Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Octaveta repartida ahir a la mani d'Indignats
28 mai 2011
Indignats per les retallades que ens volen imposar sí. Però més que això. Estem tips, estem rebotats, revoltats. I ens volem organitzar per no passar ni una.
20110427-3805903w.jpg
Des de que va entrar el nou Govern ens han rentat el cervell amb el dèficit, els diners que no arriben, les retallades imprescindibles, blablabla. Els hi hem de dir que tant se’ns en fot!! Aquests diners que els treguin d’un altre lloc, si volen. Si el sistema fa fallida tant se’ns en fot. Nosaltres no necessitem els diners per saber que la nostra feina és útil i pot servir existeixin o no els diners. Aquest és el seu problema. No ens fa por un sistema sense diners on nosaltres mateixos gestionem el treball i decidim com ho fem. Més aviat ens sobren els gestors i polítics. És l’FMI, el Banc Mundial i totes aquestes institucions financeres les que ens porten a l’esclavitud dels diners i el treball assalariat, i que estaven esperant (sinó alimentant) la crisis per tal de privatitzar el que encara restava sense privatitzar.
Ara, aquí, han passat les eleccions. I les retallades auspiciades per les institucions monetàries internacionals que el Govern va dir que paralitzava durant la campanya es començaran a aplicar. No volem parlar del tancament de llits, unitats i serveis, ni de la disminució d’inversió, ni de la disminució de la prevenció en salut. Totes coses molt importants. Volem parlar del que se’ns ve a sobre i la nostra posició. De les conseqüències laborals. Acomiadaments, allargaments d’horaris, no cobriment de jubilacions, reduccions de jornada i baixes.
Aquestes mesures pretenen que fem la mateixa feina amb menys personal. Fer això precisa de pressionar als companys que continuïn. Feina que assumirà el cap de servei o el coordinador de torn. Hem d’aconseguir que no els hi sigui fàcil. El responsable ha de saber que és còmplice de la sobreexplotació, ha de saber quin és el seu rol (si no ho sap encara) i de veure’ns enfront. No ha de quedar impune. Segur s’excusaran en la crisis, en la seva responsabilitat de cap, en la mecànica social (‘la vida es així’, ‘aquest és el meu paper’...). Però ells seran còmplices de la sobreexplotació dels treballadors i de l’empitjorament de la qualitat dels serveis, a més de l’augment de beneficis d’altres aliens completament als nostres interessos, com les Mútues. El beneficiat sempre és el Capital. I la seva corretja de transmissió, és l’Estat.
Així és que hem d’estar preparats per totes les pressions empresarials possibles. El President Mas ja ho va dir. Serem castigats si no hi col•laborem. D’això se’n diu ‘o por las buenas, o por las malas’.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa