Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Companyes!
Sobre el tema de la violència deixeu-me parlar des d'un punt de vista estratègic i no moral.

Ara mateix és estratègic seguir amb el discurs de la no-violència. Per què?

1.- Perquè cada dia suma a més gent, milers de persones desobeïnt a Pç CAT, que ja s'ha convertit en un símbol de resistència contra els polítics, els mossos i el capitalisme.
2.- Perquè està deixant a la poli sense arguments: ara clarament són ells els violents, els que exergeixen la brutalitat, els dolents.
3.- Perquè la no-violència no és estàtica, està mutant dia rere dia: el que ahir era violent, avui no ho és... símplement que les pràctiques van avançan poc a poc, milers de persones estan aprenent.
4.- Si es passa de 0 a 100 en poc temps, els culpables seran els "antisistemes" i no els polítics i els mossos

Deixem que les coses vagin succeïnt naturalment... abans era violent tallar carrers, ara es tallen cada dos per tres... ahir es parlava de posar una galta, avui ja es parla de defensar-se... poc a poc.

Que la societat cega vagi veient que la violència gratuïta l'exerceixen els cossos policials, els polítics, els banquers, els matxitos, els jefes... S'ESTAN RETRATANT!

I poc a poc la indignació creix... queda molt, així que anem a pas lent, però ferm!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Totalment d'acord.

Jo crec que la intervenció dels gossos va ser una provocació per veure si aconseguien imatges de violència per a desacreditar el moviment. La resposta va ser molt intel·ligent i als que va desacreditar va ser a Puig i els seus gossos.

I ho dic jo, que no sóc pacifista, però com diu lum avui per avui la resposta pacifista, inclús jipi, és la que més arriba a la gent i la que suma. Una resposta violenta, que és el que mereixien, ens hagués deixat sols als quatre de sempre.

Felicitats i endavant
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Jo també estic d'acord en que ara per ara s'ha de jugar aquesta carta, però no puc estar d'acord en haver de sacrificar ossos, sang i ja veurem si vides innecessàriament per resistir pacíficament. I ho posaré en majúscules perquè sembla que la gent de la logse no sap llegir: AIXÒ NO SIGNIFICA OPTAR PER TÀCTIQUES VIOLENTES NI DEIXAR DE RESISTIR PACÍFICAMENT. Com es diu a un altre post estem exposant a gent que no ha rebut ni vist rebre en sa vida i hi ha mitjans per minimitzar els danys. Potser algun il·luminat vol màrtirs per enfortir la causa, jo no i li suggereixo que el proper cop es posi deu metres per davant de la resta de gent i contingui a la policia a pèl ell solet.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Ara com ara si, més endavant ningú ho pot saber,
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Hi estic d'acord. Les cargues de l'altre dia van reforçar el moviment i van deixar malament els mossos. La jugada els va sortir malament gracies a la paciencia i estrategia dels manifestants, FELICITATS! Hi ha moments pel pacifisme i moments per la violencia. Aquest moviment ja es pot considerar un exit si es te en compte que ha polititzat milers de persones i els ha apropat a persones q militen en els moviments socials. Aquest moviment ajuda a construir futures revoltes !
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Pel que ha funcionat el pacifisme:

-Per rebre cops de valent.
-Per aconseguir fotos pels diaris i videos per les noticies, on mostren els mossos fent la seva feina, és a dir reprimir els que volen canviar o destruir el sistema.
-Perquè alguna gent hagi vist que el poder és qui té el monopoli de la violència i qui la fa servir quan ho creu necessari.

Perquè no ha servit la no violència:

-Per poder-se defensar davant els mossos.
-Per aconseguir algun canvi, ni tan sols s'ha aconseguit modificar la llei electoral (que igualment tot continuaria igual).
-Per trencar amb la idea de que tota forma de resistència no pacifica és violenta.
-Per fer entendre que per posar entre les cordes el sistema, son necessàries altres formes de lluita: accio directa, sabotatge, atac a les institucions de l'estat i capital.
-Per poder trencar amb el discurs de rebuig a tota violència, acceptuant l'acceptacio de certa violència estatal selectiva (en moments determinats on es posa en perill el consens): cossos repressius, aparell jucidial i penitenciari,etc.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
és possible que tingueu raó, però també és possible que la penya pacifista dogmàtica creixi i el seu discurs cali més facilment, legitimada per la "victòria" del divendres.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
I tu quin problema tens amb "la penya pacifista" ? És que tots tenim que estar d'acord amb tu ? S'ha aconseguit alguna cosa en els darrers anys mitjançant la violencia ? La resposta es no, tant sols cops/ferits/detinguts, marginació/aillament i molta gent cremada. Sincerament crec que teniu massa por a experimentar altres formes de fer les coses i, sobretot, voleu mantenir la vostra identitat de "guerrilleros" front a els que vosaltres anomeneu jippis/pacifistes. Com sempre us equivoqueu d'enemics i penseu com una avnatguarda amb el més endavant els pobrets segur que voran el cami verdader de la revolució (sic).

Tant us sorpren que hi hagi gent que cregui que per combatre la violencia del sistema amb violencia (encara que més petita i més o menys legitima) es una completa incoherencia ... "Lo que se obtiene con violencia, solamente se puede mantener con violencia."

A més, us recordo que a aquest moviment (com tots els darrers que han tingut un mínim de suport populat) no s'han apropat les persones no militants als militants si no que ha sigut a la inversa. Els NO militants (o no militants "classics") son els que han engegat la moguda.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Hombre pues Carrero voló...
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Una mica de comprensió lectora no t'aniria malament.

