Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Quan la no violència es gira en contra



Desprès de molts dies, i de moltes situacions, que m’han enriquit a nivell personal i polític, suposo que també de forma col·lectiva a molts de nosaltres, m’ha sorgit la necessitat d’escriure aquest text.

Al entrar a participar de l’acampada, em va sobtar de forma positiva, la quantitat de gent no polititzada que va /està/ hi estarà assistint a l’espai de forma continua o intermitent. Deixant de banda l’apatia, i participant d’un lloc que encara que sigui mes o menys del meu agrat, es un espai col·lectiu, on s’intenta fomentar valors i formes de fer com l’assemblearisme, l’autogestió, l’horitzontalitat, entre d’altres… Es veritat que al ser un lloc tan heterogeni i multitudinari, les assemblees generals no es pot dir que siguin horitzontals ja que es impossible per la forma com esta creat l’espai, i que on realment es don això es en les petites assemblees, comissions, subcomissions… que es van creant. Ja que de forma natural es mes fàcil confrontar opinions en un grup de 15 que davant/amb 15.000 persones. Amb aquest apunt no vull treure-li mèrit al intent que tota la gent fa per entendres i participar.
Per tot això, i també altres motius em vaig animar a participar a l’espai, tot i que la premissa de la “no violència inqüestionable” em molesta bastant, ja que en varies situacions ha provocat moments bastant patètics, surrealistes inclús contradictoris (un clar exemple entre d’altres es el del passat divendres 20 si no m’equivoco quan un grup de gent va tallar un carrer momentàniament, perquè unes persones poguessin baixar sense problemes d’uns andamis desprès de desplegar una pancarta, i de sobte es van veure abordats de forma patètica per un grup de Hooligans del pacifisme, que nomes els i faltaven bats de beisbol per exigir que no fossin ¿violents?).
Però han anat passant els dies, i en l’espai s’han anat generant propostes, i critiques força interessants, que el fet de la no violència tampoc era un factor decisiu, però que passa ara, desprès d’aquest punt d’inflexió que va ser el divendres 27? Es seguirà amb aquesta formula? Jo crec que ja es hora de posar sobre la taula altres possibilitats alhora d’afrontar diferents situacions que la única he inqüestionable no violència, ja no nomes per la nostra pròpia seguretat. Fent un balanç dels ferits (sobretot del noi hospitalitzat greument ferit, per la pilotada rebuda a bocajarro a escassos 2m per un antidisturbis) es manifesta que els importa una merda si ets violent o no. Si els molestes, vindran a per tu, per qualsevol motiu per molt ridícul que sigui, ja que la policia son tot lo contrari a nosaltres, i m’entres algunxs els i regalen flors i els criden a participar a les protestes, ells et responen amb un bon cop de porra obrin-te el cap. Deixant de forma clara i sense ambigüismes quin es el seu posicionament. Per això penso que es te que deixar de pensar en el que diran, mass-media i demés ja que, aquí, no li devem res a ningú, més que a l’esforç col·lectiu. I si ens equivoquem en qualsevol decisió som prou grandet/es per totes juntes rectificar i assumir la responsabilitat, perquè no som perfectes i no es al que aspiro, però em fa gràcia que vinguin a donar lliçons de dignitat i sentit comú certs/es tertulians/es i d’altres personatges que són tan o més còmplices de la merda de sistema en el que vivim, i de les seves misèries i que no fan més que perpetuar-lo.



No tenim que tenir por, ha obrin les portes a altres possibilitats i accions que es poden donar. Fent-nos respectar, i defensant-nos de les agressions. De múltiples formes, surtin així d’aquest cul de sac d’una única e inqüestionable forma de fer.
Tot el meu respecte a la gent que va sofrir les carregues de la policia per protegir un espai allibertat, aguantant les carregues, i fent fora a la policia finalment.

p.d. No es pot permetre que es repeteixin actituds tan rastreres e inaxeptables com la que es va viure dissabte durant la celebració de la champions, on no nomes es va criticar a qui abucheaba a la policia devant d'un altre exercici d'abús, represió i ensanyament,sino que sel emputjaba i aillaba. Per molta por que es tingui, la solidaritat amb la gent que esta sent reprimida no pot tenir barreres, ni cordons humans, sino som pitjor que la policia.

Nosaltres decidim si perdre un espai i tornarlo a recuperar o perdre la dignitat.


EL MES VIOLENT DE TOT SEMPRE SERÁ QUI FA POSSIBLE AQUEST SISTEMA DE MERDA I ES COMPLICE DE LA SEVA BRUTALITAT.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
És que la no-violència, entre d'altres coses, s'ha de combinar amb la solidaritat i el suport mutu.

jo estic en contra dels exèrcits, la policia les presons, els crits i el maltracte verbal a les persones. Però si em casquen em defensaré, si a un company el casquen faré el possible per la seva defensa, i si a un fill meu el casquen no li diré que posi l'altra galta (tampoc li diré que vagi picant la gent).

