Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació
Operatiu de dissolucio de les concentracions
20 mai 2011
Al web acampadabcn.wordpress.com podem llegir un "Comunicado contra la violencia en Acampadabcn":

"Una minoría anónima ha repartido panfletos promoviendo la acción violenta y, desde aquí, acampadabcn nos desvinculamos de este tipo de acción, ya que, ni lo consentimos ni lo toleramos, SOMOS MOVIMIENTO PACÍFICO"

Ja Junta Electoral Central ha pres una decisió arriscada, i per l'Estat ara és molt important legitimar el desallotjament de les places on s'hi concentra la gent.

Per no provocar una massiva resposta de rebuig, l'Estat ha d'escenificar un procés lògic a la premsa tradicional, és a dir: "uhm, una protesta... semblava simpàtica però ara és destructiva... que no es queixin si no se'ls havia avisat."

El procés lògic que l'Estat escenificarà per la TV és que en passa alguna de grossa, s'escampa la violència i per tant es perd tota raó de protesta. Amb això difonen una repressió legítima; cal netejar els carrers perquè són bruts de protestants vàndals.

Cal tenir videos del vandalisme i, per poder comptar amb aquest material mentre s'explica la dissolució dels manifestants, es pot:

1. Comptar que la pròpia protesta ja compta amb brètols que van per lliure.

2. Difondre entre els manifestants el missatge de què la protesta és aburrida, i no se li està fent cap mal a l'oposició (el capitalisme, l'estat). Amb això aconseguir que s'apuntin els brètols.

3. Pagar brètols (estil cas Scala)

4. Introduir brètols policials, vaja els infiltrats encaputxats de costum.

La primera opció està quasi descartada, perquè la gent sembla estar-se mentalitzant contra la violència. La segona opció deu estar en procés, que si no funciona ja, porta a les opcions 3 i 4.

Tots aquests dies els gossos de policia s'han estat escalfant dins la gàbia, i aquests també necessiten desfogar-se, que el 15M no va ser res.

Fins aquí l'anàlisi. A partir d'aquí un consell almenys: que ningú es deixi la càmera a casa, que tothom ho fotografii tot, i que les fotos es vegin a tots els webs alternatius.

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
20 mai 2011
la informació que acabem de trobar al 3CAT24.cat (‘El govern català farà respectar la llei però deixa entreveure que no desallotjaran per la força si no hi ha incidents’), de la qual acompanyem l’enllaç:

http://www.3cat24.cat/noticia/1208346/po... . |

1. Celebrem l’opció de l’Acampada Barcelona de recórrer a l’empara constitucional i mantenir, per tant, la seva posició no-il•legal, cívica i pacífica. |

2. Aplaudim la intenció expressada pel conseller d’Interior, Felip Puig, i el portaveu del govern, Francesc Homs, en el sentit que la Generalitat ‘deixa entreveure que no desallotjaran per la força si no hi ha incidents. De fet, segons Interior, els agents només actuarien si hi ha desordres públics o apareixen pancartes a favor o en contra d’algun partit polític”. |

3. Coincidim amb els ‘sindicats policials’, que consideren que ‘desallotjar les concentracions seria un error’. |

4. Per Televisió de Catalunya (TVC) hem presenciat la roda de premsa del vicepresident primer del govern central i ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que també s’ha referit a la “oportunitat, congruència i proporcionalitat” en l’actitud de les policies espanyoles. Les preguntes dels periodistes qüestionant si no desallotjar les acampades implicaria un incompliment de la llei ens han inspirat la reflexió que aportem en el punt final número 5 per si pot ser útil tant al govern de la Generalitat com a l’executiu central davant de possibles crítiques. |

5. La decisió de la Generalitat de no desallotjar la plaça de Catalunya perd tota ombra d’il•legalitat en virtut de l’interès superior constitucional de garantir el dret fonamental a la llibertat ideològica de l’article 16 CE, dret que es pot interpretar que exerceixen les persones que de manera cívica i pacífica (i respectant la convocatòria electoral del diumenge 22 de maig) poguessin ser presents a la plaça a partir de les 00.00 h del dissabte 21. |
En aquest mateix sentit convé recordar l’article 3 del Codi Civil, que estableix:

“1. Les normes s’interpretaran segons el sentit propi de les seves paraules, en relació amb el seu context, els antecedents històrics i legislatius, i LA REALITAT SOCIAL DEL TEMPS EN QUÈ HAN DE SER APLICADES, ATENENT FONAMENTALMENT A L’ESPERIT I FINALITAT D’AQUELLES.
2. L’EQUITAT S’HAURÀ DE PONDERAR EN L’APLICACIÓ DE LES NORMES, si bé les resolucions dels Tribunals només podran descansar de manera exclusiva en l’equitat quan la llei expressament ho permeti.” |
Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
20 mai 2011
Si som no-violents els destruirem i això els fa moooooooolta por!
Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
21 mai 2011
Por favor, quítate lo de el nombre de anarquista que voy a vomitar.
Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
21 mai 2011
T'has deixat el cinqué punt. Introduir brètols que facins analisi i comunicats reaccionaris.
Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
21 mai 2011
Que es tracti d'un moviment en immensa majoria no violent em sembla evident i em sembla també evident que tots els sectors partidaris de l'acció directa han respectat i respecten aquesta posició. Ara bé em sembla fora de to i gratuitament criminalitzador posar al mateix sac infiltració, provocació i l'expressió de posicions que defensen l'opció de resistència violenta. Ja sabem que són més forts, ja sabem que ens han rentat tant el coco que un aparador trencat ens resulta una visió intol·lerable i tenir al govern (de l'estat i de la ciutat) un partit que ha fet i fa guerra bruta - amb segrestos, tortures i assassinat - una cosa normal. Però, com a mínim no oblidem allò del respecte de la diversitat - també d'opinions i idees -.
Re: Operatiu de dissolucio de les concentracions
21 mai 2011
Només he descrit l'estratègia policial de l'Estat, que s'ha de tenir en compte.
Sindicato Sindicat