes herderians i de ratolins de sagristia n'hi havia fins i tot entre els jacobins.

Per el Cesc:

Els remences no van alliberar-se dels mals usos gràcies a la seva aliança amb els Trastàmara, després d'acabar la guerra civil catalana, van ser abandonats pel bandol guanyador i els mals usos van seguir, i el Ferran va ser tant bo amb ells que de poc no el mata un pagès remença a cops d'espasa, va ser amb l'agreujament de les revoltes que finalment Ferran II va dictar la Sentència de Guadalupe.
Als pagesos i als menestrals no els hi va anar gens bé el que va passar l'11 de setembre,
abusos i vigilància estricte de l'exèrcit d'ocupació, impostos exagerats, confiscació i prohibició de dur armes, control de les reunions gremials, aboliment de la representació menestral als consells municipals.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more