Les actuacions policials violentes són fruit de l'obediència cega, igual com els militars, i l'obediència cega tampoc la devem a la gent que pretén dirigir assemblees i comissions.
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
molt bon text! molaria corregir algunes faltes i difondreu per l'acampada!
salut!
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Que és l'estat? si no l’exercici del monopoli de la violència?

El que s’ha aconseguit durant aquest dies és precisament visualitzar aquesta violència prosistema, trencar el discurs de la legitimitat d’aquesta violència, generar debat públic, trencar el discurs oficial, traslladar el conflicte a uns paràmetres on el conseller d’interior se l'ha vist força incòmode a l’hora de legitimar-se publicament.

Un debat que els hi ha fet molt mes mal políticament parlant, que una inofensiva pedra contra un mosso ultra-acuirasat, o l’anècdota de un vidre trencat d’una entitat bancària, el guió que tenien preparat se’ls ha girat en contra, i la violència policial no ha aconseguit el seu objectiu de desmobilitzar la gent, al contrari.

Sobre el terreny pràctic el preu ha pagar pels manifestants, tot i haber mostrat resistència, ha estat molt menor que si s’hagués optat per defensar-se a predrades, ferits hi han, però els mossos no han pogut empapelar a ningú, els partes mèdics prefabricats pels 37 mossos teòricament ferits, se’ls han hagut de menjar en patates a falta de judici on colocar aquest partes, i el moviment s’ha estalviat una bona dosis de viòlencia, els mossos han quedat en evidencia i amb un guió sobre la taula pel que no estaven preparats. Algú oblida la imatge dels mossos desbordats fugint de la plaça?

No oblidem que aquest és un moviment basat en la desobediència civil, que trenca la legalitat, i tot i així ha aconseguit imposar-se, la no-violencia no genera pau, al contrari, impedeix als pacificadors actuar a plaer en el terreny on l'estat se sap mes fort.

Estratègicament parlant els em guanyat la partida, i no han pogut desviar el debat sobre els paràmetres sobre el que esta plantejat, denunciar la dictadura dels mercats i aquesta democràcia d’aparador.
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Un text sense signar: que valents!!!!


doneu la cara com molta gent la va donar en altres temps molt més difícils...


kia-kia-kia-kia

tiques, xiques, miques, camacurtes i ballariques...

Molt valents als fòrums, però els valents de veritat són els que han aguantat la pluja de cops i han posat en evidència les formes autoritàries del Felip Puig i cia.

On éreu vosaltres?
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Si quieres que te den el DNI échale un poco más de imaginación, mosso asqueroso.
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Recolzo al 100% el comunicat, i a tu, malparit intoxicador, et dic on era el divendres i el dissabte REBENT OSTIES I ESQUIVANT LES PILOTES QUE CASI MATEN UN COMPANY.
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
De moment el "pacifisme" està funcionant, i molt bé. No és una qüestió moral... sinó estratègica. Ara mateix el pacifisme està agrupant milers de persones que estan desobeïnt i dia a dia el to, per si sol, va pujant... fa una setmana tallar el carrer era violent, però ara cada dos per tres es talla el trànsit... no volgueu anar amb presses... això poc a poc es va encenent per si mateix.
Mentre l'estratègia pacífica funcioni, endavant. Ara mateix els més dolents de tots no són els "antisistema" són els mossos... no és suficient, és un pas...
paciència! tot ja arribarà en el seu moment!
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
A mi me resulta casi como si estos textos los escribiera la policía. ¿A quien puede beneficiar tanto que el movimiento se divida entre pro y anti violencia? ¿A quién puede beneficiar que un sector del mismo opte por tácticas de guerrilla urbana?

Además la violencia o la noviolencia no son más que medios, herramientas. ¿Por qué hay gente que le da tanta importancia a esta cuestión y no tanta a los fines del movimiento, que son tan reformistas como inocuos? El debate necesario no es sobre si tiramos piedras a la policía. El debate es aclarar qué queremos, y si lo que pedimos se puede conseguir o no, y si servirá para cambiar la sociedad a mejor o no.

Los que parece que solo están interesados en el morbo de la respuesta violenta pueden perfectamente organizarse en otro lugar y con otro paraguas y aplicar sus teorías a la práctica. Pero que no vengan a imponérnoslo a los demás, porque al final las repercusiones nos las comeremos todos. Menos oportunismos.
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Feia temps que buscava un text que defenses això, ja és hora de prendre els carrers!

