Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El dia de la ira
31 mai 2011
1541o.jpg
5678179949_9b34957b73_b.jpg
maydayberlin11-6633.jpg
maydayberlin11-6772.jpg
CADA DIA EN EL CAPITALISME ÉS UN DIA DE LA IRA
(Jeder tag im kapitalismus ist ein TAG des ZORNS)

Kreuzberg, 1er de maig. Sembla Festa Major. L'ajuntament de Berlín ha preparat el MyFest, els comerços han sortit al carrer, paradetes amb tot tipus de menjars variats, oferta de concerts i oci per calmar els ànims i evitar que la gent participi en les mobilitzacions. Compra i consumeix. Compra i consumeix... L'Ajuntament prostitueix el primer de maig en una festa on ciutadanes de primera son servides per ciutadanes de segona, és a dir, treballadores estrangeres.

Vora les 6 de la tarda, una mica més avall, la gent comença a unir-se per la manifestació. 6000 policies al carrer, escorcolls i filmacions de les manifestants des dels terrats. També des d'un terrat, tres persones despleguen una gran tela roja amb lletres àrabs fent referència a les revoltes recents: “Yahla”, amunt, endavant, alcem-nos, activem-nos. Classe contra classe. Comença la manifestació; al davant, la pancarta clama per la revolució social del món. L'avançada de la manifestació es converteix en una gran massa negra que camina decididament, amb pas ferm, pels carrers de la ciutat. Alerta Antifeixista. Més enrere, el poble marxa donant suport a la revolta.

Al cap de pocs minuts les llambordes comencen a saltar del terra de la ciutat. Són pedres d'odi que bancs i policia no oblidaran. Trencadisses de vidres, el poble unit contra el capitalisme. Corredisses: una persona cau al terra i les companyes s'aturen bloquejant la gent que ve darrera perquè ningú l'aixafi. Achtung, compte! Una dona amb un cotxet que camina pel carrer és sorpresa per la revolta i les manifestants la protegeixen fent-li un cordó al voltant.

Des dels terrats i balcons onegen banderes antifeixistes i es despengen pancartes contra l'especulació: De qui és la ciutat? Més enrere, el camió informa el poble del transcurs de la manifestació, dos cantants de hip hop canten contra tot tipus de capitalisme.

La policia s'apropa a la massa negra. Les llambordes colpegen els vidres de les furgonetes que no acaben d'atrevir-se a avançar. Bengales i foc. La manifestació és envoltada i bloquejada. Comença la repressió. Escamots que protegeixen el capital vigilen amb càmeres, seleccionen manifestants i intenten endinsar-se en la manifestació per practicar detencions. Les manifestants entrecreuen els braços formant trenes antirepressives per combatre les envestides policials. El cos vibra, la sang bull, ulleres de sol amaguen els ulls de la ira, els càntics són cada vegada més intensos, la ràbia es pot palpar amb les mans. All cops are bastards.

Un escamot policial amb formació de fletxa aconsegueix passar per sobre les pancartes que envolten i protegeixen el bloc negre: una manifestant és atacada per combatre un sistema injust. Els gossos del capital, vestits de verd, l'agafen pel cap i l'estiren cap a ells. Quan aconsegueixen agafar-la, la fletxa es converteix en una bola que protegeix el seu tresor i colpeja i ataca amb gas lacrimogen qualsevol persona que intenti arrabassar-li.

Però el poble, assumint la por com un sentiment inherent a la revolta, s'enfronta al poder i aprèn a combatre'l utilitzant la mateixa estratègia. Un grup de persones forma una fletxa i s'endinsa en la bola verda. Al cap de pocs segons la manifestant torna a formar part de la massa negra.

Altres combatents no han tingut la mateixa sort i avui dormen a comissaria però aquelles que han pogut acabar la manifestació n'organitzaran el rescat. La lluita continua.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El dia de la ira
31 mai 2011
Des de Belfast (Irlanda) només dir que aquest text defineix perfectement les sensacions que vam tenir les persones, que des de l'illa ens vam apropar a Berlín.
Molt bona feina i continueu escribint
Re: El dia de la ira
31 mai 2011
Perdo, escrivint
Re: El dia de la ira
03 jun 2011
estube en berlin 1/5/2009 me parecio impresionante pero hablando con la gente me di cuenta de lo que pasaba. hace unos 15/20 años con la caida del muro y el movimiento de okupacion en su apogeo el 1 de mayo tenia verdadero interes. tres dias antes berlin parece en guerra y la policia toma posiciones en todos los lugares movilizandose en convois de hasta 10 furgones(quiza mas pero los 10 los vi pasar) un desfile policial. y el 1 de mayo empieza el pin--ball los manifestantes atacan las plazas donde los policias estan esperando a poner en practica su estrategia. unas horas de disturbios aqui y alla descargar adrenalina, en muchos casos testosterona... y se acaba el juego, se limpia la calle y a esperar el siguiente 1 de mayo. ha sido un buen entrenamiento, perfectamente concertado y bravo a la puntualidad por los dos bandos. seguro que hay algun capitalista que ha seguido los disturbios con un puro en la voca y quiza ha apostado (por los maderos seguro)
Sindicato Sindicat