He dit pacifista dogmàtica, i no pas pacifista. Em refereixo a aquella penya que utilitza la violència per imposar el seu pacifisme, a aquella penya que et crida que no insultis als mossos, aquella penya que sembla que volen màrtirs apalejats per la policia, a aquella gent que es tanca en banda al menor qüestionament. No em referia a altres posicionaments que entrarien dins el pacifisme, que els respecto perquè s'hi pot dialogar.

I no pretenc que estiguis d'acord amb mi, simplement he fet un comentari sense més intenció que posar un altre element de debat sobre L'ESTRATÈGIA, no m'has de convènçer amb arguments ètics o morals, sinó amb arguments sobre l'efectivitat de l'estratègia utilitzada. Al meu entendre hi ha coses que estrategicament han suposat una victòria, però d'altres que han suposat o que poden suposar una derrota en un futur.

Punts positius del divendres:
-es va recuperar la plaça i va haver-hi un sentiment d'empoderament considerable.
-bona premsa

Punt negatiu:
- va rebre molta gent en molt poques hores. I alguns dels ferits eren greus.
-possible augments del pacifisme dogmàtic, aquell mateix que fot els lateros fora de la plaça per no donar motius de ves a saber què, etc etc.

En definitiva, que simplement plantejo uns dubtes.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
tampoc es això, és clar que violencia no genera violencia,si no mira el divendres després de la paliza que ens han pegat els mossos i en la nit encara teniem les flowers en les mans. Per això, crec que hem de tenir un pensament crític davant un pacifisme dogmàtic o una violencia desorbitada, però fins ara si l'assamblea ha decidit aixo, penso que hem de respetar encara si no compartim tal actitut
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
El discurso de la no-violencia NO es estrategia, es pura ideología.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Clar, el canvi social serà pacífic. Cal recordar els origens de l'estat i la seva funció?
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
Además De tu a tu, es obvio que nos ganan en armas, asi que es más inteligente el pacifismo y la no violencia.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
De todas formas, los apologistas del "machito radical a la alemana" no demuestran ser demasidao espabilados... el jueves tenían casi a la totalidad de los antidisturbios de Barcelona y se podían haber puesto a "trabajar a su manera" con cierta facilidad en casi cualquier sitio. Sin embargo, qué casualidad... se limitan a tratar de encender cierto debate que divide a la gente... que cada uno saque sus conclusiones.
Si el movimiento cala y la gente continúa con la protesta, no descartemos que esa gente ahora "pacifista" le acaben echando más narices que todos-esos-niñatos-que-siguen-a-gurús-puretas, juntos.
Re: De moment el pacifisme funciona!
30 mai 2011
La no-violència pot ser ideologia i també pot ser estratègia. El desitjable és que sigui el segon.
Una mica de dignitat
31 mai 2011
Sobre els punts:

1. "Perquè cada dia suma a més gent"
2. "Perquè està deixant a la poli sense arguments"

Haig de dir que sumar gent no pot ser un objectiu, sinó un mitjà per aconseguir coses. Si l'objectiu és sumar gent, és molt més eficaç el futbol o un concert pop amb Estrella Damm. Si l'objectiu és canviar el món, només necessitem sumar persones disposades a fer quelcom.

I pels arguments a sobrar o a faltar, hi ha desenes de periodistes a sou cada dia treballant per replantejar la imatge que es dóna de cada apart (governants i ciutadans). Aquests periodistes no es posaran en vaga d'un dia per l'altre per veure que ens apallissen i el conseller diu que ens estimen.

Aquest dogmatisme incondicional de la noviolència no ens pot cegar. No és el tot o el res: no es tracta de fer el tonto mentre veus que la policia trenca la cara al teu company, ni tampoc es tracta de cremar cotxes.
Cal tenir una mica de sentit comú a cada situació, perquè el blanc o el negre no existeix.
Re: De moment el pacifisme funciona!
31 mai 2011
Aquest debat sincerament, he pensat que fot pena des del primer moment. El que cal és generar esperit crític i consciència de classe i tot això ja s'esdevindrà.
El que cal és organitzar un moviment fort i capaç de persistir en el temps. Cal que abans de des-centralitzar les revoltes ens coordinem bé amb Catalunya, des d'on s'ha avançat ja molta feina -pel que em diuen- i jo penso que pq aquest moviment tingui èxit, si és que vol ser revolucionari, ha de ser un moviment unitari, amb programa revolucionari, objectius comuns i una marcada línia.
És la meva opinió, però per bé que crec en el municipalisme de barri, també crec que totes les revolucions han requerit un moviment organitzat.
Re: De moment el pacifisme funciona!
31 mai 2011
Almenys, si més no, estaria bé assumir des dels barris punts mínims que han sortit de l'Acampada de Catalunya, Terrassa,...
punts de mínims que ens permetin sumar i lluitar juntxs i centrar-nos
Re: De moment el pacifisme funciona!
08 jun 2011
totalment d'acord amb el lum.
per a mi la no-violència és una estratègia q ha donat els seus fuits, pero només una simple estrategia. si caiem en creure que es una ideologia, estem imposant dogmes que l'únic que faran es limitar la nostra lluita per a aconseguir allò que és veritablement ideològic, és a dir acabar amb la concentració de poders (al meu entendre, i pel que he vist al de casi tothom).
Sindicat Terrassa