|
|
Notícies :: un altre món és aquí |
Més enllà de la plaça
|
|
per Un acampat a Pl. Catalunya |
22 mai 2011
|
Bloquegem la economia |
Mentre que ha Plaça Catalunya s'ha obert un espai de excepció: de solidaritat, de debat, de relacions no mercantilitzades, d'horitzontalitat, d'assemblearisme, d'autogestió i dissidència, en la resta de la ciutat regne l'asfixiant normalitat del dia a dia.
L'economia flueix ininterrompuda, l'autoritat es manté en control. Les bases materials que sustenten el status quo no han estat tocades.
I és que estem fent front a una democràcia parlamentaria liberal en simbiosi amb l'economia capitalista: productora d'elits socials que dominen les regles del joc i la política. La pressió exercida per les acampades i les casserolades no és suficient com per forçar canvis significatius.
Només dificultat la circulació i acumulació de capital presentarem un problema seriós front les classes dominants. Només encallant els mecanismes que sustenten les seves riqueses i poder els podrem debilitar fins que excedeixin en les nostres demandes i aspiracions.
La lliure circulació de mercaderies és un pilar fonamental de l'economia i aturar-la està al nostre abast. Per trobar alguns exemples no ens cal anar gaire lluny en el temps, anys 2000 i 2001 a l'Argentina amb els moviments populars de piqueteros, fa uns mesos els i les treballadores i treballadors de França contra la reforma de les pensions, les lluites populars que es donen a Grècia en els últims dos anys, els treballadors i treballadores de la sanitat pública de Catalunya a aquestes setmanes, etc. Etc. Totes aquestes lluites ens demostren exemples pràctics d'interrupció real de les vies d'acumulació de capital.
Talls d'autopistes i carrers; bloquejant els ports, aeroports i centres de producció i distribució, fent nostre el carrer i la ciutat, no permitir que tot segueixi igual.
Ho podem fer tots i totes juntes amb determinació i constància, sabent que no estem fent mal a cap persona treballadora. Tot el contrari, un bon tall de carretera pot fer estalviar unes quantes hores de treball assalariat amb una bona excusa!
En canvi si que podem fer mal als capitalistes, els que sustenten aquest sistema social i econòmic en que les persones treballadores son simplement una mercaderia més.
Utilitzem el nostre poder col·lectiu de forma estratègica i eficaç per fer una pressió real.
Tanquem la via per obrir el camí! |
This work is in the public domain |
Comentaris
Re: Més enllà de la plaça
|
per oh! |
22 mai 2011
|
Al sector combatiu, ànims! Al sector Verano Azul, que llegeixin això:
Los vínculos de Enrique Dans, promotor del movimiento 15M, con la oligarquía financiera internacional.
IMPRESCINDIBLE: Artículo de Manuel Freytas en IARnoticias "Ni "revolución de color" ni "revolución árabe", "revolución chip-alienada" de España hacia el mundo".
20110521004548-enrique-dans.jpg
(Un artículo del blog ANTIMPERIALISTA) Enrique Dans, que en una entrevista http://www.youtube.com/watch?v=jPMdx9nqlc8 emitida por el canal de youtube Promo Turismo TV (dedicado al negocio turístico), se considera a sí mismo como uno de los promotores e impulsores del movimiento 15M, no tiene precisamente el perfil que cabría esperar de un revolucionario que pretende transformar el actual orden socio-económico.
Para empezar, estudió formación empresarial en dos de las universidades más prestigiosas y elitistas de los Estados Unidos: la UCLA y Harvard, lo cual no se encuentra precisamente al alcance de cualquier bolsillo.
Tampoco se comprende muy bien, cómo un hombre, que supuestamente aspira a un sistema social más justo, ha sido capaz de trabajar (y seguir trabajando) para grandes grupos financieros como el Barclays Bank o iniciativas bancarias como Bancacívica, entidades que forman parte del entramado oligárquico responsable de la actual situación de desigualdad e injusticia social que sufre la humanidad.
Enrique Dans tampoco ha tenido el menor reparo a la hora de elegir a sus amigos y aliados entre los alquimistas del mundo de las finanzas, no en vano ha dedicado gran parte de su tiempo a impartir conferencias en foros empresariales del más alto nivel.
Pero si todo esto te parece poco, debes de saber también que Dans ha sido colaborador habitual de las publicaciones: Expansión, Cinco Días o Libertad Digital (entre otras); publicaciones dedicadas al mundo de las finanzas y defensoras a ultranza de un sistema económico neoliberal imperialista. ¿Qué pensarías si Carlos Marx hubiera sido colaborador de una publicación como Forbes o The Economist? Pues exactamente eso mismo es lo que deberías pensar de este individuo; un nuevo héroe prefabricado por los laboratorios de ideas del gran capital internacional.
