Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El dèficit no és dolent
05 jun 2011
(Carta publicada en el diari “El Punt” el dia 4 de juny de 2011)

Incórrer en dèficit, en època de crisi, no és pas dolent, sinó una cosa aconsellable. El Govern tripartit va fer molt bé en aquesta actitud. Quan les inversions privades disminueixen, per causa de la crisi, cal augmentar les inversions públiques, per compensar i per crear ocupació, encara que això impliqui entrar en un cert dèficit. I quan, havent millorat la crisi o no, si aquesta és molt llarga, es considera que el dèficit s’ha de rebaixar, això s’ha de fer, no pas de cop, sinó compassadament. Durant uns quants anys. I s’ha de fer, naturalment, no pas retallant les despeses i les inversions –i molt menys les socials– sinó recorrent a una major pressió fiscal. Aquelles persones i entitats que han tingut guanys més considerables abans de la crisi, són els qui han de col•laborar d’una manera especial a rebaixar el dèficit.

ANTONI FERRET. Barcelona

http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El dèficit no és dolent
06 jun 2011
bén dit!
És normal que la sanitat, educació, etc. siguin deficitaris, no es tracta pas d'empreses que hagin de ser rendibles.
D'altra banda, si s'invertís més en sanitat, es podrien crear molts llocs de treball també -veure l'anomenada "crisi de les cures", malalts en dependència, etc.; on hi ha molta feina per fer-. Cal crear feina desenrotllant els serveis socials. D'altra banda se'n pot crear en nous sectors com el de les noves energies, transports, etc.
Re: El dèficit no és dolent
06 jun 2011
Bona feina Ferret!

Cal recordar coses així, que semblen bàsiques, però que els ultraliberals obvien.

Ara estan desenvolupant la llei OMNIBUS, que portarà molts problemes en aquest sentit.
Ahir ja van anucniar que reduïrant considerablement els dies d'hospitalització dels malalts -substituïnt-ho per visites a domicili- per estalviar -suposadament; així com també ESTAN MODIFICANT LA LLEI, per tal de permetre que les MÚTUES PRIVADES puguin treballar als hospitals públics, insuflant capital privat i privatitzant així, indirectament la sanitat pública.

NO A LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS
Sindicato Sindicat