La violència, per mi la que podriem exercir és pura autodefensa, i com a tal tenim dret a defensar-nos. Demostrem que estem fartes!
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Pero tú el primero malatesta. Y según como te vaya ya te seguiré yo...
Re: Quan la no violència es gira en contra
30 mai 2011
Y dale con el "problema" de la no-violencia...
Quien quiera usar métodos distintos a los que se usan en pça Cataluunya tiene sitios y momentos de sobras... hacer el quejica al respecto solo puede crear confusión.
Ya empieza a mosquear la actitud de algunos personajes que "deambulan" a ver si pescan cahavalin@s que le sigan el rollo. Vammos a tener que empezar a pedirle a algunos que justifiquen documentalmente cómo narices se ganan la vida... no vaya a ser que tengamos una sorpresa desagradable.
A ver si por una vez sois capaces de montar vuestro rollo sin escudaros en los demás. Si tenéis éxito y mobilizais gente, me convenceréis y seré uno más junto a vosotr@s. Mientras os dediquéis a provocar la DISENSIÓN entre la gente... pues eso...
Re: Quan la no violència es gira en contra
31 mai 2011
Mucho rollo victimista. Parece que si no te comes algun garrotazo no puedes opinar. Pues que quede claro que él que estava en primera fila es porque le daba la gana, el que no se movio cuando venian los Mossos a pegar palos es porque no quiso y el que aguanto 4 hostias es porque a la primera no se piro.

Tanto que os gusta criticar al sistema y bla bla bla, vosotros sois los primeros en crear clases. Los que quisieron pillar son mas importantes que los que no...el que ha estado mas veces detenido es mas antisistema que él que no lo han cogido nunca, en fin, primeras clases y segundas clases, ya me conozco el cuento. Lo primero comerse en silencio lo que cada uno ha sufrido, eso es, humildad.

Luego respeto por la opinion del resto. Que pasa que si no os gusta la opinion del resto y somos proscritos? Vaya vaya, del mismo modo que hace el sistema, es curioso...

Sigo opinando y apoyando que la mejor estrategia es aguantar el chaparron sin violencia de ningun tipo y eso incluye el ni siquiera dar pie a la confusion en cuanto este punto, eso es, no disfrazarse de antidisturbio callejero, hacer barricadas, etc. Somos personas, somos el pueblo, y vamos a cara descubierta, con tejanos y una camiseta.

Que sigan dando la vuelta al mundo las imagenes de policias mandados por "politicos democratas" partiendo huesos a personas corrientes, que sigan...a ver como cojones sustentan eso.

Primero seran los hijos los que recibiran las hostias y vallan al hospital por defender sus justos derechos, pero luego seran sus madres y padres los que saldran a las calles, cagandose en la puta madre de los politicos culpables de sus lesiones, aun mas cuando tenian razon en sus protestas.

Los Mossos hicieron el ridiculo porque operativamente hablando se quedaron colapsados. Todos sus trucos y protocolos se quedaran anulados, ejercieron una violencia desproporcional con las personas, sin causa justificada y no consiguieron el efecto deseado en la masa, que era ni mas ni menos su contrataque. El contrataque que hubiera creado una niebla confusa entre esas primeras agresiones ilegales cometidas por policias y que al final serian su justificacion.

El sistema juridico y politico colapsado por la cruda realidad de la no violencia, causa directa por la que no han podido justificar de ningun modo sus ordenes dadas a la policia, mas propias de otros tiempos y gobiernos, fascistas y stalinistas, por cierto.

Putos politicos, corruptos y mentirosos, sois la mierda que pudre esta sociedad, y os llamais "democratas" ja!
Re: Quan la no violència es gira en contra
31 mai 2011
A les acampadas lo que hi ha es una colla de jipis.

Crec que per a que te que avore un altra carrega per a deixar clar que a vegades es necessaria la violencia. Al menys per a defenssar-te.

Salut i violencia contra l'estat!
Re: Quan la no violència es gira en contra
31 mai 2011
diu l'autor anònim "la solidaritat amb la gent que esta sent reprimida no pot tenir barreres, ni cordons humans, sino som pitjor que la policia."

però si no fessiu barrera el mateix autor anònim escriuria quelcom com "permetre entrar boixos nois que apallissen immigrants us converteix en còmplices dels nazis i xenòfobs"

Sempre hi haurà qui us critiqui, feu el que feu. Endavant gent de l'acampada!!!!
Re: Quan la no violència es gira en contra
31 mai 2011
en el text el unic que he intentat es visibilitzar el que la noviolencia es incuestionable, per tant es tanquen altres posibilitats a l'hora de afrontar diferents problemes, ara be aixó no significa que es tingui que anar fent el hooligan, i rebentaro tot. Estic bastant farta que sempre que es critica aquesta forma de fer, els o les que u fem volguem cremar-ho tot i em sembla que aquestes critiques tenen proposit determinat, que es el de no afrontar aquest debat, que no es violencia si o violencia no, sino violencia quan i com.
Per cert els boixos salten a la vista i com altres companys han dit si sobria el cordo a la gent cuan carregaba la policia es comprometien a fer fora a nazis i secretes menos demagogia,...
Sindicat Terrassa