¡No me crees! Pues consulta tú mismo/a en su propia página web su curriculum vitae y saca tus propias conclusiones. http://www.enriquedans.com/curriculum
Enrique Dans trabaja actualmente (lo lleva haciendo desde hace más de 20 años) para el IE Business School , considerada por las grandes entidades financieras internacionales como una de las mejores escuelas de negocios del mundo.
Otros promotores del movimiento 15M son Javier de la Cueva, que ha colaborado en numerosas ocasiones con el diario atlantista y neoliberal El País; Carlos Sánchez Almeida, propietario de un importantísimo buffet de abogados con sedes en Madrid y en Barcelona; así como otra serie de personajes con vínculos probados con el establishment capitalista.
Quienes quieran, pueden seguir pensando idílicamente que el 15M es un movimiento independiente y popular, sin vínculos con el sistema, que de una forma casi milagrosa y superando al aparato estatal (policial, judicial, mediático, etc.) más poderoso que la historia de España haya conocido jamás, ha llegado, como un Juan Nadie, para liberar a la humanidad de la esclavitud al que le somete el actual sistema financiero internacional; como decía, quien quiera está en su pleno derecho de creerse esto o el mismísimo Apocalipsis de San Juan, pero no estará teniendo una percepción correcta de la realidad, ni del mundo en el que le ha tocado vivir.
Por otro lado, y a la luz de los datos que aquí se citan, puede usar la lógica y el sentido común para darse cuenta que el movimiento 15M es un proyecto de disidencia controlada (te recomiendo la lectura del artículo Fabricando la disidencia del profesor Michel Chossudovsky), fabricado por el propio sistema capitalista, para ser utilizado como válvula de escape del malestar social existente en las sociedades imperial-capitalistas, canalizando el descontento social hacia posisiones asumibles para el poder, cambiando algunas pequeñas cosas para que todo siga igual, algo que apunta el propio Enrique Dans, en la entrevista de youtube que aquí se cita.
(apartir del minuto 15:30) Enrique Dans: "¿Y hacia dónde vamos? Pues yo creo que hacia demandar un cambio. A no cerrarnos mucho a ponerle patas a ese cambio, y luego ya veremos. (...) Hay que aprender de experiencias previas, como Egipto o Túnez, donde evidentemente la situación no es la misma, había un régimen que derribar y aquí no es el caso"
Un proyecto que, según algunos expertos (y si funciona el experimento en España), tienen pensado extender por todo el mundo con el fin de bloquear la disidencia y reinventar el actual sistema imperial-capitalista.
La solución no está en cambiar o reformar el sistema, con eso no se consigue nada. Eso es como tratar de cambiar las condiciones de vida en una cárcel. Posiblemente cambiaría algo, pero eso no evitaría que siguieramos viviendo en una cárcel. El actual sistema industrial mercantil neoliberal no es humano, y por eso debe desaparecer, no ser reformado. Algo para lo cual (no te engañes) no han montado el actual espéctáculo mediático, en el que muchas personas de buena voluntad están participando y en el que, sin saberlo, están siendo utilizadas por miserables, con objetivos miserables.
Por último, la ilegalización de las manifestaciones del movimiento 15M, el día de la jornada de reflexión, por parte de la Junta Electoral Central, así como las críticas de políticos y medios de comunicación ultrarreaccionarios, han sido de gran utilidad al movimiento para aumentar su carácter épico y para dotarle de mayor credibilidad, ante los ojos del gran público. Una estrategia psicológica repetida ya en otras ocasiones (WikiLeaks). |
Re: Més enllà de la plaça
|
per mmm |
22 mai 2011
|
Ahir a madrid no cridaven "el poble unit mai més serà oprimit", sinó "españa unida jamás será vencida": deu ser una reformulació del vell crit franquista "antes roja que rota"... Això explica que alguns dels organitzadors amb samarretes grogues de la mani del 15 a Barcelona cridessin "Yo soy español, español, español" o "Aquí no aceptamos separatismos".
Entre els trostkos i els de Democracia Irreal Ya deu ser complicat tirar endavant críticament a pl. Catalunya, força! |
Re: Més enllà de la plaça
|
per mmmnnnñññ |
22 mai 2011
|
'mmm' gràcies pels anims que dones, vailet... pero sembla q no comptarem massa amb tu.
la primera batalla ja s'ha guanyat.
ara cal preparar-se per una llarga 'guerra'.
voldria proposar una acampada permanent al Parc de la Ciutadella, a les avingudes del Zoologic, l'Ombracul, el botanic... parades, xarles, performances, activitats, concerts. Es a prop del centre, s'esta a gust, facil acces, a la vora de la platja, del parlament, del ajuntament, els jutjats, l'arc de triomf...
un sugeriment, nomes.
http://www.youtube.com/watch?v=evumEg7fgdA&feature=related |
Re: Més enllà de la plaça
|
per bb |
22 mai 2011
|
Les acampades es polititzen i reclamen l'autodeterminació, la república i drets socials i polítics
http://www.llibertat.cat/content/view/12837/1/ |
Re: Més enllà de la plaça
|
per gny |
22 mai 2011
|
Ja saps què hi havia als carrers de Barcelona el 1977? I en aquell context, les Jornades Llibertàries de conya...
Tu i l'Enrique Dans no comptareu amb qui? Potser sereu vosaltres els que sortireu per cames de pl. Catalunya quan siguem majoria els qui plantegem que la lluita no és contra la crisi sinó contra el capitalisme, tant si és "transparent" i "sostenible" com si no. I ara vés-te'n a buscar un mediador dels teus, dels de Verano Azul. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per aut op |
22 mai 2011
|
I a qui l'importa qui sigui l'Enrique Dans aquest. El que importa es el que està succeint ara i el que pot succeir dema mateix. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per un de tants campanass@hotmail.com |
22 mai 2011
|
Hem de tenir cura de que hi ha molta gent que mai ha participat de cap lluita, gent aturada, jubilats, treballadors/es etc. I per tant hi ha una necessitat d'informació, de saber que està passant, no a les assemblees, sinó a la seva vida.
Ahir un treballador deia: mai he participat de rés, avui és el primer dia que estic aquí, però per molt que vulgui fer feina, no arrib a final de mes i això gràcies que tinc una feina. Només vull viure dignament, treballant i amb la meva família.
Aquest descontent generalitzat és el que hem d'aprofitar. Si començam amb les mega teories revolucionaris i anar per davant de la gent no anirem en lloc.
Pedagogia, diàleg e informació. La base per acabar amb aquest sistema.
Fem poble d'una vegada. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per 3000 mossos |
22 mai 2011
|
doncs 80 furgonetes a desallotjar.
porres, pedres, cocktails... detinguts, engarjolats, manis de suport. OK. pero potser fora mes convenient, aprofitant el vuit de poder (municipal, com a minim) mirar de traslladar la concentracio de la plaça cap a la ciutadella en manifa mes o menys espontanea aquesta tarda.nit. ara que encara hi ha unitat, l'ambient es festiu, pacific i majoritariament ben regut per la poblacio mainstream... |
Re: Més enllà de la plaça
|
per a verano azul |
22 mai 2011
|
a qui l'importa qui és l'enrique dans? a qui li importa que intereconomia i tots els mass merda exalcin la moguda i que els teus diaris el pais i el mundo ja escrivissin fa un mes que "los jóvenes saldrán a la calle"? Verano Azul, vés-te'n a regalar flors al banquers i deixeu de tocar els pebrots als acampats de pl. catalunya. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per yo |
22 mai 2011
|
organicemos las republicas de los soviet y dejemonos de tonterias,si les damos mas tiempo se prepararan para defender su caducido reyno, asi que propongo: os troskistas por ser la vanguardia iran por la gran via y se enfrentaran los primeros a las fuerzas de choche de la contrarevolucion, los mencheviques:iu y psoe ocupan todas las calles de la periferia, y los anarquistas ocupan el centro de la ciudad, que son un poco menos.Tiramos al estado, guillotinamos a la corona y de paso nos quedamos con sus riquezas, y para terminar con las tripas del ultimo general ahorcamos al ultimo cura.
Si alguien tiene una idea mejor que lo diga ahora o calle para siempre....
ala al carrer. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per verano rojo |
22 mai 2011
|
Doncs si, a qui l'importa el que diguin els mass merda, avui lloen, demà criminalitzen... Realment es perdre el temps tenir-los tant en comte. |
Re: Més enllà de la plaça
|
per un de tants campanass@hotmail.com |
22 mai 2011
|
Hem de tenir cura de que hi ha molta gent que mai ha participat de cap lluita, gent aturada, jubilats, treballadors/es etc. I per tant hi ha una necessitat d'informació, de saber que està passant, no a les assemblees, sinó a la seva vida.
Ahir un treballador deia: mai he participat de rés, avui és el primer dia que estic aquí, però per molt que vulgui fer feina, no arrib a final de mes i això gràcies que tinc una feina. Només vull viure dignament, treballant i amb la meva família.
Aquest descontent generalitzat és el que hem d'aprofitar. Si començam amb les mega teories revolucionaris i anar per davant de la gent no anirem en lloc.
Pedagogia, diàleg e informació. La base per acabar amb aquest sistema.
Fem poble d'una vegada. |
|
|